Austrian Classics 2018, Innsbruck (AUT)

Csepel.hu

21. alkalommal rendezték meg a nyílt Osztrák bajnokságot Innsbruckban. A festői alpesi városba 28 ország, 220 klubjából, 1149 sportoló érkezett, akik 2124 nevezéssel léptek a 14 tatami vagy a 2 ring valamelyikébe.

A dublini Irish Open, és az egy hónap múlva kezdődő budapesti Világkupa után, ez a harmadik legnépesebb viadal a kontinensen, ami egyben pontszerző verseny is a ranglistákhoz. A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia Jároszkievicz Krisztián Mester vezetésével vágott neki a három napos tornának.

A pénteki délután kezdődő rövid versenynapon, a kezdők súlycsoportos és a csapatok közötti pointfighting küzdelmek zajlottak. A több évvel ezelőtt megnyert és folyamatosan megvédett felnőtt csapat trófea ismét a méltó helyére került. A tízszeres Világbajnok, Világrekorder Mórádi Zsolt vezette, Nagy Henrietta, Busa Andrea, Veres Alex, Veres Richárd és Veres Roland összetételű csapatot nem volt képes senki sem megállítani. Ugyanúgy a fiatalabb kadetek is veretlenek lettek és állhattak a dobogó legfelső fokára.

Szombaton az Open, azaz a nyílt, súlycsoport megkötés nélküli küzdelmekkel kezdődött a verseny, ahol az 57 kg-os, 19 évesen ötszörös felnőtt világbajnoki címmel rendelkező Veres Roland továbbra is veretlen maradt. Idén ez volt a hetedik nyílt kategóriás győzelme, amivel saját rekordját döntötte meg és még nincs vége az évnek! Az estébe nyúló napon a KirályTeam utánpótlása szépen termelte az érmeket a pointfighting szabályrendszerű küzdelmek során.

Vasárnap a másik két tatamis szakág, a light-contact és a kick-light szabályrendszer küzdelmei voltak soron. Itt a csapat egy kisebbik része állt küzdőtérre, a többiek szurkolással buzdították csapattársaikat. A három nap alatt végig voltak ringes küzdelek is, ahol Dr. Busa Gabriella képviselte klubunkat full-contact szabályrendszerben, megnyerve súlycsoportját!

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott és három aranyérmmel a csapat legeredményesebbike lett Bálint Martin, Solymosi Bence, valamint Wallandt Gergely.

Király István Mesteredző tanítványai végül 21 arany, 5 ezüst és 17 bronzéremmel, ismét megszerezték az éremtábla elsőséget!

Az innsbrucki összesített első helyezése egyben a KirályTeam eltörténelmének 50. (!!!), jubileumi éremtábla elsősége is! Igazán fantasztikus rekord ez, hiszen csapatunkat eredményességben nem tudta senki sem megszorítani az elmúlt 14 évben!

Gratulálunk!

Balázs Jácint

A részletes eredményeket megtekinthetik IDE kattintva.

Itt lehet hozzászólni !