Így kerüljük el Csepelen, hogy órákat várakozzunk

Csepel.info, Magyar Közút, Pénzcentrum

Útépítések és felújítások miatt a szokásosnál nagyobb torlódásra kell számítaniuk szeptember elején, vagyis az iskolakezdés idején azoknak, akik Szigetszentmiklós és Csepel irányából közelítik meg a fővárost. A Csepel.info a sajtóban megjelent információk alapján próbál tanácsot adni a közlekedésre: a nehezén szeptember végére leszünk túl.

A legfontosabb tanács: induljanak a szokásosnál korábban, és ha tehetik, kerüljék a II. Rákóczi Ferenc utat. Ha maguk választják az utazás idejét, a reggeli és délutáni csúcsidőszakot mindenképpen kerüljék el. Akinek a Csepel-sziget déli részén vagy az M0-son Szeged irányában van dolga, feltétlenül a Csepeli úton közlekedjen, hiszen ott viszonylag gördülékeny a közlekedés. Akinek Győr irányában vezetne az útja az M0-son, a Csepeli útról nem tud lehajtani az M0-sra, de így is jobban teszi, ha más irányba megy most, mint a II. Rákóczi Ferenc út.

A Magyar Közút közleménye szerint Szigetszentmiklós és Csepel térségben három beruházás zajlik,

“ezek kivétel nélkül a közlekedési infrastruktúra fejlesztését és javítását célozzák az ott lakók és az arra közlekedők életszínvonalának javítása érdekében.”

A Massányi út felújítása Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatalának beruházásában 2018. július 13-án indult teljes útzár mellett, ezek a munkálatok egészen 2018 október közepéig tartanak. Az M0 autóút felújítása a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lebonyolításában és beruházásában, mely a terelések kiépítésével 2018. július 14-én indult el két szakaszon, a teljes projekt több ütemben 2020 tavaszáig tart. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában pedig a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújítása 2018. május 2-án indult el egy új körforgalmú csomópont építésével az M0-s autóút mellett. A körforgalmú csomópont építése során technológiai okokból augusztus 26-tól szükséges a le- és felhajtó ideiglenes lezárása szeptember végéig, a teljes projekt október közepére fejeződhet be. (A lezárás időpontja egy nagynyomású vízvezeték előre nem tervezett cseréje miatt csúszott őszre, a munkálatokat eredetileg nyárra tervezték.)

Vagyis a közlekedésre leginkább ható útlezárás szeptember végéig tart.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a Csepel-Szigetszentmiklósi út felújítása a körforgalom építésével 2018. május 2-án kezdődött, de az iskolai időszakban korlátozással nem jártak. A munkálatok eddig nem voltak látványosak. Általánosságban elmondható, hogy az érintett térség agglomerációjába az elmúlt években jelentősen megnőtt a lakosság száma, ezt a robbanásszerű növekedést az infrastruktúra nem tudta lekövetni, így felújítások vagy balesetek nélkül is rendszeresek a torlódások, ami a korlátozással járó munkavégzések megvalósítását is nehezíti.

Tanácsok az autósoknak

A közútkezelő közleményében az olvasható, hogy

  • a szigetszentmiklósi csomópontban csak az M0-s autóútról az M5-ös felől jövők nem tudnak lekanyarodni Csepel irányába, illetve Csepelről az M1-es felé történő felhajtás nem lehetséges szeptember végéig.
  • A Csepeli úton autózók Budapest és Szigetszentmiklós között egyenesen közlekedhetnek oda-vissza, így aki Csepelről Szigetszentmiklósra vagy Szigetszentmiklósról Csepel irányába halad, a kihajtó lezárása miatt könnyebben juthat át az átépítés alatt álló csomóponton, mert az M0 irányába se a le-, se a felhajtás nem lehetséges, vagyis nincs keresztező forgalom.
  • Azok, akik Csepel felől szeretnének az M0-ra felhajtani az M1-es irányába, a halásztelki csomópontot használhatják, akik pedig Csepelről az M5-ös felé közlekednének, azok a Csepeli úton Szigetszentmiklós irányába haladhatnak, majd az M0-s feletti hídon áthajtva, közvetlenül felhajthatnak az M0 autóútra.
  • A halásztelki csomópontot használók számára a II. Rákóczi Ferenc úton a jelzőlámpák programját a szakemberek felülvizsgálták, így azon jelenleg forgalomfüggő program fut, ezzel segítve a forgalom lefolyását.
  • A Csepeli út új körforgalmának építési munkáinak felgyorsítása érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz, hogy a korlátozással járó munkák a lehető leghamarabb befejeződjenek. Mivel a körforgalom építése kapcsán beton támfalat építenek, ezért a technológiai átfutási idők kötöttek, de minden egyéb, korlátozással járó, kiegészítő tevékenységet csúcsidőn kívül, akár hétvégén, akár éjszaka végeznek majd a szakemberek.
  • Valamennyi társszervezettel szorosan együttműködnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei, így például a rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint az egyes, torlódásokban érintett főbb helyszíneken jövő héttől kezdődően rendőrök is segítik majd a közlekedőket.

A korlátozásokról illetve a munkavégzésekhez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a +36-1-336-2400-s telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon lehet tájékozódni, de a közútkezelő szerint érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk az autósoknak, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A cég tájékoztatása szerint várhatóan munkanapokon reggel 6 és 9, illetve délután 16 és 19 óra között lesz továbbra is a legnagyobb torlódás.

Csepel.info, Magyar Közút, Pénzcentrum

A témához kapcsolódó cikkek:

Mindent meg kell tenni az embertelen dugó megszüntetéséért!

Módosulnak a csepeli járatok közlekedése

Szigetszentmiklós tájékoztatása a felújítási munkákról

36 hozzászólás “Így kerüljük el Csepelen, hogy órákat várakozzunk” bejegyzésre

  1. Kkk szerint:

    Vicc az egész.
    Jutalmakat év végén azért felveszik remélem

  2. keménylegény szerint:

    A legjobb tipp: addig szabaduljon meg Csepel-szigeti ingatlanától, amíg verebet talál.

  3. 1olvasó szerint:

    Valóban vicc az egész, ma Királymajorból 30 perc alatt jutottam a Szent Imre térig, ami máskor kb 3-5 perces az út…

  4. Nagyapó szerint:

    Érdekes, a Csepeli úton 1/2 8-kor normálisan lehetett közlekedni. Hogy van ez? Valószínű a dugó áttevődött a Széchenyi útra (1olvasó szerint).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Kkk szerint:

    Nagyapó bá, valószínűleg 10ből 9 autósnak nem arrafelé vezet az útja iskolába, munkahelyre.

  6. keménylegény szerint:

    Az öreg teszi a dolgát. Fényesít ezerrel.

  7. Pilsner Urquell szerint:

    Már nem fényesít? Nagyapó, menjen a helyszínre, oszlatni! Mert most, 1 óra felé jókora a bedugulás a Lámpás utcától az M0-ig. Cca. 3-5 km/h. Rendőrrel.

  8. Nemmondom szerint:

    Ma reggel volt vonatozás a biztonság kedvéért a Corvin csomópontban….

  9. csak úgy ... szerint:

    “Így kerüljük el Csepelen, hogy órákat várakozzunk”

    Menjünk Nagyapó által említett, szerinte jól járható utakon. Akár arra van dolgunk, akár nem !

  10. Krisztina szerint:

    Üdv! Ha már mindenhol ezzel a témával foglalkoznak-teljesen jogosan-érdemes lenne azt is boncolgatni, hogy egy (3) ekkora felfordulást okozó beruházásnál miért csak az 1×1 sávot újítják fel a Csepeli úton, miért nincs az út bővítve, illetve hogy a Szigetszentmiklóst elkerülő út miért nem közvetlenül az M0-ba csatlakozik, hanem a városból kivezető útra van visszaterelve??? Ha ezeket megoldanák, jóval élhetőbb lenne a térség, mivel a felújítások nélkül is nehézkes a reggeli, illetve a délutáni közlekedés az érintett szakaszokon.

  11. Tündér Ilona szerint:

    Ma reggel Királyerdő-Gubacsi Híd 40 perc Popieluszko utca felé.
    Már a Kassai utcánál kezdődött a sorban állás.

  12. Trucker szerint:

    De miért kell az m0-án 3 különböző szakaszt egyszerre elkezdeni? Miért nem csinálják először az elsőt (kisebb torlódás, gyorsabb munka) aztán ha az kész jöhet a második, majd a harmadik???? Így most az M51-től a 6osig sávlezárás, torlódás…

  13. Pilsner Urquell szerint:

    Mert állítólag mindegyik munkaszakaszon hat hónap a teljes átfutási idő, és akkor három év múlva lenne készen, három év múlve meg már nem lenne út.

  14. kétkedő szerint:

    Nagypapi az öreg bárkakészítő tanácsnok szokás szerint hazudozik, nem kell vele foglalkozni…
    Reggel hét előtt nem sokkal a gerincút is úgy beállt mint a cövek, gondolom vonat tili-toli is volt, hogy teljes legyen a szabotázs…….

    Itt van egy kis összefoglaló:

    https://24.hu/belfold/2018/09/03/tobb-tizezer-embert-szivatnak-meg-nagyon-csepel-kornyeken/

    A már megszokott narancsos szakértelem, nemhiába a szakembereket elüldözték mindenhonnan és beültették a sok jókáder bunkó gumicsizmást, amihez hozzá nyúlt a csúti meg a rablóbandája az mind szarrá vált.

  15. Kkk szerint:

    Ha a szocialistákon múlna, se út nem lenne de nem lenne rá szükség mert se autónk se munkahelyünk nem lenne ahova be kell járnunk.

  16. Pepetv szerint:

    Nem csak a Miklósiak szopnak,hanem a Csepeliek is,mert nem lehet kijutni onnan a Gubacsi hídon keresztül,mert mindegyik erre jön.Azért gondolni kellett volna “Nekik”,mi elött kiköltöztek a “Vidékre”,hogy onnan hogy fognak tudni bejárni,mikor csak két út van ki és be Csepelről!

  17. pitypang szerint:

    pepetv: Ez jó nagy hülyeség, ezzel az erővel egy pesterzsébeti vagy ferencvárosi is mondhatná ugyanezt a csepeliekre, minek költöztek oda, mert csak két út van ki-be Csepelről és a sok hülye meg pont rajtunk akar keresztül járni kocsival, pedig mehetne busszal/hévvel is. Ezt bármelyik kerület elmondhatná a másikról.

  18. Pepetv szerint:

    Nem teljesen.Nézd meg,hogy a csepeli kivezető utakról hány felé is fordulhatsz!

  19. mind_the_gap szerint:

    Ma reggel korábban indultam (ennél korábban nem tudok, mert nem lehet korábban iskolába vinni a gyereket), amely időt el is veszítettem a Corvin csomópontos vonat tologatással (10perc!!).
    Budapest megtelt. Igenis korlátozni kell a beáramló autók mennyiségét!

  20. Pepetv szerint:

    De akkor miért van még mindig oltári nagy dugó 8-9-10 órakor?Akkor a gyerekek már rég iskolában vannak!!!

  21. mind_the_gap szerint:

    Pepetv! Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat a különböző oldalakon, nagyon sokan 11. 22. kerületbe szeretnének eljutni a szigetről. (persze ez nem hiteles, mert lehet, hogy csak a Budára járók szóltak többen hozzá, a többiek rejtőzködtek). Eddig M0-6-os úton jártak, ott képezve a tömeget. Most, hogy be van állva az M0 is és a felhajtó is, valszeg Csepelen keresztül járnak. Ez az egy hátránya lehet, ha egyszer elkészül a gerincút végig, hogy nagyobb forgalmat fog ide vonzani. Persze a 6-os út mellett lakók fellélegeznek.
    Egyetlen megoldás, amit minden világváros meglépett: a tömegközlekedés fejlesztése és az ingázók leszoktatása az autózásról.

  22. Bessera szerint:

    Azt hiszem, bevitték a végső döfést…. Épp az előbb írtam az indexes kerékpáros fórumra.

    Ez most komoly, hogy egy teljes évre lezárták az M0 bringaútját???

    Azt hittem, rosszul látok. Múlt héten még semmi figyelmeztetés. Ma meg elkordonozva, fémsorompókkal lezárva, és csak egy A4-es fehér lap fityegett ott, hogy 2018.09.05 – 2019.08.31-ig kerékpárút lezárva.

    Nem elég, hogy a Nagytétényi úton is teljes a káosz, a Vágóhíd u-i aluljárót meg a Növény u-it is egyszerre blokkolják, még ez is… Ráadásul az M0-nak nincs igazán reális alternatívája biciklivel, gyalog v. kismotorral.

    A totális autós káoszt még sikerült megfejelni azzal, hogy bicajjal (és robogóval) se lehet átkelni a Dunán. 🙁

  23. Pilsner Urquell szerint:

    “Akinek a Csepel-sziget déli részén vagy az M0-son … …Győr irányában vezetne az útja az M0-son, a Csepeli útról nem tud lehajtani az M0-sra, de így is jobban teszi, ha más irányba megy most, mint a II. Rákóczi Ferenc út.”

    Elárulná nekem valaki, hogy ezt hogy kell? Miféle rejtekút vezet az Erdősor /Kossuth saroktól a halásztelki felhajtóra? (Elképzelhető, hogy a Magyar Közút nem is járt arra?)

  24. propaganda szerint:

    Így kerüld el a több órás várakozást: Indulj el több órával korábban!
    Kösz a remek tippet! 🙂

  25. Pilsner Urquell szerint:

    Bassera!
    A végső döfés még mélyebbre ment. A HVG cikke: Életveszélyes megoldással zártak le egy bicikliutat címmel – fotóval – ismerteti, hogy “a járdát két oldalról közrefogó korlátra keresztbe egy vascsövet hegesztett nyakmagasságban. A képek tanúsága szerint a csövet napközben is nagyon nehéz kiszúrni, nem hogy éjszaka: nagyon balesetveszélyes.”
    További cikkek erről képekkel:
    Index, Kerékagy blog: Nyakmagasságban kirakott vascsővel zárták le a bicikliutat
    [Megjegyzem: horgászdamillal olcsóbb…]

  26. Kkk szerint:

    Lehet hogy elesek benne majd múlni nem akaró hátfájásra hivatkozva beperelem őket párszáz millióra.

  27. Nagyapó szerint:

    Szerencsés Csepel lakossága, mert az M0-on folyó építkezések csak 6-8 csepelit érintenek. Ők ismétlik, írják újra-újra gondjaikat. A többi 70 000 embernek nem elsődleges probléma.
    A néhány gondban lévőnek idézek egy “kedves” emberüket “.. tessék kérem, el lehet menni..”.

    Persze van olyan, aki előveszi a szoci hazudozást. Írtam, hogy “a Csepeli úton 1/2 8-kor normálisan lehetett közlekedni”, erre kétkedő cáfol, hogy “a gerincút is úgy beállt mint a cövek,”. Lehet, valamint beállt az M3 bevezető, meg a Csillaghegyi út és még sok más hely, de mi köze a Csepeli úthoz?
    kétkedő mondjon egy elüldözött szoci szakértőt!! Nem tud, mert nincs! Nincs szoci szakértő, vagy ha van, az már ül ( Czeglédy)!!

    Vannak akiknek minden hatalmas gond, pl. ha a kerékpáros nekimegy egy sorompónak. Nehezen tudom elképzelni, hogy vakok bicikliznek. Nem jellemző probléma, de könnyeket csal az ember szemébe.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. Pilsner Urquell szerint:

    Hát, bizony erre nem is gondoltunk! Pedig milyen igaz! És bölcs! És vitathatatlan! Minden más csak az ellenzék áskálódása!
    Bár amilyen butuska és idétlenke vagyok (és egyáltalában: milyen címen van pofám lenni?), valamit nem értek: ha mindössze 6-8 megkövezendő és száműzendő hazudozó fasiszta szocit érint az, hogy szeretne följutni Csepelről a nullásra, akkor mitől áll be a temetőtől Halásztelekig olykor a kivezető út (adott esetben nem reggel fél nyolckor, hanem később, de semmiképp sem akkor, amikor mindannyiunk Nagyapókája arra jár). A gerincút meg esetleg azért, mert erre menekül Lágymányos felé, aki Érdre szeretne jutni.
    Ceterum censeo… Szerezzünk örömöt Nagyapónak: a buzeráns libsi biciklisták törjék ki a nyakukat!

  29. kétkedő szerint:

    Megérkezett a vén parazita nagypopó szokásos bölcs gondolataival, ezeket tessék hangosbeszélővel és nyakba rakott táblával hirdetni a reggeli dugó közepén, biztos nagy sikere lenne, hamar kikormolnák a vén besúgó púzóját, bár lehet hogy élvezné is……

  30. Pilsner Urquell szerint:

    Adtak egy pofont… hmm… az anyagnak. (De legalább Nagyapó 6-8 emberes teóriájának is):
    Infostart.hu (2018. szeptember 7. 11:10) – Megszólalt a minisztérium a csepeli káosz ügyében
    “>>Az egyeztetésen felmerült javaslatok alapján a szakemberek megvizsgálják a nemzetközi gyakorlatban a közelmúltban megjelent, innovatív forgalomtechnikai megoldások alkalmazhatóságát. Alapos áttekintés készül egyebek mellett a tervezés alatt álló harmadik csomópont előkészítése és kivitelezése felgyorsításának, a teherforgalom számára ajánlott, alternatív útvonalak kijelölésének lehetőségeiről is. A minisztérium a közlekedők folyamatos tájékoztatását, indokolt esetben újabb lépések megtételét várja el az állami beruházóktól<< – áll az ITM közleményében."

  31. kérdés szerint:

    Engem nem érdekel, mit nem csináltak a szocik. Engem az érdekelne, hogy oldják meg a problémát a mostani hatalmon levők. Mert probléma az van. Ha nagyapó tagadja, mehet a szocik mellé.

  32. Pilsner Urquell szerint:

    Engem sem érdekel, mit csináltak a szocik (az isten mentsen meg tőlük), de kénytelen vagyok úgy hinni, hogy ennél azért valamicskével többet – legalábbis az utakon.
    Az önkormányzat azt állítja, hogy őket nem értesítették semmiről. Ha ez igaz, akkor az önkormányzat mint intézmény máris egy patyomkin gittegylet Magyarországon. Mindenesetre azóta már értesülhettek. És azóta (is) tesznek úgy, mint aki nincs.
    Ezt a fórumot meg láthatóan rühellik az olvasóik miatt…
    Szokjunk át a CsepelÚjsághoz? (Dedalon ahhoz is kell egy marékkal, de valamivel több a releváns tény…)

  33. Pilsner Urquell szerint:

    Megvan az útfelújítás első hősi halottja:
    szeretlekmagyarorszag.hu Legfrissebb 20:37
    Buszmegállóban álló nőt gázoltak halálra Szigetszentmiklóson a Sellő utca és a Csepeli út kereszteződésében – fotókkal (melyekből kiderül, kb. mi történt és miért).

  34. Tündér Ilona szerint:

    Nem értem?

    Milyen megfontolásból csináltak térkövezett járdát a Lámpás utcába, nem gondoltam volna, hogy Csepel legjobban kinéző járdáját pont erre a környékre építik.

  35. Pilsner Urquell szerint:

    És akkor most, Tündér, nem is mersz rálépni? Dugó lesz belőle!

  36. Tündér Ilona szerint:

    Én ott csak kocsival közlekedek, gyalogosan az nem az én környékem. 😀

Itt lehet hozzászólni !