Gázos töltőállomást telepítenek a Csepeli Szabadkikötőbe

Magyar Idők

DJI_0874

A Mahart Zrt. hamarosan kiírja a közbeszerzési pályázatát egy cseppfolyósföldgáz-terminál megvalósítására a Csepeli Szabadkikötőben – írta hétfői számában a Világgazdaság a társaság vezérigazgatójára, Sztilkovics Szávóra hivatkozva.

A tervezett terminál a hajók mellett közúti járművekkel és vasúton is megközelíthető lesz, és várhatóan 2019 végére mód nyílik majd a cseppfolyós földgáz (LNG) átfejtésére a három szállítási mód mindegyike között. A kivitelezési tender majdani nyertesének egy vízi és egy szárazföldi LNG-tárolót, valamint egy átfejtő egységet kell megvalósítania. Az úszó platform hajók LNG-töltését biztosítja majd, a szárazföldi tartályokhoz kapcsolódó kutakon pedig tehergépjárművek vételezhetnek cseppfolyós, illetve sűrített földgázt (CNG).

A cikk szerint a projektnek egyelőre nem része egy olyan visszagázosító, amely által vezetéken lehetne továbbítani a földgázt. Az viszont megoldható lesz, hogy az LNG-t tehergépjárművekkel tovább szállítsák az ország más dunai kikötőibe, illetve töltőállomásokra.

A 2,2 milliárd forintos költségvetéssel megépülő csepeli LNG-terminál 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai támogatásból valósul meg – írta a Világgazdaság.

Forrás: Magyar Idők

Egy hozzászólás “Gázos töltőállomást telepítenek a Csepeli Szabadkikötőbe” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Micsoda zseniális megállapítás! A kamionok számát nem a szállítási igény, hanem a felhasznált üzemanyag milyensége határozza meg!! Erre a marhaságra viszont jól lehet építeni forgalmi dugót, kátyút, gerincutat, meg minden mást.
    Ezt nevezik trollkodásnak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !