Szabó Szabolcs az LMP-t is otthagyta

Csepel.info

Szabó Szabolcs

“Szél hozott, Szél visz el…” – Szabó a csepeli-soroksári visszalépést Szél Bernadettnek köszönheti, vele hagyja ott az LMP-t

Az elmúlt években egyre nehezebb volt követni, hogy éppen milyen formáció képviselője Szabó Szabolcs. A tavaszi választás után néhány röpke hónapig az LMP frakció tagja volt, de Szél Bernadettel közösen most onnan is kilépett – jelentette be a hivatalosan mai napig Gyulán lakó csepeli-soroksári politikus.

Szabó a lengyelektől lemásolt nevű és logójú Magyar Szolidaritás Mozgalom tagjaként lett 2014-ben az Együtt-PM, az MSZP és a DK közös jelöltje. Bár Csepel-Soroksár az ország legbaloldalibb választási körzeteinek egyike, éppen-hogy tudta csak megnyerni a választást 2014-ben. Utána azonnal lépett: addigi támogatóit megtagadva már csak az Együtt-PM-ben politizált. Ám a cirkuszi porondon újabb változások jöttek, és a PM valamint a Szolidaritás is kiszakadt az Együttből. Ő egy picit még maradt.

2017-ben az Együtt jelezte az MSZP-nek és a DK-nak, hogy ha nem lépnek vissza Szabó Szabolcs javára Csepel-Soroksáron, akkor a fideszes Németh Szilárd lesz a nyertes. 2017 végén Szabó még azt is közölte, hogy az LMP jelöltje is ő lesz 2018 tavaszán. Ezt akkor még sokan nem vették komolyan, hiszen az LMP azt állította magáról, hogy senki javára nem lépnek vissza. Természetesen ez sem így lett.

Szabót az MSZP is megkereste, hogy induljon a párt képviseletében, ám ekkor már készen állt a hurok a szocialistáknak, és a politikus több alkalommal is megtagadta az együttműködést. A zsarolás és a Momentum majd az LMP visszalépésének hatására a 2018-as választás előtt nem sokkal Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-P-DK Kabán lakó jelöltje is visszalépett a balliberális győzelem elérése érdekében, ám érdekes módon már nem kifejezetten a Gyulán lakó Szabó javára. Az LMP-s Tenk András visszalépése lett aztán a döntő, így az MSZP-P, a DK, a Momentum szavazói mellett végül neki köszönhette az Együtt politikusa, hogy 2018-ban is meg tudta nyerni a választást.

Tavasszal azonban az is kiderült, hogy az Együtt mögött nincs valódi támogatás, a botránypolitizálást képviselő párt pedig komoly adósságot gyűjtött össze. A vezetők ezért kimondták a formáció megszűnését, és Szabó belépett az LMP frakciójába. Az alaptörvényre letett esküje óta a politikus LMP-s aktivitása nagyjából kimerült az LMP-ből való kilépéssel való zsarolással, amit végül hétfőn a Facebook oldalán jelentett be:

A mai napon nehéz döntést hoztam meg, kilépek az LMP parlamenti frakciójából. A jövőben független képviselőként fogok dolgozni a Magyar Köztársaságért és a választókerületemért. Független leszek, de nem leszek egyedül. A mai napon szintén kilép az LMP frakcióból Szél Bernadett, akivel a jövőben szoros munkakapcsolatban fogok együtt dolgozni, és reményeink szerint más képviselőkkel is sikerül hasonló kapcsolatot kialakítani. Olyan politizálást kívánunk megvalósítani, melynek középpontjában a NER elleni aktív küzdelem, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak felkarolása áll. A választók számíthatnak rá, hogy mi nem kötünk kompromisszumokat ezen a téren. Az LMP frakciójától nem haraggal válok el: mindig hálásan gondolok majd az elmúlt hónapokra. Most azonban váltanom kell, mert az általam képviselni kívánt politika csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha kölcsönös megbecsülés mellett elválunk egymástól.

Csepel.info

20 hozzászólás “Szabó Szabolcs az LMP-t is otthagyta” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Ki kell rúgni a szarba és újra kell választani!

  2. Jobban szerint:

    Dr. Szabó Szabolcs megválasztott országgyűlési képviselői ciklusát párpolitikai manőverek sorozatával múlatja, ahelyett, hogy a választók többsége akaratának megfelelően a kerület épülését szolgálná. Az, hogy hol itt, hol ott bukkan fel mint párttag komolytalan, pazarló és felelőtlen hozzáállás. Ilyen toleránsak a csepeli választók, hogy ciklusok sorozatával díjazzák az ilyen hozzáállást?

  3. keménylegény szerint:

    Értetlen, vagy értelmetlen figura a “Jobban” néven írogató káder.
    Nem mellette, hanem valakiből nem kértek a választók.
    Bangóné is simán nyert volna, ezt ő is tudja.

    Lehet tovább siránkozni még 3,5 évig emiatt.

  4. Dzsendör sztádiz szerint:

    Azt hitte Schiffer visszatér, ezért lépett ki. Mindenesetre szánalmas ez a gyulai import liberális.

  5. paneltomi szerint:

    szánalmas köpönyegforgató ez az ember, nem tudom mit látnak benne a csepeliek.

  6. Jobban szerint:

    keménylegény, legyen erős, attól, hogy nem az ön kottáját fújom és a szekerét tolom, önnek és az önhöz hasonlóknak is el kell ezt a véleményt viselni. Legyen erős. Nem pusztán egyéni vélemény…Sokan osztják a véleményem bár mindenki nem közli ezen csepeli oldalon.
    “Jó?fejek” ?!? azok a választók akik nem valaki mellett hanem valaki ellen szavaztak. Hát, meg is van az eredménye. Dr. Szabó Szabolcs mint párt kakukk tojás, hol itt, hol ott bukkan fel…Csepellel meg foglalkozzon aki akar. De tőle sok jót eddig még nem tapasztaltunk, pedig túl vagyunk már négy és fél éves cikluson. “Gratulálok” az ilyen értelmes ?!? beállítottságú nihilistáknak. Biztos, hogy nem fogom hozzászólásaimmal támogatni azon ellenzéki pártokat és azok támogatóit akik regnálása alatt Csepel visszafejlődött, leépült szellemi és fizikai értelemben is.

  7. keménylegény szerint:

    Ne legyen ideges, inkább törődjön bele, hogy vannak intelligens jelöltért áhítozó szavazók- még Csepelen is.

  8. bagoly szerint:

    T:
    “keménylegény” !

    Komolyan irigyellek, hogy ilyen igénytelenül fogyasztod az oxigént !

  9. Jobban szerint:

    keménylegény, intelligens jelölt? …ő saját maga sem tudja melyik pártból, egyik? …vagy másik pártból? hová tart valójában?…hol is a helye a világban?… vagy mégsem ott?… de onnan is kilép…egyik pártja megszűnik, a másik mégsem jó?…gratulálok a jelöltnek is és a rá szavazóknak is. Zseniális választás…Annak a pártnak a nevében ad be beadványt, amelyből kilépett? Kész káosz. És ő az intelligens, jó jelölt, a megfelelő “káder”…aki majd “felvirágoztatja” Csepelt….?!?! Nem gondolják komolyan…

  10. Jobban szerint:

    “Szél és Szabó kicsit elfelejtette, hogy kilépett az LMP-ből…Négy napja kiléptek az LMP-ből, de most törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a párt nevében.”

  11. keménylegény szerint:

    A Szabó egyetemi katedráig jutott- nem a párt helyezte oda.

    Több hozzászólónak ez a tény értelmezhetetlen, mert pártban és politika körül (és mások feltétlen kiszolgálása körül) zajlik az élete. Nem értik, a párt nélkül is van világ.
    Úgy gondolkodnak, akár a szocializmusban.

    Szánalmas sors az övék.

  12. Pilsner Urquell szerint:

    Csak tudnám, hogy akkor miért nem elég neki az adjunktusi hokkedli?!…

  13. Jobban szerint:

    Valóban, miért cserélte fel keménylegény magasztos leírása alapján az egyetemi katedrát a képviselői mandátummal?
    Szabó Szabolcsnak nincs párt nélkül világ, mert bár taníthatna, nem teszi, hanem egyik pártból megy a másikba, aztán meg minimum a harmadikba….

  14. Pilsner Urquell szerint:

    Minthogy az adjunktusi hokkedlin annyit se tud összekaparni, mint egy segédmunkás, voltaképpen érthető… Valamiből ki kell fizetni a rezsit. Csak hát volnának még más – kellőképp megalázó, de kevésbé gusztustalan – lehetőségek is.

  15. Jobban szerint:

    Esetleg több munkával járna az adjunktusi tevékenység és tanítás mint a notórius semmittevés, hazudozás és kamuzás.

  16. Jobban szerint:

    Szemfényvesztő “tevékenységével” mégiscsak egy kerületet veszélyeztet, hagy cserben.
    Ideje lenne identitás válságára szakember/szakemberek segítségét kérnie…majd végre azzal foglalkoznia amire megbízás kapott.

  17. Pilsner Urquell szerint:

    Én nem tudom, fölfüggesztette-e az adjunktusi tevékenységét; az egyetem honlapján nem látom jelét. Ha pedig ügyködik a katedrán, akkor nem kell csodálkozni, hogy másra nem jut ideje, mert egy nap csak 24 óra. (Abból viszont magában meg nem él meg, hacsak nincs férje, apja-anyja, aki eltartsa úri passziójában.)

  18. Jobban szerint:

    Nagyon “helyes” bevállalni olyan feladatokat amelyek pénzt hoznak, de nem “tudja” teljesíteni, mert nincs rá ideje. Jó kifogás sose rossz. Már alibi is van. Bravissimo.

  19. Pilsner Urquell szerint:

    És nagyon “helyes” ennyi pénzen tengetni az egyetemi oktatókat és tanárokat (meg még sokakat). A Parlament mikor megy el végre krumplit kapálni? Javulna tőle a politikai élet.

Itt lehet hozzászólni !