Az elmúlt években szellemiségében is megváltozott a készenléti rendőrség

Az elmúlt nyolc évben szellemiségében, intézkedési kultúrájában is megváltozott a Készenléti Rendőrség (KR) – jelentette ki Németh Szilárd, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke azt követően, hogy látogatást tett a KR budapesti központjában, szerdán.

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke elmondta, a Készenléti Rendőrség múltjában fekete folt 2006. október 23, amikor az akkori politikai vezetők, köztük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kényszerítette a testület elődjét, hogy a saját népét lője és lovasrohammal küzdje le.

Hozzátette, azért sem tudná elvégezni a 2006-ban rákényszerített feladatot a testület, mert ma már nem vezényelhetők ki lovas rendőri egységek politikai rendezvényekre, illetve a 2014 és 2017 közötti, komolynak látszó tüntetéseken a rendőrség bebizonyította, hogy még a provokátoroknak is biztosítja a szólásszabadsághoz való jogot.

Németh Szilárd hangsúlyozta, a készenléti rendőrök a mai bemutatónál is a legfontosabb és legaktuálisabb feladatuknak a határvédelmet nevezték. Hozzáfűzte, a 2015-ös évet nevezték mérföldkőnek, hiszen ekkor alakult meg az ország keleti- és nyugati határrendészeti igazgatósága, amely 3700 fővel működik. Ismertette, ők járulnak hozzá elsősorban ahhoz, hogy ma Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen. Ezért köszönettel tartozunk a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőreinknek – mutatott rá.

Németh Szilárd kitért arra is, hogy ma a Fővárosi Közgyűlés is foglalkozott a közbiztonság kérdésével, és ott ugyanezt állapították meg, azaz, hogy a főváros ma Európa egyik legbiztonságosabb városa.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy az elmúlt nyolc évben nemcsak a Készenléti Rendőrségnél változott meg a szellemiség, de a kormánynál is. Ha új feladatot kapnak a készenléti rendőrök akkor annak a finanszírozását is megoldja a kormány – tette hozzá.

Németh Szilárd példaként említette, azt az eszközbeszerzési programot, amelyet a kormány elhatározott: a személygépkocsikban az új felszerelésekben. Minden egyes olyan eszközt biztosít a magyar kormány, amely a készenléti rendőrök munkájának legmagasabb szintű elvégzéséhez szükséges – hangsúlyozta.

A kormánypárti politikus példaként említette, hogy zajlik egy építkezés a Készenléti Rendőrségnél. Egy új körletet alakítanak ki, amelyben 1000 főt tudnak majd elhelyezni – mutatott rá. Hozzátette, ilyen mértékű illetményemelés sem történt még a rendőrségnél, amely folyamatos. A magyar kormány megbecsüli a készenléti rendőröket: anyagiakban, bérezésben, elhelyezésben és a szociális jólét megteremtésében is.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra is, hogy a Készenléti Rendőrség ugyanúgy, mint a TEK az Európai Unió rendvédelmi szervei közt is vezető szerepet játszik. Kiemelte, a Közép-európai tűzszerészeti központot, amely itt működik a rendőrség berkein belül, ennek 13 ország a tagja.

A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy olyan gépjárműállománya van a Készenléti Rendőrségnek, amely párját ritkítja. Nagyon fontos szempont volt, hogy ezek a gépjárművek a magyar gazdasághoz kapcsolódjanak, olyan autókat vásároltak, amelyeket magyar kéz szerelt össze vagy valamely alkatrésze Magyarországon készült – tette hozzá. Példaként említette még azokat a 32 személyes Credo autóbuszokat, amelyből harminc van a készenléti rendőrségnek, de 15 helikopterrel is rendelkeznek, amelyek 8, 12 évesek, ezek fiatal kategóriának tekinthetőek.

A Készenléti Rendőrség nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország és Budapest az egyik legbiztonságosabb európai országok és városok között szerepeljen – hangsúlyozta Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !