Egymással bokszol a csepeli ellenzék

Csepel.hu

Szóba sem került az MSZP kampánynyitó kongresszusán, hogy visszaléptetnék a Csepel-Soroksáron induló Bangóné Borbély Ildikót Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa javára. Sőt, megerősítették jelölését, és listán is megbecsült helyet kapott.

Az MSZP a kampányát Bangóné és Németh Szilárd bokszmeccseként akarja bemutatni. Csakhogy jóval többen vannak a ringben, és az ellenzék mind egymást üti.

A legtöbb baloldali politikus nem hisz abban, hogy megnyerhetik a tavaszi választást. Ha mégis győznének, kormányzóképtelen lenne az egymással vitázó baloldal, amiből a végén megint a Fidesz jönne ki jól. Másrészt viszont Soros György több száz milliárd forintot költ az illegális bevándorlók befogadását célzó tervére, amihez elvárná a balliberális pártok és a Jobbik összefogását. Az érdekek és pozíciók csatájában vagy senki, vagy nagyon kevés ember tudja, hogy mi lesz a marakodás vége. Országos szinten Csepelen az egyik legerősebb az MSZP támogatottsága.

Ehhez képest 8 éve nem volt szocialista országgyűlési vagy polgármester- jelöltjük. Az Együtt támogatottsága 1 százalék körüli. Még Budapesten is csak 3 százalékosnak mérte őket a baloldalhoz közel álló Republikon közvélemény-kutató. Vagyis nagyon távol állnak a listán szükséges 5 százaléktól. Szabó Szabolcs és pártja visszautasították az MSZP-vel a valódi összefogást, a közös listát és a közös miniszterelnök-jelöltet. Szabó nem fogadja el azt sem, hogy a neve mögött legyen az őt támogató MSZP neve. Négy évig nem egyeztetett velük, folyamatosan bírálja korábbi szövetségeseit, és kizárólag a saját érdemeként büszkélkedik korábbi győzelmével – áll a szocialisták panaszáradatában. Érveik alapján logikusnak tűnik, hogy nem kérnek az Együtt jelöltjéből. Az MSZP Budapesti Kongresszusi Központban tartott kampánynyitóján a küldöttek 207 igen, 14 nem szavazattal és 13 tartózkodás mellett hagyták jóvá a Szövetség az igazságos Magyarországért című dokumentumot. A szocialisták a Párbeszéddel és a Liberálisokkal kötöttek szövetséget. Közben olyan kampányt indítottak Csepelen, ahol két ember, az MSZP-s Bangóné és a fideszes Németh önálló küzdelmeként, „bokszmeccseként” mutatják be a választást. A bokszban meg ugyebár nincs harmadik fél. Szabó Szabolcs legfeljebb a saját törölközőjét dobhatja be. A valóság ehhez képest az, hogy az Együtt keményen rátámadt a csepeli MSZP-re és Bangónéra. Internetes aktivistáik megszállták a szocialista Facebook oldalakat, és a szocialistákat fideszbérencnek vagy Orbán fizetett ügynökeinek nevezik. És ezek még a finomabb vádak. Szombaton várható, hogy Bangóné a csepeli piacon fog kampányolni, és Szabó Szabolcs hívei már most azt hirdetik, hogy nem hagyják ezt annyiban. Még az is lehet, hogy valódi ökölharccá válik a veszekedés.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Egymással bokszol a csepeli ellenzék” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Hiába hazudoznak a vége felé az egyik úgyis vissza fog lépni.Cirkusz az egész.Egyébkét mitől demokratikus ez az ellenzék?

  2. Kaschauer szerint:

    Tóth Katinak tökéletesen igaza van.
    Mitől lenne demokratikus egy olyan ellenzék, amelyik egyebet sem tesz, mint rohamszerű támadásokat intéz a demokrácia intézményei ellen?
    Nem a demokratikus elvek, hanem a gátlástalan hataloméhség és a választókkal szembeni megvetés, a gyűlölet tartja őket egyben.

Itt lehet hozzászólni !