Elismerte a 24.hu, hogy pénzt is adtak a csepeli hajléktalanoknak az önkormányzatot támadó interjúknál

Csepel.hu

Elismerte saját, szerzői oldalán a szélsőséges ellenzéki 24.hu újságírója, hogy pénzt adtak egy alkoholistaként bemutatkozó férfinak, amikor egy, az önkormányzatot támadó interjúra vették rá. Sőt, másoknak is pénzt adtak, ugyanis mindig így készítenek a hajléktalanokkal interjút.

Az újságíró azt is elárulta, hogy napokon keresztül jártak Csepelre, hogy az önkormányzat munkáját támadó cikkre felkészüljenek.

A témában új szavazás indult:

A cikkben szereplő, alkoholistaként bemutatkozó férfitől a 24.hu újságírói olyan információkat kértek, melyek felhasználásával az önkormányzat vagyonőreit és az önkormányzat vezetését támadhatják. Neki 500 forintot adtak, és főképp verésekre voltak kíváncsiak. A több napig tartó próbálkozások ellenére azonban sem az alkoholista, sem más nem nyilatkozott úgy, hogy őt személyesen megverték volna. Csak azt mondták a pénzt adó újságíróknak, hogy állítólag másokat megvertek. A cikkből és az újságíró nyilatkozataiból kiderül: több tucatnyi hajléktalan életmódot folytató embert kerestek meg. A 24.hu munkatársának hozzáállását, „jóindulatát” mutatja, hogy bizonyítékok és tanúk hiányában, több napi kutatómunka után mégis ezt a címet adták a cikküknek: „Alázzák és ütik a hajléktalanokat Csepelen”.

Szerinte nem fizetett, csak pénzt adott

A 24.hu újságírója szerint nincs abban semmi különös, hogy előre fizet a hajléktalanoknak, amikor interjút kér tőlük. Sőt, szerinte ez nem fizetség, mert amikor a kormányellenes cikkeit írja, nem vár el a pénzért cserében semmit:

Pl. „pénzt adni” ill „fizetni”, az nem ugyanaz. Fizetni ellenszolgáltatásért szoktak. 25 éve dolgozom újságíróként, de nem tettem ilyet soha a munkám során, – különösen olyat nem, amit ön állít, hogy hamis információért , vagy bármilyen információért megvesztegettem volna embereket. Viszont sok hajléktalan-riportot csináltam már, és tudja: utcán tengődő, nyomorgó éhező emberekkel én nem állok le beszélgetni úgy, hogy legalább minimális segítséget ne nyújtanék, épp az állapotukra való tekintettel.

– fogalmazott erről az újságíró a szerzői oldalán Ábel Attila csepeli alpolgármesternek. Vagyis elismerte, hogy a többi hajléktalan életmódot élőnek is „segítséget” – vagyis pénzt – adtak. Ez így történt korábban is. A Csepel.hu azonban úgy értesült, hogy alkohollal is kedveskedhettek a 24.hu újságírói a hajléktalanoknak. Vélhetően egy ilyen alkalommal készült az a kép egy közeli boltban a borosüvegekről is, amely a 24.hu önkormányzatot támadó cikkében szerepel.

Az, hogy miért tarthatja az újságíró megengedhetőnek az ilyen eszközöket, egy véleménycikkéből derül ki:

Az Orbán-rezsim valójában – lényege, és természete és karaktere szerint – fasiszta, semmi idézőjel és semmi kvázi.

– hangsúlyozza. Vagyis szerinte diktatúra, fasizmus ellen harcol, és így nyilván sok minden megengedhető. Más kérdés persze, hogy ha valóban fasizmus lenne Magyarországon, az újságíró minimum börtönben ülne, cikkei pedig nem jelenhetnének meg sehol, lévén fasiszta országokban sem ellenzéki újságok, sem ellenzéki pártok nincsenek.

Liberális megoldás: figyelmeztető táblákat az bölcsődéseknek!

A cikk és a liberális véleményformálók szerint megalázó dolog szólni, ha valaki a dolgát végzi az utcán, hogy ezt ne az önkormányzat vagyontárgyait bepiszkítva, vagy ne a csepeli sétálóutcai iskola, óvoda és bölcsőde kerítésével, kisgyerekek szeme láttára tegye. Ez ellen a „vegzálás” ellen is kikelt a 24.hu újságírója.

„Az tény, hogy a Karácsony Sándor utcában nincs egy szabad pad, mert minden padon hajléktalanok ülnek. A gyerekeim iskolája pont ott van, látom őket nap mint nap. A sétáló utcában nem lehet leülni, mert koszos, hugyos a padok környéke. Nagyon sajnálom őket. Így akkor sem lehetne velük elbánni, holmiféle hataloméhes ” biztonságiaknak”, de valami más megoldás igenis kéne…”

– panaszolta egy ellenzéki hölgy a legnagyobb közösségi oldalon. Vagyis világnézettől függetlenül mindenkinek kibírhatatlanul rossz volt a sétálóutcai helyzet, de fellépni ellene – ellenzékiek szerint – szintén rossz. Ezt az olvasói véleményt osztják a csepeli ellenzéki politikusok is. A Soros György politikáját támogató Szabó Szabolcs, valamint az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és a DK-s Horváth Gyula is bírálták az önkormányzatot a lejárató cikk megjelenése után, melyet Pákozdi József, a liberális útra váltó Jobbik önkormányzati képviselője is megosztott.

A legelképesztőbb liberális ötlet azonban az, hogy a rend fenntartása helyett figyelmeztető, veszélyt jelző táblákat kellene kitenni az iskolás, óvodás és bölcsődés gyermekek részére. Ezek a táblák arra szolgálnának, hogy ne ijedjenek meg, ha a dolgukat végző embereket, a nemi szervüket látják. Ezt nyilván nem lehetne kiírni, hiszen ezek a gyerekek még nem tudnak olvasni, ezért ábrákkal kellene nekik megmagyarázni a „veszélyt”. A sétálóutca környezetében egyébként az alkoholt is árusító vendéglátóhelyek mellett a Szent Imre téren, a plázában, a rendelőintézetben és a piacon vannak nyilvános illemhelyek. Azt tehát nem lehet állítani, hogy nincs lehetőség vécére menni.

Csepel a rend, a törvényesség és a fejlődés pártján áll

Borbély Lénárd polgármester az ellenzéki vádakra reagálva közleményben hangsúlyozta: Csepel a rend, a törvényesség és a fejlődés pártján áll. A csepeli hajléktalanok ellátása megoldott, a szállásokon van elég hely, és folyamatosan nappali melegedőt tartanak fenn számukra, rendszeresen szerveznek szociális ételosztást. „A rendőrség és a közterület-felügyelet állandó jelenlétével a sétálóutca lakói és az arra közlekedők biztonságban érezhetik magukat a továbbiakban is. Ebből nem engedünk.” – jelentette ki.

A csepeli polgármester Facebook-bejegyzését írásunk időpontjáig 781 ember lájkolta. A rengeteg támogató hozzászólás közül pedig csak egyet idéznénk:

„Nagy szükség volt a sétáló utca törvényes rendbetételére mert elviselhetetlen állapotok uralkodtak. Végre a sétáló utca valóban alkalmas arra, hogy kulturáltan lehessen végig menni rajta, a padokra le lehessen ülni, kisgyerekekkel sétálni, óvodából, iskolából hozni – vinni őket szörnyű látvány nélkül.”

– írta hozzászólásában K. Magdolna.

Forrás: Csepel.hu

11 hozzászólás “Elismerte a 24.hu, hogy pénzt is adtak a csepeli hajléktalanoknak az önkormányzatot támadó interjúknál” bejegyzésre

 1. Jobban szerint:

  Mikor már azt hisszük, hogy nincs lejjebb, mert az álhíreknél mélyebbre nem süllyedhet egy újságíró, kiderül, hogy igen, még tovább haladt lejtmenetben, lefizeti az “alanyát”…a hiteles tájékoztatás “jegyében”.

  “Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket.” Csernus Imre

  “A szabadságjog kiterjedése tekintetében az ember személyes szabadsága addig tart, amíg azzal másokét nem korlátozza.”
  Ismétlés a tudás anyja:
  “A szabadságjog kiterjedése tekintetében az ember személyes szabadsága addig tart, amíg azzal másokét nem korlátozza.”

 2. Jobban szerint:

  Tehát, ha valaki korlátozza más szabadságát, akkor ahhoz már nincs joga…a Sétálóutca mindenkié, nem csak a hajléktalanoké.

 3. Pilsner Urquell szerint:

  Szavazni – és egyáltalán bármit – csak a Facebookon lehet. Az egész magyar média belezsarolja a felhasználót abba, hogy nyisson magának Facebook-hozzáférést. Fizeti őket a Facebook?
  Csak Facebook-kal kapcsoltan van hozzáférés mindenhez?
  Hát én részemről akkor sem vagyok hajlandó f@szbukkolni, ha soha többé egyetlen hír sem jut hozzám.

 4. Kígyók kígyóznak szerint:

  Döbbenetes a balos hülyeség. A libsik ajtaja elé kell szaratni a hajléktalanokat.

 5. Johnny szerint:

  Szarok a 24.hu-ra is, meg az összes ide-oda kamuhíroldalra!
  Komolyan, hetekig kint kell lenni egy posztnak?

  Mi volt a Kossuthon délután, jobban érdekelne.

 6. Jobban szerint:

  Köszönjük, hogy a kerület vezetése a többség érdekét is képviseli. Legyen mindannyiunknak jogunk és lehetőségünk valamelyik megszépített parkba, padra leülni. Elképesztő, hogy ezért küzdelmet kell folytatni és van aki ebbe is képes, tud és akar belekötni.

 7. Qqriq szerint:

  A 24.hu gyurcsányi kottájából játszik!

 8. […] Balavány György Paul Lendvaihoz hasonlóan a jelenlegi kormány elszánt gyűlölője és feltétlen bírálója. A csepeli sétáló utcáról készített, valótlan állításokkal teli cikkénél saját bevallása szerint is pénzt adott azoknak, akiket arra próbált rávenni, hogy az önkormányzat munkatársait veréssel vádolják meg. A történtekről itt olvashatnak bővebben. […]

 9. […] ám, csakhogy jött a válaszcsapás: a csepel.hu kiderítette, hogy a riportban megszólaltatott alkoholista hajléktalan előzőleg kapott egy kis […]

 10. […] ám, csakhogy jött a válaszcsapás: a csepel.hu kiderítette, hogy a riportban megszólaltatott alkoholista hajléktalan előzőleg kapott egy kis […]

 11. […] ám, csakhogy jött a válaszcsapás: a csepel.hu kiderítette, hogy a riportban megszólaltatott alkoholista hajléktalan előzőleg kapott egy kis […]

Itt lehet hozzászólni !