Összevisszafogás 2018: Szigetvári nagyon dühös

ATV

Nem elég, hogy Gyurcsány csatak részegen tárgyalt, és meg sem kínálta viszkivel – csak félkemény pogácsával – új barátait. Még az 1%-os Együttet is kihagyták a megbeszélésekről – sérelmezte a törpepárt miniszterelnök-jelöltje. Egy másik törpepárt vezetője, Bokros Lajos is kiakadt azon, hogy kihagyták.

Szomorúnak és szégyenletesnek tartja a vasárnap esti ellenzéki egyeztetésen történteket Szigetvári Viktor – mondta el az ATV-nek.

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje az ATV Start című műsorában azt mondta: dühös amiatt, hogy pártját kihagyták a koordinációs tárgyalásokból. Szerinte ugyanis a fővárosban több helyen is az Együtt jelöltje a legesélyesebb, így megkerülhetetlen a koordináció a párttal. Azt is mondta, hogy azok a pártok, amelyek az Együtt kiszorítására törekednek, valójában nem is akarnak kormányváltást.

Bokros Lajos szintén az ATV Start címá műsorában egyetértett abban Szigetvárival, hogy az ellenzéki pártok egyes szereplőit inkább a pénz motiválja, mint sem a kormányváltás. A Moma elnöke ugyanakkor nem érzi magát sértettnek amiatt, hogy az Együtthöz hasonlóan pártja sem kapott meghívót a Gyurcsányi egyeztetésre.

Mint ismert Gyurcsány Ferenc még március 15-én hívta közös egyeztetése az ellenzéki pártokat. A választási együttműködésről ugyanakkor nem sikerült megállapodniuk az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Demokratikus Koalíció vezetőinek vasárnap délutáni fővárosi egyeztetésén. Az LMP a megbeszélés utáni sajtótájékoztatóját sem a teremben tartotta, hanem kint az utcán.

A Demokratikus Koalíció irodájában tartott megbeszélést követően Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, tudták, hogy a tárgyalás csak egy folyamat kezdete lehet, ezért nem is gondolták, hogy vasárnap “bármiben megállapodásra” jutnak. Azt viszont fontos előre lépésnek nevezte, hogy egy asztalhoz ültek. Tudomásul veszik, hogy a Jobbik nem hajlandó velük tárgyalni- közölte, de egyúttal arra kérte a baloldali pártokat, hogy ez ne korlátozza őket az egyéni választókerületi együttműködésben.

A Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok szavazói sokkal nyitottabbak egymás jelöltjeinek elfogadására, mint a Jobbik szavazói. Azt is leszögezte, hogy a kormányt “balról lehet leváltani”. A politikus megjegyezte, reméli, hogy az LMP is kész lesz a további egyeztetésekre.

Forrás: ATV

Korábban:

Összefogás 2018: Gyurcsány önzőzve viszkizett

2 hozzászólás “Összevisszafogás 2018: Szigetvári nagyon dühös” bejegyzésre

  1. Kaschauer szerint:

    Még több kendert a pipába!

  2. Nagyapó szerint:

    Elgondolkodtató, hogy az ellenzék vezérei – Gyurcsány(i), Kunhalmi – alkoholizálnak, Juhász drogozik (meg asszonyt ver). Ezek akarnak országot vezetni? Jelcinnek sem sikerült!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !