Támogatják a budapesti olimpiát a csepeli pártok

Csepel.hu, Csepel.info

Csepel SC

Ezek után aligha engedheti bárki is a Csepel SC helyére tervezett  pláza építését

Egy célt, a budapesti olimpia megrendezését, három határozattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül – pártállástól függetlenül – támogattak testületi ülésükön a Csepeli Önkormányzat képviselői.

A városatyák elvi támogatásukról biztosították a Budapest Olimpiai Mozgalmat, a BOM-ot a sportrajongók, a szakemberek széles körét összefogó, a 2020-as Olimpia rendezését előkészítő tevékenységében, és támogatták a neves XXI. kerületi sportolók által indított Csepel az Ötkarikáért Mozgalmat is.

A testület felkérte a polgármestert, hogy a támogató nyilatkozatot juttassa el a BOM tagjainak illetve, Csepel az Ötkarikáért Mozgalom szervezőinek.

Csepel Önkormányzata egyetért Budapest olimpiai pályázatot előkészítő városfejlesztési elképzelésével, amely szerint a nemzetközi játékok főhelyszíne Csepel északi területe lehet. Megbízták Tóth Mihály polgármestert, hogy a főváros vezetőinél kezdeményezze a településrendezési szerződés előkészítését. A konszenzussal kialakított határozatban felkérték Csepel két szocialista és egy fideszes képviselőjét, hogy a Parlament őszi ülésszakán mind a hárman támogassák a 2020-as olimpia megrendezéséről szóló törvényjavaslat megtárgyalását.

A csepeli képviselők végül kijelentették: az önkormányzat a saját hatáskörébe, illetve illetékességi körébe eső területen a tőle telhető módon mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy Észak-Csepelen a 2020-ra tervezett nyári játékok előkészítése eredményesen folyjon, a rendezési jog elnyerése esetén az olimpia sikeres legyen.

Forrás: Csepel.hu

17 hozzászólás “Támogatják a budapesti olimpiát a csepeli pártok” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Kolonics György Emléktábla avatás!
    Képek a fotógalériában lesznek feltöltve folymatosan, videók itt nézhetők meg! Kommentalok.hu

  2. csepeliiszap szerint:

    Felelőtlen, megélhetési politikusok gyülekezete!!!

  3. Demeter J. szerint:

    …” tőle telhető módon mindent meg kíván tenni”
    A választott képviselőinknek nem az olimpia szervezéséért, és a további pénzszórásért hanem a kerület elmaradottságának megszüntetéséért kéne, hogy dolgozzanak!

  4. vermes szerint:

    Ernő!

    De hát itt nincs is fotógaléria!

  5. miska72 szerint:

    Én a halálbüntetés visszaállítását is támogatom.
    Meg a felelősségrevonást.

  6. csepeliiszap szerint:

    Ezek szerint a csepeli fidesz is beállt a korrupt álomkergetők sorába???

  7. Öreg halász szerint:

    Emlékeim szerint a Fidesz 2001-ben, tehát nem most, hanem nyolc évvel ezelőtt nyilvánította ki, hogy egy olimpia megrendezését gazdasági, nemzetpolitikai és turisztikai szempontból is egy hosszú távú befektetésnek tartja, és ezért szeretne pályázni a rendezésre.

    Akkor az MSZP nem csatlakozott ehhez, igaz, Medgyessy aláírta az ívet.

    Most válság van, de nem tart örökké. Itt nem egy-két évről van szó, talán ezt mindenki érzi, és Csepelnek is sok pozitívumot hozna egy ilyen esemény. Az olimpia emellett még mindig jó befektetés. Szerintem.

  8. Öreg halász szerint:

    Tehát nem a Fidesz csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, hanem az MSZP, illetve Csepel. Kár, hogy ezt a legnagyobb válság kellős közepén tették, ami enyhén szólva sem jó üzenet most, amikor nem az a kérdés, hány száz milliárdot mire költsön az ország, hanem, hogy lesz-e munkahely két hónap múlva vagy kitart-e a fizetés hó végéig.

  9. csepeliiszap szerint:

    Realitás???

    Én úgy érzem, a Fidesz a választásokra kezdi elpackázni a meglévő előnyét Csepelen. Ki fogja akkor világgá kergetni a szocikat, ha az esélyes már most lufieregetésbe kezd ?

  10. Manitu szerint:

    Most nem az olimpia a fő kérdés, hanem a túlélés. Nagy lósz@r, hogy a szocik pont most kezdenek el olimpiázni, amikor a tönk mélyén az ország, és mindenkinek abszurd a gondolat is.

    2001-ben még nem válság volt, hanem fellendülés. A Fidesztől mit vársz, most változtassák meg a véleményüket, és mondjá azt, hogy egy mostani válság miatt tíz-tizenöt év múlva sem akarnak olimpiát? Olyan ez, mintha ma azért nem mennél el moziba, mert gimis korodban kevés volt a pénzed. Most nem aktuális az olimpia, max tizenöt év múlva. Viszont akkor is most kell dönteni, ha az ország akar valamit. Egyébként meg jó befektetés, bár én letojom a sportot.

  11. csepeliiszap szerint:

    Tudod, az a baj, hogy a szocik idióta ébredése magával rántja a Fideszt is egy soha meg nem valósuló projektbe. Lehet, hogy túlságosan gyanakvó vagyok, de csapdát érzek…

  12. Manitu szerint:

    Ebben annyi volt a csapda, hogy a csepeli meghirdetők szerint az olimpiához lekk kell rombolni a sportlétesítményeket. Ezért csatlakozott igazából az MSZP, aminek nagyon csípi a szemét, hogy még mindig áll a stadion.

  13. Manitu szerint:

    De ha ilyet aláírt a Fidesz, akkor nagy marhák. Szerintem elolvasták a szöveget, és abban ez nem volt benne.

  14. csepeliiszap szerint:

    Zűrös ügyek halmazában élünk és ez az olimpiás ötlet a pártok nagy egyetértésével minden bizonnyal nagy tapsvihart keltett a testületi ülésen. Bravo!!! Mszp-fidesz konszenzus a semmiről. A főváros legelmaradottabb kerületében élünk, ahol csak ötletelések folynak a megvalósítások helyett. Hová lettek az évtizedek óta fontosnak tartott, megoldásra váró csepeli problémák? És nem győzök újra és újra visszautalni a fővárosi főépítészasszony toronyházas terveire. Akkor most ki mondja a frankót, folyik-e valamiféle egyeztetés, vagy mindenki a saját ötlete szerint hülyíti a népet? Fog itt egyáltalán változni valami? A bizalmat, a hitelességet nagyon hamar el lehet játszani. Muszáj???

  15. Demeter J. szerint:

    Ma délelőtt Szigetszentmiklósra kerékpároztam. Sztem sokkal többet fejlődött az elmúlt években mint Csepel. Most akkor ők is jelentkezzenek az olimpia rendezésére? Komikus lenne, igaz?
    Kerületünk 15 év alatt nem tudta egy szánalmas gerincút építését sem kiharcolni. A környezetétől jelentős a lemaradása.
    Gondolom a munkanélküliek, a minimálbérből élők és a kisnyugdíjasok ( vannak sajnos nem kevesen) elalélnak az olimpia rendezési tervétől.

    A szocik első választási csapdájába szépen besétált az ellenzék.
    Lehet összekacsingatni.

  16. Jeniszej szerint:

    Nincs abban semmi kivetnivaló, ha egy ország össznépi elhatározásból szeretne olimpiát rendezni.
    Csak hát a nyomorral mi lesz? – ami felütette fejét az országban.
    Elvárható lenne ettől a luzer kormánytól így – ha a feladatát sem képes ellátni.
    Csak szépen sorjában, hiszen már a többség ismeri a forgatókönyvet.
    A többi a fantáziátokra van bízva.
    Igaz szépülnek fejlődnek körüllőttünk a települések.
    Igaz, hogy csak Csepel ragadt le valahogy a fejlődésbe.

  17. lolka szerint:

    AMILYEN A PÁSZTOR, OLYAN A NYÁJ…(csak igy röviden és tömören)

Itt lehet hozzászólni !