Repedező falak Csepelen

Tények.hu, Csepel.info

Repednek, mozognak a falak egy Ady Endre úti házban, a lakók szerint a szomszédos építkezés miatt.

Az eset kivizsgálását az önkormányzat illetékeseitől Németh Szilárd kérte még szeptember 30-án. Szenteczky János, a CSEVAK Zrt. vezérigazgatója válaszlevelében azt írta, hogy semmilyen információjuk nem volt a falak megrepedéséről. 

Azt mondják, néha nem mernek bent maradni, mert félnek, hogy rájuk dől az épület. Szociális bérlakásokról van szó, az ott lakó szegény embereknek nincs hová menni, ha életveszélyes lesz a ház. A tulajdonos önkormányzat már hívott statikust, azt mondják, jövő hét elején lesz eredmény.

A háza oldalán levő repedést mutatta egy csepeli aszony vasárnap a Tényeknek, azt mondja, eleve elég rossz állapotban volt az épület, de mióta a szomszédban építkeznek, egyre több és mélyebb a repedés.

Bent is látható, hogy az utcai oldalon reped a mennyezet. A telken szociális bérlakások vannak, ahogy az asszony mondta, ez szegény környék. Ezért félnek, hogy ha életveszélyes lesznek a lakások, nincs hová menniük. Többen azt mondják, náluk csak azóta repednek a falak, hogy az építkezés elkezdődött. Azt mondják, nemrég csőtörés is volt, állandóan száll a por, ablakot sem tudnak sokszor nyitni, nagy a zaj is.

Úgy tudjuk, egy bolthálózat építkezik a telken. A lakók szóltak a tulajdonos önkormányzatnak. Ők statikus szakértőt hívtak, azt mondják, keddre lesz eredmény, akkor kiderül, veszélyesek-e a házak, addig nem nyilatkoznak.

A Tények riportját itt tekinthetik meg.

2 hozzászólás “Repedező falak Csepelen” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Miről van ezeknek információjuk?

  2. Lexon szerint:

    Azért ott régi repedések is vannak, ha jól látom.

    Van már hír a statikai vizsgálat eredményérôl? Mert ez így elég sovány: csak addig érdekes egy probléma, amíg felvethetô? Jó lenne, ha a csepel.info nyomonkövetné egy-egy probléma vagy történet sorsát.

    És miért Németh Szilárd szólalt fel az ügyben? Miért nem a kerület képviselôje? Lehet, hogy a csepeli Fideszben is diktatúra van? Úgy, mint az anyaszervezetben? És mint az összes többi pártban? Hmmm…

Itt lehet hozzászólni !