Borbély Lénárd szerint elfogadhatatlan a csepeli HÉV járatritkítása

Csepel.hu

A H7-es vonalon – műszaki problémák miatt – az alapmenetrendtől eltérő menetrend bevezetése vált szükségessé – írta közleményében néhány nappal ezelőtt a MÁV-HÉV Zrt.

A tájékoztatóból kiderült 25-én, pénteken, a hajnali üzemkezdettől a késő esti üzemzárásig 10 percenként, 26-án, szombaton és 27-én, vasárnap 10 percenként, de a megszokottól eltérő indulási idővel és hosszabb menetidővel közlekednek a HÉV járatok. 28-án, hétfőn a reggeli csúcsidőben 7 percenként, a délutáni csúcsidőben pedig 8 percenként követik egymást a vonatok.

Az összes HÉV vonal közül a legzsúfoltabb H7-es tehát ritkábban fog járni, ráadásul kiderült az is, hogy a reggeli szerelvények kocsiszámait lecsökkentették háromra. A ritkítás és a kevesebb kocsik miatt már csütörtök reggel alig fértek fel az emberek Csepelen a belváros felé induló szerelvényekre. Borbély Lénárd, csepeli polgármester a Csepel.hu-nak elmondta, amint értesültek a problémáról, rögtön felvették a kapcsolatot a MÁV-val. Ezután visszaállították a kocsiszámokat, azonban a járatok követési távolságát két perccel megnövelték. A polgármester azt kéri, hogy állítsák vissza az eredeti rendet. „Elfogadhatatlan, hogy minden egyeztetés és tájékoztatás nélkül változtatnak a kerület egyik legfontosabb járatán. Semmi olyan változtatást nem támogattunk és a jövőben sem fogunk, ami az itt élőknek kedvezőtlen” – mondta el a csepel.hu-nak a polgármester.

Csepel.hu

10 hozzászólás “Borbély Lénárd szerint elfogadhatatlan a csepeli HÉV járatritkítása” bejegyzésre

  1. barvagarbalarka szerint:

    Értem én, hogy senki sem tehet semmiről, de miért nem lehet busszal sem pótolni a kimaradt járatokat?
    Ha nem számítana az a +2 perc, illetve a fele olyan hosszú szerelvények, akkor alapjáraton nem 6 percenként járna csupa 6 kocsis szerelvény.

    Miért nincs buszos pótlás?

  2. Dzsinácska szerint:

    Szerintem meg az elfogadhatatlan hogy a hév nem alacsonypadlós és nincs benne lékkondi!

  3. Pilsner Urquell szerint:

    Dzsinácska, igazad van.
    A HÉV kánikulában használhatatlan, életveszélyes.
    De utaztál már máshol is a MÁV szerelvényein?
    Gondolod, hogy egy kerületnek vagy polgármesternek volna bármilyen esélye a MÁV-val szemben?

  4. MUCA szerint:

    ÖSSZE KELLENE SZEDNI AZ ÖSSZES OKOST BEZÁRNI ŐKET A HÉV KOCSIKBA ÉS LEGALÁBB 1 NAPIG ODA-VISSZA JÁRNI VELÜK 35 FOKBAN.

  5. mind_the_gap szerint:

    Többi hév vonalról nem lehet kölcsönkérni járművet? Bár gondolom, hogy a szakemberek már intézkednek és nem úri passzióból szívatják a népet.
    Valami végleges megoldás (fejlődési pálya) elvárható lenne a több éves, évtizedes maszatolás után. Felőlem villamos is lehet a csepeli hévből, ha a jelenlegi pályavonal megmarad. (Duna parton közelíti meg a Borárost és nem a 2-es vonalán). Persze a metróvá alakítás lenne az igazi. Kérdés, hogy mennyi pénzt szán erre a régióra a kormány.

  6. Pilsner Urquell szerint:

    MUCA,
    ne légy ilyen szadista! Másfél óra is elég a teljes népirtáshoz.

  7. Happy szerint:

    Vegyetek újat basszátok meg!

  8. barvagarbalarka szerint:

    Ekkora forgalomra (a reggeli csúcs a szűk keresztmetszet) már nem szabad villamost járatni még a HÉV mostani pályájával megegyező útvonalon sem. Lehet jönni a 4-6-ossal, de az sem követendő példa valójában. Kis túlzással az 50-es és 60-as évek közlekedési színvonalának maradványa, mikor az emberek lógtak le a villamosokról. Csak éppen a nagykörút vonalán nem csináltak metrót, ellentétben mondjuk az üllői úttal.

  9. Johnny szerint:

    Valahol a Lajta túloldalán nincsennek valami használt S-bahn kocsik? 🙂

  10. Szalayné Burlovits Zsuzsanna szerint:

    Tisztelt hozzászólok.
    Mindenkinek van nagypapája és nagymamája. A Kossuth Lajos gépipari technikumba jártam iskolaba 15 évesen.Most 71 éves vagyok akkor is utána is mindig a Hév-vel jártam dolgozni Pestre. 56 éve is ilyen volt a Hév, mint ma.Ma már nem megyek Pestre mert nem birok felszállni a beteg lábom miatt.De a nyugdijasoknak vannak ötleteim,ha már nem dolgoznak.Én így utazom ha muszáj.A 179 es buszra felszállok, az Imre téri buszállomáson mert az alacsony padlós ami bemegy a Közvágóhidig utána jön a 2 es vagy a 47 es villamos attól függ merre szeretnék menni.Egy baja van, hogy 30 percenként jár, de nekünk rengeteg a szabadidőnk ráérünk várni.Az ég világon itt Csepelen nem változott semmi, mi még midig a mút században élünk.Én itt születtem, valószinűleg itt is fogok meghalni,de szerintem Csepelen megállt az ídő.

Itt lehet hozzászólni !