Több százan idén is a sváb bálon

Csepel.hu

28. alkalommal sereglettek össze svábok és nem svábok Csepelről és környékéről, hogy idén is egy jót mulassanak a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete és a Csepeli Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett hagyományos sváb bálon a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában.

A bált Borbély Lénárd, Csepel polgármestere nyitotta meg, majd Németh Szilárd – aki polgármestersége előtt, alatt és után is szívén viselte a csepeli svábok ügyét – mindenkori támogatásáról biztosította a jelenlévőket. A szép számban megjelent közönségnek elmondta, reményei szerint a bálnak 2019-ben még ennél is nagyobb hely, a Kis-Duna-parton épülő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka adhat helyet. A képviselő több felajánlással is érkezett a tombolára.

Sajnos az eseményen egészségi állapota miatt idén sem tudott részt venni Lotz Károly egykori közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter, Csepel díszpolgára, aki a kezdetektől állandó vendége volt a Csepeli Sváb Bálnak fővédnökként.

Kaltenecker Antalné, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesületének elnöke is köszöntötte a résztvevőket, majd hajnalig tartó mulatozás kezdődött. A jó hangulatról idén is a Lustigen Musikanten zenekar és az éjféli tombola gondoskodott.

Lászlóné Balázsovits Magdolna, a csepeli német önkormányzat elnöke idén is aktív szervezője és szereplője volt a bálnak, hiszen a táncok zömét ő tanította meg a „nagyobb” fellépőknek. Németh Szilárd felkérésének eleget téve nagy örömmel vesz majd részt annak a testületnek a munkájában, amely a Jedlik Ányos Gimnázium szellemi és fizikai megújításán dolgozik.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !