Utóbbi tíz év – kiállítás a Csepel Galériában

Csepel.hu

Tenk László festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás március 8-án a Csepel Galériában. Az „Utóbbi tíz év” című tárlat a Munkácsy-díjas művész egyedi színvilágú és hangulatú képeit gyűjtötte össze.

A kiállítás megnyitója egyben különleges ünnepnap is volt, hiszen a művész éppen ezen a napon töltötte be 75. életévét.

„Amikor Tenk László fest, akkor az általa érzékelt, kiválasztott jelenségeket láttatja, alakítja látomássá. Az inspiráló élmények átélése, az érzelmek indulati feltárása a színek által történik. Érzékelhetően azok torlódnak, áramlanak, hullámzanak egymásba, egymáshoz simulnak, fodrozódnak” – fogalmazott megnyitójában Prokai Gábor művészettörténész. Majd kiemelte: „A festő és a színek egymásra hatva, képekké válva a művész legbensőbb érzéseinek kivetülései, melyek az észlelő ember személyiségét ragadják meg, poézissel átitatott vallomásos látomások. Látszólag könnyen kódolható képeket látunk, de minél tovább nézzük azokat, annál jobban feltárul gazdagító hatásuk, és közvetlenül a festő által megírt élménnyé válik számunkra is.”

Tenk László 1966 óta alkot, több mint fél évszázados művészi pályáján 130-nál is több kiállításon mutatkozott be itthon és külföldön egyaránt. Az utca részletek, a tájképek, az emberalakok jellegzetes kék tónusa különleges atmoszférát kölcsönöz műveinek.

Az Utóbbi tíz év című tárlat 2018. április 6-ig látogatható a Csepel Galériában.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !