Havi 30 ezret költ bajnok szakállára Bence, a csepeli dohányboltos

Borsonline

Napi két órát ápolja mutatós szőrzetét a csepeli dohányboltos Bence. Szakálla meghálálta a gondoskodást, a fiatalember megnyerte vele az ország első szakállversenyét.

A 25 éves Bogláry Bence Richárd már négy éve nem látta az arcát, de mostani szakállát csupán két esztendeje növeszti. A Nagy Szakállversenyt a Tattoo Majális alprogramjaként rendezték meg, a pénzdíjas versenyre több mint százan jelentkeztek. Az elődöntőből húsz versenyző jutott tovább, majd a zsűri a legjobb ötből választott győztest. A zsűri tetszését leginkább a szakálla hossza, ápoltsága, karaktere és a divatossága nyerte el. Számos ajándéktárgyat és ötvenezer forintnyi pénzjutalmat zsebelt be.

– Legalább két órát foglalkozom vele mindennap. Minimum háromszor megmosom különféle szappanokkal és olajokkal, aztán kiszárítom, kifésülöm, beolajozom, majd újfent kifésülöm. Így nyeri el a számomra tetsző formáját. Kéthetente borbélyhoz is járok, hogy mindig tökéletesen nézzen ki. Nő, amíg nő, aztán, ha megunom, levágom, de ezt úgysem fogom megtenni, mert imádom! – nevet a Borsnak a Nagy Szakállverseny győztese, aki egészen egyszerű okból kezdett arcszőrzete növesztésébe: megunta, hogy mindig megvágja az arcát a borotválkozás során.

Bence lepipálta az első magyar szakállverseny valamennyi döntősét © MTI

Bencének a szakállápolás már-már hobbiként működik, manapság egy hónapban akár harmincezret is elkölt a különböző ápolási szerekre.

– Nagyon erős férfi karakterjegy, egyáltalán nem sajnálom a szakállamra az időt. A csajoknak is bejön. Sokszor megkapom, hogy idősebbnek nézek ki, és annak ellenére, hogy szét vagyok tetoválva is, tapasztalataim szerint az emberek sokkal komolyabban vesznek a tekintélyt parancsoló szakáll miatt – teszi hozzá a táncosként is komoly sikereket elérő, egyébként egy csepeli dohányboltban dolgozó Bence.

Az újdonsült bajnokhoz a hiphop áll a legközelebb, de a balettben és a társas táncokban is otthon mozog. Gyakran kérik fel esküvői, szalagavatós táncok betanítására is.

A Tattoo Majális szervezői úgy döntöttek, hogy az erős kezdés után nem hagyják annyiban a szakállverseny szervezését: hagyományteremtő céllal jövő májusban is megkeresik az ország legjobb szakállát.

Forrás: Borsonline.hu

Itt lehet hozzászólni !