A csepeli német nemzetiségi táncosok jótékonysági estje

Csepel.hu

Jótékonysági estet rendezett a csepeli német nemzetiségi önkormányzat a Királyerdei Művelődési Házban április 20-án. Lászlóné Balázsovits Magdolna, a csepeli német nemzetiségi önkormányzat elnöke megköszönte azt a segítséget, amelyet a csepeli önkormányzat, különféle intézmények és jó néhány magánszemély nyújtott azok után, hogy tavaly július 10-én leégett az a busz, amelyen a tánccsoportjuk utazott Olaszországba egy nemzetközi fesztiválra.

Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár 13 millió forint volt. Borbély Lénárd polgármester kijelentette, hogy a csepeli német nemzetiségi tánccsoport továbbra is számíthat az önkormányzat és Németh Szilárd országgyűlési képviselő segítségére.

A csepeli német nemzetiségi tánccsoport éppen elhagyta Nagykanizsát tavaly július 10-én éjféltájt, amikor az emeletes autóbuszuk kigyulladt az autópályán. Az utasok jelenlétének köszönhetően gyorsan elhagyták a járművet, amely percek alatt lángra lobbant, és leégett. A fiú és lány táncosok teljes ruhatára, a hangszerek és egyéb értékek odavesztek. Lászlóné Balázsovits Magdolna megemlítette, hogy Borbély Lénárd és Németh Szilárd azonnal felajánlották a segítségüket. Ezt követően sokan mások is azon voltak, hogy enyhítsék az anyagi kárt. Köztük volt a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete, az Pesterzsébeten található Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium, Lak Edit ügyvéd, aki a biztosítással kapcsolatos ügyeket intézte, Kispál György plébános, a Csepeli Városkép Kft., a szántódi polgármesteri hivatal, a Fesztivál Iroda Bt., László György, valamint magánszemélyek, akik egyebek közt az új ruhák varrását végezték. „Köszönjük szépen, jól vagyunk. A csapatunk egyben maradt, készülünk az újabb fellépésekre” — mondta Lászlóné Balázsovits Magdolna.

Borbély Lénárd szintén megköszönte mindazok támogatását, akik segítették a csepeli német táncosokat. A veronai buszbaleset szomorú emléke idéződött fel, amikor hírül vették a csepeli németek buszának leégését, de szerencsére senki nem sérült meg. A csepeli önkormányzat az eddigi segítségen túl viseli a biztosításból fakadó ügyvédi költségeket.

A jótékonysági esten a szép számú közönség a Csepeli Német Nemzetiségi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesének, valamint a felnőtt táncosoknak a műsorát tekinthették meg.

A közeljövő programja is összeállt. A csepeli német nemzetiségi táncosok kiscsoportja májusban Szlovéniába utazik egy nemzetközi fesztiválra, a nagycsoport pedig Nagyhegyesen lép majd fel. Liptódon edzőtáborozáson vesznek részt, júliusban pedig Olaszországba utaznak egy nemzetközi fesztiválra.

Cs. A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !