Orbán Viktor: Nem folytatni fogjuk a kormányzást, új kormány jön létre

Origo

A mi támogatottságunk egyértelmű, az egyik legerősebb felhatalmazást kaptuk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján a parlamentben. A kormányfő kijelentette, hogy jelentős változások várhatóak a kormányzati szerkezetben, a következő három-négy hétben folytatja le a kormányalakítási tárgyalásokat. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy bízik a Matolcsy György fémjelezte gazdaságpolitikában.

Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik részt vettek a választások lebonyolításában – mondta Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján kedden Budapesten. A Fidesz elnöke kijelentette, a sajtó pedig segített abban, hogy minden üzenet eljusson a választókhoz. Orbán elmondta, minden parlamenti választás ünnep az ő nemzedéke számára, és ez a jövőben is így lesz.Az emberek bevonása a politikába sikeres volt az elmúlt években, főként a nemzeti konzultációk révén– tette hozzá.

Orbán: A nemzetek Európája mellett állunk

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a vasárnapi parlamenti választáson – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A magyarok úgy határoztak, hogy csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon, “ez a döntés kötelez bennünket” – fogalmazott. Magyarország egy olyan nemzet, amely erős tagállamokból álló erős Európát akar – jelentette ki Orbán Viktor. Szerinte a kormánynak a nemzetek Európája mellett kell kiállnia, és nem az “európai egyesült államok” mellett.

Új kormány, új emberekkel

A kormányfő a Stop Soros törvénycsomaggal kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy lesz-e módosítás a megismert tervezethez képest, erről majd a képviselők döntenek.

A miniszterelnök egyúttal jelezte, “nem folytatni fogjuk a kormányzást, hanem új kormány jön létre”. A kormányalakítással kapcsolatban kijelentette: jelentős változások,jelentős módosítások várhatók, “nagy részben új emberekkel, új struktúrákkal” készül kabinetet alakítani.A Fidesz elnöksége felhatalmazta őt a kormány megalakításához szükséges munka megkezdésére – közölte, hozzátéve: ez 3-4 hetet vehet igénybe. A következő ciklus demográfiai súlypontú lesz – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor: Bízom Matolcsy György gazdaságpolitikájában

A miniszterelnök elmondta, hogy a választások után beszélt Matolcsy Györggyel, arról, hogy a nemzetközi pénzpiacok mennyire pozitívan reagáltak a magyar választások eredményére. Orbán Viktor azt is mondta,

hisz a Matolcsy György nevével fémjelzett gazdaságpolitikában.

Én a Matolcsy-féle iskolához tartozom, aminek alapja, hogy a pénzügyeket rendben kell tartani, a hiányt alacsonyan kell tartani, az adósságot pedig üldözni kell. Arra számíthatnak, hogy a költségvetési hiányt kordában tartjuk, az adósság pedig csökkenni fog

– mondta Orbán Viktor.

Többet kell dolgozni Budapesten

Az emberek döntöttek – mondta egy a választások tisztaságát érintő kérdésre Orbán Viktor.

A várható gazdaságpolitikáról azt mondta, hogy tovább folytatják az államadósság és a költségvetési hiány csökkentését.

Többet kell dolgoznunk Budapesten – értékelte a fővárosi eredményeket a miniszterelnök. Nekünk Budapest nagyon fontos, szeretnénk több bizalmat szerezni – tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette, hogy a bajor és lengyel kormánytól kapott konkrét segítséget a kampányban, így a következő időszakban velük szeretne a legszorosabb kapcsolatban lenni. Engem nem a németek, hanem a magyarok választottak meg – mondta egy másik kérdésre a kormányfő.

Nem változik az alaptörvény

2010-ben összegyűjtöttem a legjobb gondolkodókat, hogy maradjon-e az alkotmányos parlamenti rendszer, vagy legyen-e elnöki rendszer, de akkor úgy döntöttek, hogy nem változtatnak. Ez a jövőben is így lesz – mondta egy másik kérdésre Orbán. Továbbá a miniszterelnök közölte, nem csak a fideszesek miniszterelnöke lesz, hanem a háromharmadé.

A Facebookon látható, Orbánt kritizáló videókkal kapcsolatban az mondta, hogya közösségi média mindenki számára elérhető, mára mindenki újságíróvá vált.A választás a széles körben kapott üzenetek alapján dőltek el. A magyarok sok helyről kaptak üzenetet, az alapján döntöttek. Magyarország ilyen szempontból egy nyugati struktúrát követő ország – mondta egy másik kérdésre a miniszterelnök.

Juncker is gratulált Orbánnak

Arra a kérdésre, hogy a magyar ellenzéki pártoktól kapott-e gratulációt, a miniszterelnök úgy reagált: ő ahhoz az iskolához tartozik, amely szerint ha valaki veszít, szokott gratulálni. “Ebben volt részem, nyilván lesz is majd a jövőben” – jegyezte meg, hozzátette ugyanakkor: “más iskolák is léteznek”.
Azt azonban elmondta, hogyJean-Claude Juncker európai bizottsági elnök telefonon gratulált neki, meg is hívta őt egy magyarországi látogatásra,amely egy-két héten belül várható. A Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió megszűnését nem kívánta kommentálni, mert – mondta – nem foglalkozik üzleti ügyekkel, a tulajdonosok majd eldöntik a magánkézben lévő médiumok sorsát.

A parlamenti demokrácia a legbiztosabb

A magyarországi parlamenti választást ért EBESZ-kritikára csak annyit reagált: politikai véleményt fogalmazott meg a szervezet a magyar választásról, “köszönjük az észrevételt”. Azt is kérdezték a miniszterelnöktől, hogy szerinte a CEU marad-e Budapesten, amire azt felelte: az új kormány erről a kérdésről még nem beszélt.

A választási rendszer méltányosságát firtató kérdésre megjegyezte, hogya brit modellben a mostani magyar eredmény földcsuszamlásszerű lenne.Egyúttal közölte, hogy igyekszik a “háromharmados többséget” szolgálni.

Világossá tette továbbá – az elnöki rendszer esetleges bevezetését érintő felvetésre -, hogy változatlanul érvényes az a megfontolás, amely szerint a parlamenti demokrácia a legbiztosabb, a legátláthatóbb rendszer Magyarországon.

Forrás: Origo

 

28 hozzászólás “Orbán Viktor: Nem folytatni fogjuk a kormányzást, új kormány jön létre” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Igyekezzenek Magyar Nemzetet vásárolni, bekeretezni, mint utolsó komcsi újságot, valamint felvenni a Lánchíd Rádió utolsó-napi hazugságait!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. robi szerint:

    Mégy egy utolsó hazug cikk Nagyapó kedvéért:

    https://mno.hu/belfold/igy-buszoztattak-ukrajnabol-a-fidesz-szavazokat-2459298?utm_source=feed&utm_medium=rss

    Apropó! Hány honosított állampolgárt szállásoltak el jeles napon?

  3. Kaschauer szerint:

    Nagyapó!
    Be ne dőlj robi újabb hazugságának, csak a szokásos.
    Kiagyalt rágalom, a médiatúlsúlyban terjesztve, majd a saját hazugságát idézgetve gyalázkodik.
    Ócska liberálfasiszta trükk.
    Undorító.

  4. Kaschauer szerint:

    Minden korosztályban fölényesen nyert Orbán Viktor és a jobboldali koalíció.
    Nincsen Magyarországon olyan réteg, amelyiknek a mérvadó többsége ne lenne elégedett a gazdasági teljesítménnyel, szociális vívmányokkal.
    A lógósok, iskola- és munkakerülők pedig soha nem lesznek elégedettek, az áskálódó bukott maffiabaloldal szavazói maradnak.

    Ez ilyen egyszerű.

  5. Nagyapó szerint:

    Apropó! Érdemes hallgatni a Lánchíd rádiót, szép zenét sugároz!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Horváth János szerint:

    A FIDESZ 50% alatti eredménnyel tett szert a 2/3-ra. Ha, és amennyiben minden korosz-
    tályban nyert volna, az bőven 50% felett kellene, hogy legyen. Matek, alsótagozat.

  7. Nagyapó szerint:

    Ha, ha, ha és amennyiben az igazi demokrata angol rendszert követnénk 14 ellenzéki képviselő lenne az országgyűlésben!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Horváth János szerint:

    És ez mire válasz?

  9. Qqriq szerint:

    Ideje elégtételt venni és végleg leszámolni az ellenzékkel: a szigetvári viktorokkal, juhász péterekkel, szabó szabolcsokkal! A Kétfarkú Párt jelenti az egyetlen igazi ellenzéket, a többi mehet a lecsóba.

  10. robi szerint:

    Kaschauer!
    Először pallérozd az elméd, hogy vitaképes légy.

    Azt sem tudod, mit beszélsz!
    Eddig csak komcsiztatok, prolitatok, most már tovább “fejlődtetek?” Hol a vége?
    Kérdeztem csak valamit, de nem jött rá válasz.
    Miért?

  11. Kaschauer szerint:

    Hogyan rágalmazzunk választási csalssal?

    Gyakorlati útmutató 3 lépésben:
    1. Keressünk egy olyan pártot a listán, amelyik nem kapott egyetlen szavazatot sem
    2. A kedvenc álhírterjesztő médiumok felületén híreszteljük el, hogy “mi éppen arra a pártra szavaztunk, de eltüntették a szavazatainka”.
    3. Hivatkozzunk az álhírre minden felületen és időben, óbégassunk és szidalmazzunk orrba-szájba. Lehetőleg külföldön is keltsük rosszhírét Magyarországnak!

    Ugye ügyes?
    És ez csak egy az “atombomba” ötletek közül.

  12. Kaschauer szerint:

    Robi!
    Hülye kérdésre nincsen válasz.
    Kérdezd a bőszmét, ő majd megmondja, ismeri a nemlétező dolgokat is.

  13. robi szerint:

    Szabó meg köszönte már a helyi politikai fórumoknak azt a sok ingyenreklámot, ami hozzásegítette őt az újabb -immáron -biztos győzelméhez?

  14. Nagyapó szerint:

    Gratulálok a sok csepelinek és soroksárinak, aki Szabóra szavazott. Továbbra is biztosították neki 4 évre a semmittevést, kitűnő fizetésért és egyéb juttatásért (lakás, útiköltség, stb.).
    Gondolom robi és társai adakoznak “szegény” Juhásznak, Szabónak és tsaiknak a felvett 190 + 25 millió Ft visszafizetéséhez!!!
    A két kerület fejlesztését pedig végezze tovább Németh!
    Volt a Csepelben egy balszélső, aki ha elszúrt valamit felköpött és aláállt. Csak úgy eszembe jutott.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. robi szerint:

    Ha eszébe jutott, tegye meg!
    Ha már egyszer úgy döntött, hogy mások feltétlen szolgálatát tűzte ki célul hátralévő éveire.
    A csepeliek képébe hazudva. Szánalmas karrier.

  16. robi szerint:

    Azt nem várom az öregtől, hogy elismerje: az ő és társai által az elmúlt időszakban összehordott zagyvaságokkal nem Szabót járatták le…

  17. Kaschauer szerint:

    Ezt a robi nevű idiótát nem kell kommentelni többet, mert csak trollkodik.

    Kéjeleg a saját városrésze nyomorán, amibe Csepel a ballib alkalmatlan figurájának a beszavazásával sodródott.

    Bár annyit lehet hallani a választási csalásokról, hogy érdemes lenne utána járni, mit műveltek az elvtársai az urna közelébe férkőzve.

  18. robi szerint:

    Szerencsétlen szolgalelkű! !
    Elvtársaid neked vannak, én személyesen nem ismerem egyik baloldali pártkatonát sem.
    Szánalmas, ahogy a kudarcotokat leplezni próbáljátok.

    Nem adom meg nektek, azt az örömet, hogy kimoderájkatok. Bem levelezek többet az infoba.
    Veregessétek egymás vállát, írjatok egymás után több álnéven, hallgassátok el a stikliket, tőlem nem kell tartanotok.
    Van az a szint, ahová nem megyek le.
    Végleg befejeztem a veletek való társalgást. Visz nem lát.

  19. robi szerint:

    Jav. Nem levelezek többet az infoba.

  20. csak úgy ... szerint:

    Egyetértek robi-val.
    A lap szűk családi körben, a vérfertőzés által, tovább korcsosul.

    Az lehet, hogy Mr. Gabee “irományaihoz” még hozzászólok, de bízom benne, hogy lecserélik egy magyarul fogalmazó, és helyesen író “bárkire”.

  21. genovéva szerint:

    Lehet, hogy az én figyelmemet elkerülte, de mondjon már valaki egyetlen példát, hogy Szabó az elmúlt 4 évben mit tett a csepeliekért, akiket ugye “képviselt”?

  22. Mazsola szerint:

    genovéva, akkor ezek szerint nem olvas csak Magyar Időket, Lokált, meg a Figyelőt! Nyisson egy kicsit a világra, ne csak a narancslében úszó médiát figyelje! 🙂

  23. Jobban szerint:

    Nem tudjuk mit köszönhetünk Dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőnek, hogy mit tett a XXI. kerületért, Csepelért. Adóforintjainkból milyen teljesítményt nyújtott?

  24. Horváth János szerint:

    Nem ártana egy kis felsorolás Szilárd tetteiről!

  25. Jobban szerint:

    Kedves Horváth János, legyen kedves visszaemlékezni Csepelre 2010-ig és a 2010-től történt fejlesztéseket, épülést összevetni az addigiakkal és mindjárt, ha őszintén teszi látná, hogy polgármesterként és listán bejutott országgyűlési képviselőként Németh Szilárd alelnök és képviselő úr mit tett Csepelért.
    Viszont, mondja meg már valaki, hogy Dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőnek mit köszönhetünk? Azon kívül, hogy a fényképe ki van személyi kultuszra emlékeztető módon függesztve a megszűnő pártjuk irodája elé.

  26. Jobban szerint:

    Köszönjük Csepel! Köszönjük Soroksár! Köszönjük Magyarország!
    2018. április 15.
    http://csepel.info/
    https://www.youtube.com/watch?v=oIk-5NmI8C8
    Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! Hajrá Csepel!

  27. Horváth János szerint:

    T. Jobban!
    Pontosan azért kértem egy kis listát, mert nem látok jelentős dolgokat, vagy csak jól eldug-
    ták. Továbbá, ha minden Németh Szilárdhoz köthető, akkor Borbély, Ábel és Morovik urak
    mit csinálnak? Persze tudom, hogy történnek jó dolgok, de ezek jelentős része a tervszerű
    megelőző karbantartás kategóriába tartozik, ami a gondos gazda kutya kötelessége.
    Szabó Szabolcs teszi a dolgát, nem az ő szégyene, ha még a jó gondolatait sem támogat-
    ják csak mert más akolból való. S még annyi, hogy személyi kultuszt emlegetni egy kép alap-
    ján akkor, amikor a Csepeli Hírmondó majd minden oldalán Németh Szilárd látható, hát
    bizony furcsa!

  28. genovéva szerint:

    Kedves Mazsola! Az említett sajtótermékek egyikét sem olvasom, pláne nem a narancslében úszó médiát. Talán ezért nem gondoltam, hogy egy egyszerű kérdés ilyen dühödt indulatot generál:)

Itt lehet hozzászólni !