Tanévnyitó Istentiszteleti Ünnep az arénában

Csepel.hu

„Szerettünk volna kimozdulni az imaházak falai közül és együtt imádkozni a gyermekekért, a pedagógusokért, a szülőkért” – nyilatkozta Sinkovicz Sándor lelkipásztor, a Csepeli Baptista Gyülekezet és a Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet összefogásában tartott Tanévnyitó Istentiszteleti Ünnepükön a Csepeli Szurkolói Arénában szeptember 9-én. Az érdeklődők együtt imádkoztak, énekeltek, hallgatták az igehirdetést.

A két baptista gyülekezet kilépett egy olyan helyszínre, mely nem a megszokott Isten házában, hanem új területen, az arénában szólította meg a híveket. „Alapvető célunk az evangélium hirdetése. Imádsággal kezdjük a tanévet és kérjük az Úr áldását erre a tíz hónapra” – fogalmazott Sinkovicz Sándor köszöntésében.

Hozzátette: az iskolák és óvodák nem fogják pótolni, amit mi nem csináltunk meg otthon szülőként. A lelkipásztor Isten Igéjének örök igazságát hangsúlyozta: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” ((Példabeszédek 22,6)

Ezután Paróczi Zsolt, a Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet lelkipásztora megköszönte a csepeli önkormányzat támogatását új istentiszteleti helyszínük biztosításául. Tájékoztatásában szólt arról, hogy országosan 51 fenntartású baptista oktatási intézményük van, ahol több mint ezer gyermek tanul.

Az óvodás és iskolás csoportok meg is csillantották tudásukat a színpadon. A csepeli Majd Megnövök Baptista Óvoda gyermekei és az ócsai Hajnalcsillag Baptista Óvoda bárka csoportosai énekeltek, verseltek, majd a Szivárvány Baptista Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai táncos produkciót mutattak be.

A gyermekek szolgálatát követően a hívek dicsőítő énekekkel magasztalták az Urat az egyesített énekkar és zenekar fellépésével.

Antal Zsuzsa

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !