Újabb egészségügyi fejlesztés – két háziorvosi rendelőt újítanak fel Csepelen

Csepel.hu

Közel százmillió forintból újul meg két háziorvosi rendelő Csepelen – jelentette be Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő január 19-i közös sajtótájékoztatójukon.

A fejlesztés keretében elsőként a Csikó sétányon és a Táncsics Mihály utcában lévő háziorvosi rendelő és pszichiátriai szakrendelő energetikai korszerűsítésére kerül sor.

Borbély Lénárd polgármester a rekonstrukció kapcsán kiemelte az önkormányzat 2010 óta folyamatosan dolgozik a kerület megújításán, így az egészségügyi intézmények fejlesztésén is. Az előző ciklusban összevonták és felújították a Szent István úti rendelőket, tavaly pedig helyre állították a tüdőgondozót. Most pedig – Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárására – két háziorvosi rendelő energetikai fejlesztése indulhat el. A rekonstrukció 52,5 millió forint európai uniós, valamint 43 millió forintos önkormányzati önrészből valósul meg. Az energetikai korszerűsítés nyomán megújul a rendelők homlokzata, kicserélik a nyílászárókat, légcserét biztosító szerkezeteket építenek be. A polgármester hangsúlyozta: a rendelők belső tereinek modernizálására, átalakítására is javaslatot tesz. Ugyanakkor a tervezett fejlesztések között említette a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat központi épületének teljes klimatizálását, melyre 67 millió forintot különített el az önkormányzat.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt nyolc évben a magyar emberek kitartó munkájának köszönhetően bővült a gazdaság, számos fejlesztés valósult meg. A felújítások, a rekonstrukciók sikeréhez azonban elengedhetetlen az érintettek együttműködése, a közös akarat, hiszen e nélkül nem üzemeltethetők megfelelően az intézmények, állaguk romlásnak indulhat, melyre volt már példa Csepelen.

Németh Szilárd hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy Csepel a Jahn Ferenc Kórházon keresztül az Egészséges Budapestért Program részese lehet. Majd bejelentette a volt Weiss Manfréd Kórház területén a mozgásszervi rehabilitációs részleget megőrizve, modern diagnosztikai központot hoznak létre, melynek műszeres fejlesztése is a kerületben valósulna meg.

A sajtóeseményen jelen volt Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, valamint a Tóth Ilona Egészügyi Szolgálat főigazgató-főorvosa Dr. Juhász György és Dr. Illés Krisztina orvos-igazgató is.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Újabb egészségügyi fejlesztés – két háziorvosi rendelőt újítanak fel Csepelen” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Az ott lévő idióta orvosokat is lecserélhetnék, egyik hülyébb mint a másik!

  2. Johnny szerint:

    Az 52,658 Mft közelebb van az ÖTVENHEZ, mint inkáb a SZÁZHOZ.
    Nálam.
    Belegondoltam, hogy ezen a két helyen mi lehet ennyi?
    Nyílászáró, világítótestek, fűtésrendszer, ha energetikai téma.
    Homlokzat, tető és aljzatszigeteléssel???

  3. propaganda szerint:

    “A rekonstrukció 52,5 millió forint európai uniós, valamint 43 millió forintos önkormányzati önrészből valósul meg.”

    Érdekes adat annak fényében, hogy a fényképen látható táblán viszont az áll: “Magyarország kormányától 52,658 millió Ft támogatást kapott, aláírás: Németh Szilárd”.

    Vagyis az a rohadt, szemét Brüsszel adta az 52 millió Ft-ot, de persze Németh Szilárd ezt nem mondhatja ki, ezért ő azt írja ki: “Magyarország kormányától”.
    Hát igen, az EU pénzéből könnyen osztogat a kormány, mindeközben persze harcol a rohadék Brüsszel ellen.

    Ez egyébként újabban szokás, hogy az EU-s támogatásokat elhallgatják és azt hazudják a lakosságnak, hogy Orbán, a Kedves Vezető jótéteményeként kapjuk a pénzt.

Itt lehet hozzászólni !