Hajókirándulás és ünnepi ebéd az idősek világnapján

Csepel.hu

A csepeli időseket köszöntötték az idősek világnapján október elsején, amikor a Csepeli Városkép Kft. szervezésében hatszáz nyugdíjas korú vett részt egy dunai hajókiránduláson, ezt követően pedig velük együtt hétszáz embert láttak vendégül ünnepi ebédre a Nagy Imre Általános Művelődési Központban.

Először négy esztendővel ezelőtt rendeztek hajókirándulást az időseknek, amelyet évente többször is megismételtek. A kirándulást és a vendégséget a csepeli önkormányzat támogatta. Az időseket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte azzal, hogy hálával tartozunk nekik, mert segítették felépíteni a mai Csepelt.

Az ünnepi ebéden megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, a képviselők közül Czibulyáné Szonday Szilvia civil tanácsnok, Noé László idősügyi tanácsnok, Pintér Józsefné családügyi tanácsnok és Szuhai Erika, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottság elnöke. Szintén jelen volt Babics Sarolta, a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház vezetője.

„Ilyen látvány még nem fogadott, ennyi idős ember még nem gyűlt össze – mondta Borbély Lénárd az ebéd előtti köszöntőjében. – Tavaly, az Idősek Napján szintén hatszázan utaztunk két hajón a Dunán, mert többen nem fértünk el, de a mostani ünnepi ebéden mát hétszáz embert láthatunk vendégül. A csepeli önkormányzat számára kiemelt fontosságú az idősekről való gondoskodás. Négy évvel ezelőtt október elsején nyitottuk meg a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házat, ahol nagyszerű programok várják az érdeklődőket. Köszönet illeti ezért Babics Sarolta vezetőt is. Akkor rendeztük meg az első hajókirándulást az időseknek, amelyek sikeresek, és amelyeket a jövőben is folytatjuk. A budapesti kerületek között kuriózumnak számítanak ezek a dunai hajókirándulások. Az időseknek biztosított az ingyenes belépő a Csepeli strandra és a sóterápia használata. A mostani találkozó jó alkalom arra, hogy megköszönjük önöknek a munkáját és javaslataikat. Mi csak viszonozzuk azt, amit önök tettek a kerületért. Legyen így: Csepelen jó dolog nyugdíjasnak lenni” – mondta Borbély Lénárd.

Délelőtt a szokásos hajóúton vettek részt az idősek. Tizenkét autóbusz szállította őket a Szent Imre térről a Petőfi hídhoz, ahol két, egymáshoz kötött hajó várakozott. Beszállás után a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal együttműködve a csepeli rendőrkapitányság munkatársai tartottak rövid előadást az időseket fenyegető trükkös lopások veszélyeiről. Óvakodni kell azoktól, akik az unokákra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni a megtévesztett nagymamáktól, vagy figyelni kell arra, hogy indokolatlanul ne engedjünk be idegeneket a lakásba. Miközben lassan felhajóztak az Árpád híd magasságáig, az utasok szendvicseket és aprósüteményeket fogyasztottak, különféle üdítőitalokat ittak. Szólt az élőzene, és sokan táncra perdültek. Kora délután kötött ki a hajó, majd indulás vissza Csepelre.

A nap záróeseményének meglepetése volt, hogy a népszerű énekes, Csepregi Éva lépett a közönség elé, és szórakoztatta a publikumot.

Ebéd előtt beszélgettünk néhány időskorúval.

Magó Józsefné: „A tavalyi Idősek Napján is részt vettem a hajókiránduláson, és mindkét alkalommal remekül éreztem magam. Minden jó volt: a szervezés, az ellátás, a panoráma, a társaság. Szervezetten vittek el minket a buszok Csepelről, a hajón pedig szintén mindent megtettek a kedvünkért. Heten érkeztünk egy házból, már előre figyeltük, mikor lesz a kirándulás. Egy közösségi oldalon köszönetet is mondtunk a polgármesternek és munkatársainak.”

Freyberger Károlyné: „Tökéletes volt a szervezés. A buszoknál felolvasták a nevünket, mi pedig tudtuk, hová kell beszállni. A hajón is minden el volt rendezve. Ehettünk, ihattunk, ami jólesett. Táncoltam is, mert véremben van a tánc. Korábban népi táncos voltam, természetes, hogy szívesen táncolok.”

Fekete Istvánné és Tóth Sándor: „Özvegyasszony vagyok, a párommal nem először veszünk részt ezeken a hajókirándulásokon. Minden tetszett, semmire sincsen panaszunk. A harapnivaló finom volt, az italok úgyszintén. A párom egy kis bort is ivott, ettől még jobb kedve támadt. Szólt a zene, erre mi is táncoltunk. A Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban is szoktunk táncolni.”

A GALÉRIA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG

Cs. A.

Csepel.hu

7 hozzászólás “Hajókirándulás és ünnepi ebéd az idősek világnapján” bejegyzésre

  1. Strici2 szerint:

    Biztos, hogy csepeliek buliztak a penzunkon?
    Egy nyugdijjas megkerdezett hogy jut el ahoz a buszhoz ami a belvaros fele viszi.
    Azt sem tudta hol van, ot csak ide hoztak.

  2. Pilsner Urquell szerint:

    Ha előre nem tájékoztatnak róla és a csepeli nyugdíjasok zömének semmi esélye, akkor utólag miért rázzák rendre a rongyot ezekkel a sok fotós nyálcsorgató (és ön-dokumentáló) tudósításokkal? Vissza fog ütni, helyben.
    Vö.:
    http://csepel.info/?p=66418#comment-379348

  3. Bercsik Károly szerint:

    Benne volt a Csepel Hírmondóban a felhívás. Tájékozódni kellene. Megjegyzem kb. 700 ember lehetett ott, tehát matematikailag ki van csukva, hogy minden csepeli nyugdíjas ott lehessen. Nem az volt a cél, hogy minden csepeli nyugdíjas ott lehessen, hanem az hogy minél több csepeli nyugdíjas jól érezze magát ezen a rendezvényen. A két dolog nem ugyanaz.

  4. Dzsinácska szerint:

    Én ott voltam és tőlem is megkérdezték hogy hol a buszmegálló és láttam is hogy jött egy fehér busz és elvitte őket

  5. Johnny szerint:

    Miért?
    Van még Hírmondó?
    én 1 éve nem láttam, nem hiányzik, csak megemlítettem. 😛

  6. Pilsner Urquell szerint:

    Bercsik Károly! Akkor rakják a sok képet és dicső tudósítást a Hírmondóba.
    Ami – Johnnyt megerősítem – hol van, hol nincs, de egyre inkább nincs.

Itt lehet hozzászólni !