Bimbó-bontogató tehetségműhely a Csodakút óvodában

Csepel.hu

A Nemzeti Tehetség Program keretein belül elindult a Bimbó-bontogató tehetségműhely a Csodakút óvodában. A foglalkozás célja egy olyan műhelymunka létrehozása, ahol a népi gyermekjátékok, néptánc és a népi kismesterségek, kézműves tevékenységek egyaránt sokoldalúan, komplex módon fejlesztik a gyermekek személyiségét.

Április 19-én a gyöngyfűzés fortélyait tanulták meg a kicsik, a foglalkozások alatt megismerik az agyagozás, kosárfonás, gyertyamártás, üvegfestés, szalmatechnika, szövés, fonás, körmöcskézés, varrás, csuhézás, gyöngyfűzés, famunkák, nemezelés, papírmerítés eszközeit, anyagait, technikáját, munkafogásait.

A kézműves foglalkozások mellett nagy hangsúlyt fektetnek a népi gyermekjátékok, gyermektánc oktatására is. A gyerekek megismerkednek az autentikus magyar népzenével, a magyar táncok alaplépéseivel, mozgás és térformáival, forgásokkal, ugrásokkal, egyéni és páros motívumokkal, a botos tánc egyszerűbb elemeivel.

Az óvoda tehetség kibontakoztató műhelyében a gyermekek óvodai környezetébe, mindennapjaiba építik be a magyar hagyományok, népszokások, jeles napok játékait, mondókáit és a népi kismesterségeket. A program kéthetes projektekben, heti 1×45 perces foglalkozásokkal valósul meg, hetenként váltva a népi gyermekjátékok, néptánc és a kézműves elfoglaltságok között.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !