Azok támadják a téli rezsicsökkentést, akik kormányon folyamatosan emelték a rezsit

Azok támadják és próbálják hitelteleníteni a téli rezsicsökkentést, akik kormányon nemhogy nem csökkentették, hanem folyamatosan emelték a rezsit – hangsúlyozta Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke elmondta: a szocialisták 2002-es hatalomra kerülésük előtt azt ígérték, nem lesz gázáremelés, majd kormányon 15-ször emelték – háromszorosára növelve ezzel – a gáz árát.

Ebben az időszakban az embereknek a keresetük jelentős részét kellett rezsiköltségekre fordítaniuk, emiatt pedig több mint 58 milliárd forint tartozást halmozott fel a lakosság – idézte fel.

Németh Szilárd egyúttal felhívta a figyelmet, hogy 2008 és 2010 között, annak ellenére, hogy a gáz világpiaci ára csökkent, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok folyamatosan engedélyt adtak az akkor még külföldi energiaszolgáltatóknak a lakossági gázár emelésére. Megengedték, hogy teljesen kizsebeljék a magyar lakosságot, és ha kormányra kerülnének, ugyanezt tennék -mutatott rá.

Kitért arra is, hogy az ellenzék a rezsicsökkentés 2012-es elhatározása óta “fúrja-faragja” az intézkedést. Pedig 2010 óta sikerült elérni a gáz és a távhő árának 25 százalékos csökkenését, így Európa legdrágább gáz ára helyett a kontinens második legolcsóbb gázárát fizetik a magyarok – húzta alá.

A most bejelentett téli rezsicsökkentéssel pedig a gáz- és a távhőszámlákon minden családnak jóváírnak 12 ezer forintot – közölte a kormánypárti politikus.

Forrás: Fidesz.hu

3 hozzászólás “Azok támadják a téli rezsicsökkentést, akik kormányon folyamatosan emelték a rezsit” bejegyzésre

 1. propaganda szerint:

  Tavaly télen, amikor sokkal hidegebb volt sokkal hosszabb ideig, akkor miért nem volt “téli rezsicsökkentés”? Ja mert akkor nem volt választás!

 2. Nagyapó szerint:

  propaganda és tsai.! Mivel választás lesz, így a maffiabalra szavazó adják vissza a 12000 Ft-ot! Nekik úgy is melegük lesz.
  A Fidesz irodák ismertek.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 3. Kaschauer szerint:

  Ha a gazdaság olyan kiváló eredményt tudott volna felmutatni az előző években, mint most, akkor is lett volna kompenzációs támogatás.
  De előbb – sajnos – a ballib regnálás kártételeit kellett ledolgoznunk, és csak most kerülhetett sor arra, hogy a lakosság is élvezhesse a rezsikompenzációban is az Orbán kormány eredményeinek gyümölcseit.
  Köszönet érte!
  A ballib ezt is egy az egyben ellopta volna, mint ahogy ellopták az M4-es METRO beruházás költségeinek harmadát, majd ott hagyták félbemaradva, mint eb a szaharát.

Itt lehet hozzászólni !