Két késes támadás is történt Bécsben – Összefoglaló

888

Négy ember súlyosan megsebesült két késes támadásban szerda este az osztrák fővárosban, a támadások indítéka azonban egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy a két eset között van-e összefüggés – közölte a rendőrség egyik szóvivője.

Mindkét késelés Bécs második kerületében történt, ahol a híres Prater park és a Praterstern néven ismert közlekedési csomópont is található.

Egy férfi késsel rátámadt egy családra, egy apára, egy anyára és 17 éves lányukra. Három áldozatát súlyosan megsebesítette, életveszélyes állapotban vannak”

– mondta el a rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy a család tagjai osztrák állampolgárságúak.

A rendőrség közlése szerint az eset a Praterstrasse egyik metrókijáratának közelében, egy japán étterem előtt történt, és a tettes a Praterstern csomópont irányába menekült el.

Ez utóbbi helyen fél órával később egy másik támadás is történt, egy csecsenföldi férfit késsel életveszélyesen megsebesítettek.

Nem tudjuk, hogy a támadások mennyire függenek össze, és egyelőre semmit sem tudunk az indítékokról”

– tette hozzá kérdésekre válaszolva a szóvivő. A támadóról csak annyit tudott mondani, hogy egy férfit keresnek.

A rendőrök később őrizetbe vettek egy kezén megsérült afgán állampolgárságú férfit, akit a második támadás elkövetésével gyanúsítanak, de további részleteket nem közöltek.

A bécsi rendőrség nagy erőkkel vonult ki a belváros közeli helyszínre. Az esethez közeli metróállomást átmenetileg lezárták.

Forrás: 888

2 hozzászólás “Két késes támadás is történt Bécsben – Összefoglaló” bejegyzésre

  1. propaganda szerint:

    Három is történt, egy magyar nő is késelni próbált, de még sikerült ártalmatlanítani, mielőtt megölt volna valakit.

  2. Qvick szerint:

    Kunhalmi néhány órával előbb az ATV-ben azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretné, ha Budapesten és a magyar városokban is olyan lenne a helyzet, mint Bécsben. Ezt egyébként a LÁZÁR-video kapcsán mondta.
    Szerződtessünk afgán késelőket, hogy meg legyen Kunhalmi kívánsága.

Itt lehet hozzászólni !