Ma lenne 60 éves Zámbó Jimmy

Wiki, Csepel.info, MR.Gabee

1958. január 20-án született a kilencvenes évek legellentmondásosabb popsztárja Zámbó Jimmy. Minden idők egyik legsikeresebb magyar énekese, aki tulajdonképpen saját magát csinálta meg, a saját módszereivel. Rajongói „király”-ként tisztelték, míg mások kinevették. Legnagyobb hatást a görög énekes, Demis Roussosgyakorolt rá, akinek stílusa érződik Jimmy dalain. Ő volt az első igazi celeb Magyarországon, akinek temetését akkor milliók követték a tévében.

A tragédia körülményei máig tisztázatlanok. A zenészt a negyvenharmadik születésnapján temették, fia Krisztián tudott talán legemlékezetesebban a nyomdokaiba lépni, ő eddig nem látott családi fotókkal is emlékezik ma édesapjára.

2001.január 2-án, máig tisztázatlan körülmények között csepeli otthonában jobb halántékon lőtte magát. A Fókusz akkor élőben tudósított az eseményekről, a ház előtt gyülekező rajongókról.

A zenészt az RTL Klub január 20-án élő adásban kísérte utolsó útjára, a 43. születésnapján, rajongók tízezrei búcsúztak tőle a csepeli temetőben. A világ legtávolabbi pontjairól is eljöttek. De vajon milyen volt Jimmy igazi legendája?

Gyerekkorában kukorica csutka hegedűje volt, amit bizonyára azért pengetett, hogy teljesüljön legalább egy kívánsága, elismert, híres zenész lehessen. Két dolog kísérte mindig, a zene és a család. Jimmy a Zeneakadémia jazz-ének szakát választotta, majd Amerikában próbált szerencsét bárzongoristaként, itt adta ki első lemezét, és lett Imréből Jimmy.

Az énekes hazatért és a 90-es években elsöprő sikert aratott. Őt tartják az első magyar celebnek, még hotelt is neveztek el róla. Rajongói megőrültek érte és göndör fürtjeiért is.

Ezeket a fotókat Jimmy legidősebb fia, Krisztián hozta magával, kedvenc közös képei édesapjával, melyeket kevesen láttak még. Marietta, Jimmy legfőbb bizalmasa azt mondja, testvére nehezen viselte a hatalmas sikert. Kifelé keményen állta a sarat, de a lelke sokkal törékenyebb volt.

A Zámbó család sokak szerint kihasználta Jimmy népszerűségét. Ők nem törődnek ezekkel a vádakkal, azt mondják, nekik az a fontos, amikor leülnek és testvérükről anekdotáznak. Nem beszélve a már megszokott díjátadókról és emlékestekről, amit a család évente kétszer megrendez.

Ilyenkor Csepeltől Floridáig, minden rajongó képviselteti magát és megidézik Jimmy szellemét, ami ott lebeg a Csepeli munkásotthon igen jól mulató közönsége felett.

Itt lehet hozzászólni !