Jótékonysági koncert a Csepeli Szurkolói Arénában

Csepel.hu

Nagy sikerű jótékonysági koncertet adott a Csepel örökség-díjas Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar a Csepeli Szurkolói Arénában szeptember 14-én. A csaknem telt házas közönség előtt Péntek János Artisjus-díjas és Csepel Örökség-díjas karnagy dirigálta a zenekart, a fellépő énekesek pedig Bolba Éva és Túri Lajos Lui voltak.

A koncerten való részvétel ingyenes volt, de köszönettel fogadták a Csepeli Hétkrajcár Alapítvány javára adott felajánlásokat. Az eseményen megjelent Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, aki az est fővédnöke volt.

A koncert a többszöri ráadásokkal együtt mintegy másfél óráig tartott, s az elejétől a végéig jó hangulatot teremtett a nézők körében. A zenekar és a két művész az ötvenes és a hatvanas évek slágereiből adott elő közismert számokat. A két neves énekes nem először lépett fel a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekarral, de ez volt az első alkalom, hogy a Csepeli Szurkolói Arénában láthatta őket a közönség. Bolba Éva a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, jelenleg a Jazzterlánc együttes vezetője. Gyakran lépnek fel hazai és külföldi közönség előtt. A Magyar Balett Intézetben tanult, majd táncolt a Magyar Állami Népi Együttesben. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazz-ének szakra járt. Zenekarával később bejárta a világot, számos elismerést kapott. 2004-ben az Év énekesének választották. Túri Lajos Lui szintén a könnyűzenei világ elismert énekese. Több alkalommal lépett fel Európa különféle városaiban, valamint a tengerentúlon is. Bolba Évával együtt olyan különleges zenét szolgáltatnak, amely méltán tette őket híressé. Azzal, hogy a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekarral közösen adnak koncertet, emelik a zenekar hírnevét.

A csepeli koncerten többek között Fényes Szabolcs közismert slágereiből énekeltek el dalokat. A jótékonysági esten befolyt pénzösszeget a Csepeli Hétkrajcár Alapítványnak juttatják, amely a Karácsony Sándor Általános Iskolát támogatja.

Cs. A.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Jótékonysági koncert a Csepeli Szurkolói Arénában” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    Hol olvasható, hogy milyen rendezvények lesznek az Arénában !

    A fenti cikk címe helyesen : Jótékonysági koncert – VOLT – a Csepeli Szurkolói Arénában !

  2. csak úgy ... szerint:

    Ez pl. most aktuális. Miért nem olvashatunk róla?

    http://www.csepelivaroskep.hu/kiralyerdei/programok/legderusebb-regenyem-szuleteserol/

    A Kulturális Örökség Napja alkalmából
    Rideg Sándor Kossuth-díjas íróra emlékezünk, akinek ‘Indul a bakterház’ című regénye 75 évvel ezelőtt jelent meg először könyv formájában.

    Program:

    18 óra: szoboravatás és a felújított park átadása

    19 óra: Indul a bakterház – vígjáték a Turay Ida színház előadásában.

    Ja, mert – MINDEN HELY BETELT!

  3. Jobban szerint:

    Köszönjük a csodálatos koncertet!

Itt lehet hozzászólni !