Magyar Trikolór fotókiállítás nyílt az Arany János iskolában

Csepel.hu

A közelgő magyar zászló és címer napja alkalmából Magyar Trikolór címmel rendeztek fotókiállítást az Arany János Általános Iskola Galériájában március 12-én. A diákok lelkesen készültek erre az alkalomra, nemzeti színű karkötővel fogadták a vendégeket.

Szilágyi Ákos ötletgazda nyomán a Magyar Trikolór Tizenkét Hónapja fotópályázatra készült képekből összeállított válogatáson többek között Mernyó Ferenc csepeli fotós egyik alkotása is látható. A megnyitón a vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, Morovik Attila alpolgármestert, Morovikné Fülöp Csilla intézményvezetőt és Szilágyi Ákost.

Az ötletgazda köszöntőjében elmondta: több mint húsz évig élt az Egyesült Államokban, ott megtapasztalta, hogy mennyire fontos a magyar zászló, a nemzeti színeink védelme. „Isten, haza, család! Ez a három pillér, amelyen egy nemzet áll” – hangsúlyozta.

Németh Szilárd beszédében a magyar zászló és címer napjára is felhívta a diákok figyelmét. Kiemelte: nemzeti jelképtárunk legfontosabb és leggyakrabban használt, ősi hagyományokra visszavezethető eleme a nemzeti lobogó, a magyar címer és a Szent Korona. Ezek a nemzeti összetartozást, a magyarság együvé tartozását szimbolizálják.

A fotókiállításon közel negyven kép látható, piros-fehér-zöld színek kerültek lencsevégre magyar tájakon, tárgyakon. „Közös bennük, hogy Magyarország színeit jellemzik, a nemzetnek egy összetartozást jelent ez a kiállítás” – válaszolta kérdésünkre Bárkányi Lenkei Dániel nyolcadik osztályos tanuló, aki hobbiból fotóz. „Legutóbb Balatonfenyvesen egy muskátlit fotóztam, ez színvilágában hasonlít az itt kiállított profi képekre, melyeket többször is végignézek majd” – tette hozzá.

Borbély Lénárd Csepel borával köszönte meg Szilágyi Ákosnak a kiállítás létrejöttéért nyújtott segítségét és Kozáka László fellépését.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !