Tanévzáró ünnepély a Katona iskolában

Csepel.hu

Kitűnő bizonyítványokat, könyvjutalmakat és számos neves díjakat adtak át a Katona József Általános Iskola tanulóinak tanévzáró ünnepségén június 21-én. A 2017/2018-as tanévet záró 374 diák közül 110-en kitűnő eredménnyel végeztek, az iskola tanulmányi átlaga 4,56 lett az idén 75 éves tanintézményben.

E jeles évforduló alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott elismerő oklevelet Ábel Attila alpolgármester nyújtotta át Vargáné Andrási Edit intézményvezetőnek.

Igazán különleges évet zárt az iskola, hiszen a jubileumi évforduló évében minden lehetőséget megragadtak, hogy köszöntsék az öreg iskolát születésnapján. Az intézményvezető ünnepi beszédében a legszebb köszöntésnek a májusi gálaműsor mellett a nyolcadikosok felvételi eredményét nevezte, mivel az iskola történetének életében a legjobb teljesítményt érték el. Kitért még arra, hogy most először van jelen egy olyan család, ahol mind a négy gyerek egyszerre zárja a tanévet. Kovács Boglárkát (3.a), Barnabást(5.a), Bernadettet(6.a) és Benedeket(8.a) tapssal köszöntötték a résztvevők.

Ezután a Dél-Pesti Tankerületi Központ képviseletében Tóth János tankerületi igazgató köszöntötte a diákokat, majd a tanévzáró ünnepélyes percei következtek. Számos diák és a szülők is örülhettek a szép bizonyítványoknak, a megérdemelt jutalmaknak az egész évben végzett kitartó munkáért.

 

Díjazottak

Vargáné Andrási Edit 110 tanulónak gratulált a kitűnő bizonyítványáért, ők könyvjutalmat és strandbelépőt kaptak. Jó tanuló – jó sportoló díjat adott át Gombos Kittinek, Ecseri Máténak, Lévai-Hangyássy Botondnak, Somogyi Zsombornak és Böröcz Katának. Talentum díjat nyújtott még át Tóth Zsófiának, Csörgő Bencének, Kristály Csengének, Kovács Borókának, Szász Krisztinának, Dudla Szilviának, Gera Zsófiának, Tóth Dorottyának, valamint Morovián Aidának.

Szűcs Árpádné-díjban Tóth Zsófia részesült, Bori néni-díjat Takács Eszter Cseperke és Rácz Boglárka kaptak. Útravaló díjat Tóth Zsófia, Percze Fanni, Csörgő Bence, Kalla Gréta és Partics Péter vettek át. A Katona József-emlékérem büszke tulajdonosa Kristály Csenge lett.

Az év tanára díjat Révész Zsuzsa kapta, az Aranykréta díjat Párkányi Zsuzsa és Baloghné Rácz Beáta, az Aranykéz díjat pedig Bertáné Gyérmán Erzsébet.

Az ünnepséget Mészáros Janka 1.a osztályos tanuló szavalata és az iskola énekkarának előadása színesítette, melyen részt vett még Balogh Ernő önkormányzati képviselő, a kisebbségekért, halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésekért felelős tanácsnok.

A Dél-Pesti Tankerületi Központ XXI. kerületi 17 oktatási intézményében június 15-én délután kezdődött el a nyári szünet. A vakációzókra 78 nap pihenés vár, újra az iskolákba szeptember 3-án csengetnek be.

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

2 hozzászólás “Tanévzáró ünnepély a Katona iskolában” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Katona és Jedlik, ja meg Szárcsa…
    😛

  2. Nagyapó szerint:

    Johnny! A felsorolt intézmények közül melyik 75 éves? Csak a Katona. Nem baj egy trollnak mindegy!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !