Terrortámadás, ötven áldozat Németországban – videóval

Origo

A német Spiegel online úgy tudja, a furgon több emberen is átgázolt Münsterben. Három halottról, 50 elgázolt emberről írnak. A rendőrség robbanóanyagot talált a furgonban. Robbanóanyagot keresnek, ezért lezárták a belvárost. A Bild szerint hamarosan megrohamozzák a terrorista házát.

Négy halottról és legalább 20 sérültről tudnak, és bár rendőrségi források még nem konkretizálták a számokat, de a tűzoltóság szóvivője szerint50 embert gázolt el a furgonos terrorista.

A sérültekhez mentőhelikoptert riasztottak, őket a környező kórházakba szállítják. Nekik véradást szerveztek. A Bild továbbá azt írta,hat sebesült életveszélyes állapotban van.

A Twitteren közzétett kép szerint asztaloknál üldögélő emberek voltak az áldozatok, a Kiepenkerl étterem előtt. A környék egyébként a turisták egyik kedvelt célpontja.

Studentin Lena a Bildnek azt mesélte, a barátnőjével éppen a merénylet helyszínén bicikliztek, amikor sikoltásokat hallottak. Amikor a furgon az emberek közé hajtott, sokan azt kiabálták: terror, terror! Attól féltek, hogy pillanatokon belül robbanást fognak hallani, vagy lőni fognak rájuk.

A sofőr, aki a furgont vezette, öngyilkos lett.

A Bild információi szerint az a terrorista egy 48 éves férfi,de a rendőrség ezt egyelőre nem erősítette meg. A lap úgy tudja, hamarosan megrohamozzák a terrorista házát, mert
szemtanúk a merénylet után két embert láttak leugrani a furgonról.

A belvárost lezárták, a környék rendvédelmi szerveit is a helyszínre vezérelték. A tömeges gázolás miatt a tartomány úthálózatának több pontján rendkívüli rendőri ellenőrzést kezdtek gépkarabéllyal felfegyverzett, golyóálló mellényes rendőrök részvételével – írta hírportálján a Rheinische Post című tartományi lap.

A rendőrség egy táskát, illetve valamilyen gyanús tárgyat talált a furgonban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy micsodát. A Bild egyik újságírója szerintevakuálták a környező házakat.

Több német országos hírportál arról ír, hogy a rendőrség feltételezése szerint bevándorló hátterű terrortámadás történt Münsterben. Azaz, egy első- vagy másodgenerációs migráns lehetett a terrorista. Németországban egy friss törvény tiltja, hogy megnevezzék a merénylő származását, ezért – legalábbis egyelőre – nem írnak ennél többet.

Egy éve Stockholmban

Éppen egy éve történt hasonló merénylet Stockholmban, akkor négy ember halt meg és tizenöt megsebesült – köztük gyerekek. Egy migráns, egy muszlim terrorista teherautóval hajtott a tömegbe a Drottninggatan sétálóutcában, amellyel végül egy bevásárlóköpontba rohant.

Forrás: Origo

 

31 hozzászólás “Terrortámadás, ötven áldozat Németországban – videóval” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Úristen, szegény emberek! Ez borzasztó… 🙁 Már megint mit műveltek a Soros kedvencei!!!!
    Ez legyen egy intő jel mindannyiunk számára.

  2. bagoly szerint:

    Nem ismerek a németekre !

    Meddig nyalják még ennek a migránspárti idióta Merkelnek a seggét ?

  3. Jobban szerint:

    Ébresztő Magyarország! Ébresztő Európa! Ébresztő emberek!

  4. Johnny szerint:

    A németek eszik, amit főztek!
    Az áldozatokért: R.I.P.! 🙁

  5. Feri szerint:

    Intő jel a magyar nép számára!

  6. Nagyapó szerint:

    Az nem úgy volt, majd robi, meg propaganda, meg csak úgy …, meg pl elmagyarázza az igazat és hogy az jó nekünk!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Jobban szerint:

    Ha lehet, köszönöm én nem kérnék az ilyen “jóból”…ha másnak ez tetszik, csak a saját bőrét vigye a vásárra…

  8. robi szerint:

    Nem kéne előre rémeket látni.

    Egyenlőre olyan hibbant migránsról nem írt a semelyik sajtó, aki egy lepukkant, rasszista országba kívánt volna letelepedni.
    Ha erőszakkal behoznák őket, reggelre továbbállnának.

    Az öreg gerinctelen csicskáról sohasem derül ki, hogy tényleg majrézik, vagy csak gazdáinak feltétlen szolgálata miatt irkája baromságait.

    Szánalmas lehet udvari lakájnak lenni..

  9. Hermin szerint:

    robi!

    Az EU pillanatok alatt megtalálja a módját, hogy jogi módosításokkal rákényszerítse a magamagával maradodó új kormányt, hogy mégiscsak menjen bele 10.000 főbe, kap is rá pénzt. Aztán pár hónap múlva még 10 ezrecskét, mert különben meg leszünk szutyongatva valamilyen gazdasági szankcióval. A megháborodásnak indult szétszakadt kormány meg az egyik szájával tiltakozik, miközben a másik kezével aláírja. Aztán nyolc hónap múlva a tiltakozó száj lemond, hogy a kormány hivatalban tudjon maradni, és aláírja a további 20.000 menekültet, mert időközben Szíriában és az egész Közel- s Távol-Keleten kitört az öldöklő pokol, miközben a Kárpátaljáról is özönlenének a menekülők… Akkor már nem lesz módod szavazni. Az EU hhatározatai ellen meg sosem is volt módod. Csak höröghetsz itt a kommentekben és menekülhetsz Csepelről meg az országból. Merkel mamihoz esetleg.

  10. robi szerint:

    http://www.borsonline.hu/aktualis/terrortamadas-nemetorszagban-tomeges-halalos-gazolas-munster-belvarosaban/151002

    A cikkből kiderül, hogy egy 69-ben született NÉMET állampolgár volt az elkövető.

    Az írásban egy szó nincs arról, hogy migráns lenne az elkövető, a véres szájú idomított hozzászólók előre vizionálnak.
    Még kormányon sincs valaki (lehet, hogy soha nem is lesz),de okostojásék megmondják, mit fog aláírni. Magas kultúrára vall az állampolgárok ijesztgetése.

    A hozzászólásokban azokról szó sincs, akiket a nép megkérdezése nélkül már beengedtünk.

  11. robi szerint:

    Még valamit: sosem voltam migráns párti, ilyet nem is állítottam – a cenzor utána tud nézni- csak a sok bérhozzászólóval nem értek egyet az emberek látatlanban való
    megbélyegzéséhez.

    Ennyi elég volt a sok véresszájúnak ahhoz, hogy olyasmivel azonosítsanak egy hozzászólót, amit soha nem is mondott. Csak azért mert nem bólogat.

    Ilyen lesz a jövő Magyarországa?

  12. Qqriq szerint:

    Robi, óvatosan a szavakkal! A kb. másfél évvel ezelőtti berlini terrortámadásnál először a lengyel kamion lengyel sofőrjére terelődött a gyanú. Az ő holttestét találták meg a vezetőfülkében, mert az elkövető elmenekült. Majd kiderült, hogy szegény akkor már hallott volt, amikor a támadást végrehajtották.

  13. Jobban szerint:

    A német sajtó PC, és mélyen megcenzúrázott voltáról nem hallottak? Az első hírekben terrortámadásról volt szó. Egész Nyugat Európa vezetése pisszenni sem mer a migráns agresszióról, mindent durván meghamisít. A balliberális oldal mindent baba rózsaszínbe mutat be, hiszen semmilyen terrorizmus nincs, illegális migráns terrorizmus nem is létezik…
    Nono, bértollnokok sincsenek a balliberális oldalon….csakis elkötelezett, mélyen elkötelezett, meggyőződéses balliberális hazafiak, akik a bevándorlás támogatásával a legislegjobbat teszik Magyarországnak a sok idegen behívásával. Viszont 23.000.000 román, azaz a magyar határon túliak lehetőleg a lábukat sem tegyék be Magyarország területére. Hiszen ők nem magyarok, hanem románok, szlovákok, szerbek…stb. És ez így van jól. Úgy-e?

  14. Jobban szerint:

    “A Rheinische Post című lap szintén a hírportálján azt írta, hogy teherautó rohant a tömegbe, és a rendőrség szerint az eset terrortámadás.” Tegnap ez szerepelt az ATV oldalán. Nyilván már Németországban módosították a “hírt”, hogy véletlenül sem az igazság derüljön ki. Tegnap miért írták azonnal ezt? Szóltak a média munkatársainak, hogy tilos az igazságot megírni, nem is migráns volt… Nagyszerű…

  15. Betke szerint:

    Jobban, a mai híradásnak miért nem hisz?

  16. Jobban szerint:

    Miért nem azt írták meg először a híradások, hogy német volt az elkövető?

  17. Jobban szerint:

    A híradás azt írta meg, hogy a rendőrség szerint az eset terrortámadás. Elhiszem a híradásnak. Azt, hogy utólag “korrigálják”, hogy PC legyen? Azonnal is megírhatták volna, hogy német az elkövető….de nem így történt kedves Beke. Hát ezért nem hiszem el.

  18. Hol vagy Terry? szerint:

    Vajon melyik fideszgheci lehet ez a Jobban, hogy napok óta nem alszik, hanem 0-24-ben tolja a fideszes hazugságbányában a csillét.

    Tényleg Terry Black miatt sántít a főnök? Láttam Berecki videójában. Talán egy kis lóbalzsam az ánuszrózsára, és hamarabb kiheveri, mint a választási vereséget. Főleg ha Terry meg is simizi majd.

  19. Jobban szerint:

    A nettó gyűlöletbeszédével önmagának árt leginkább, akár hiszi akár nem. Ennyi mérget termelni a szervezetében…és önmagáról állít ki egy markáns képet. Kár önért. Jobb sorsra érdemes.

  20. propaganda szerint:

    Milyen érdekes, hogy csak úgy eltűnnek a hozzászólásaim, meg “rendszer-moderációra várakozik”. Nem bírod feldolgozni a tényeket, Ábel?

  21. propaganda szerint:

    Jobban, mi abban a meglepő, hogy először még nem tudják, ki volt az elkövető, majd csak később azonosítják? Ez mindig így szokott lenni. Egyből rábuktatok a hírre, mint gyöngytyúk a takonyra, hogy migráns-migráns. Teréz körúti robbantó megvan? Milyen érdekes, az se migráns volt.

  22. Jobban szerint:

    Tudták és arról tájékoztatták a médiát, hogy az eset terrortámadás volt. Csak aztán ezt visszavonták. Isten ments, hogy kiderüljön, hogy migráns volt. Arról nem volt szó, hogy minden támadást migráns követ el, elvégre itt még “kevés” migráns van, a jelenlegi kormánynak köszönve. Ezért kellene vigyáznunk, hogy ne robbantgathassanak a fanatikus migránsok.
    Az ember életösztöne, jó esetben működik, ne kérje rajtunk számon. Mi nem vagyunk migráns pártiak… a stílus, maga az ember….

  23. propaganda szerint:

    Jobban, a terrortámadásnak nem az a definíciója, hogy migráns követi el. Terror: Lakosságot megfélemlítő tömeges erőszak. Ez terror akkor is, ha egy elmebeteg német az elkövető.

  24. Jobban szerint:

    Valóban. De nem igazán hihető, hogy német volt… miért szólt az első sajtóhír migránsról?
    Azok után, hogy manipulálják a híreket, a médiát, hiszi a piszi, hogy német volt, csak mosdatják a szerecsent….

  25. Betke szerint:

    Jobban, pihenjen egy kicsit……..

  26. Qqriq szerint:

    Ezt is németek követték el:
    “A Ferihegyi gyorsforgalmi úti merénylet a magyar rendszerváltozás idejének egyik első robbantásos merénylete. Az 1991. december 23-án a ferihegyi repülőtérre vezető út mellett végrehajtott robbantás a Szovjetunióból kivándorló zsidók ellen irányult. A szélsőbaloldali terroristák által elkövetett merénylet halálos áldozatot nem követelt.

    Háttér
    A Szovjetunió megszűnésének heteiben az oroszországi zsidó lakosság tömegesen vándorolt ki a magasabb életszínvonalat nyújtó Izraelbe. Az ekkor hivatalban lévő izraeli kormány bevándorlásösztönző politikát folytatott. A bevándorlást azért támogatták, hogy az országon belül a zsidóság demográfiai súlyát növeljék, illetve hogy a környező arab országok 1967-ben megszállt területein újabb zsidó településeket hozzanak létre. Az izraeli kormány hívására több százezer szovjet állampolgár kelt útra. Közvetlen repülőjáratok híján a kivándorlók Magyarországon keresztül, a Ferihegyi repülőtér érintésével jutottak el utazásuk céljához. A Budapestig tartó utat a kivándorlók autóbusszal vagy vonattal tették meg, a magyar repülőtéren szálltak át a repülőgépre. A zsidók nagy mértékű szentföldi bevándorlását nem nézték jó szemmel az Izraellel szemben álló palesztin szervezetek, emiatt egy évvel korábban Magyarország már diplomáciai bonyodalmakba is keveredett.[1] A palesztin terroristák régóta jó kapcsolatokat ápoltak az NSZK-ban működő, szélsőbaloldali nézeteket valló Vörös Hadsereg Frakcióval, amelynek a NSZK hatóságok által körözött tagjai arab országokban kaptak menedéket és kiképzést. Feltételezések szerint a palesztin terroristák segítségét a RAF-tagok az európai zsidó érdekeltségek elleni fellépéssel szándékoztak kiegyenlíteni.[2][3] A ferihegyi robbantási akció kivitelezését vállaló nyugatnémet terroristák is arab országokban tartózkodtak 1988 óta.”
    (Wikipédia)

  27. Qqriq szerint:

    Robi, tudod nem megengedett a szavazókörök közvetlen közelében kampányolni.

  28. Nagyapó szerint:

    Szalad az idő, változnak a hírek. Jelenleg egy kurd származású német állampolgár a terrorista.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !