Úszó Diákolimpia: “minden tekintetben fejlődtünk!”

Csepel.hu

Ismét sikeres kerületi úszó Diákolimpiát rendezett a Csepeli Testnevelő Közösség a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesülettel karöltve a kerület önkormányzatának támogatásával. Rekordlétszám, rekord szintidők és magas színvonal jellemezte a megmérettetést.

Az alsósok a Posztógyár utcai Csepeli Tanuszodában, míg a nagyobbak a Csepeli Strand 50 méteres fedett medencéjében mérték össze tudásukat január második hetében. Az I.-II.-III.-IV. korcsoportos fiúk és lányok gyors-, mell-, és hátúszásban, egyéniben és váltóban is rajthoz álltak.

Jenei János a kerületi Testnevelő Közösség vezetője elégedetten számolt be az eseményről: – Idestova negyedik éve, hogy a Tanuszodán kívül a Csepeli Strandon is megrendezhetjük a kerületi úszó Diákolimpia versenyeit minek köszönhetően úgy a rendezői gárda, mint a versenyzők egészen jól belejöttek a lebonyolításba. Mindkét helyszínen flottul ment minden, az alsósoknak a Csepeli Tanuszoda biztosított helyszínt, ami láthatóan kezdi kinőni magát az úszásoktatásban is, így elmondható, hogy igazán ránk férne egy hasonló ám de korszerű létesímény. Mindezt azért jegyzem meg, mert eljutottunk oda, hogy az óvodásoktól kezdve az 1. 2. 3. és ötödikes diákok is (az önkormányzatnak köszönhetően) úszásoktatásban részesülnek, ami országos szinten is kiemelkedőnek számít. Mind ezek hatására a versenyeredmények súlyos tizedekkel javultak, ami például azt jelenti, hogy az alsósoknál gyorsúszásban 17 másodperc alá süllyedt a szintidő, ami korábban jóval 18 felett volt mérhető. A számok pedig nem hazudnak! Örömteli, hogy a létszám is emelkedett: az alsósoknál több mint százan álltak rajthoz, míg a felsősök létszáma is meghaladta a 150-et, ami olyan létszámot eredményezett, amivel a fővárosi (budapesti) versenyeket is előztük. A verseny további pozitívuma, hogy az utánpótlás kiválasztás szempontjából olyan sportágak képviselői, mint az öttusa vagy a triatlon is rálelhettek a diákok körében néhány csiszolatlan gyémántra, akik esetleg csatlakoznak majd hozzájuk a jövőben. A zökkenőmentes lebonyolításban ismét nagy segítségünkre voltak a Szeberényi Tamás kollégám vezette Jedlik Gimnázium tanulói, valamint a Csepeli Öttusa VSE, akik az időmérésen kívül sok másban is segítségünkre voltak, csakúgy mint Hajdú Imre kollégám, aki az alsósok versenyét vezényelte le szinte hibátlanul. Jómagam a felsősök versenyét felügyeltem, és tapasztalataim valamint a visszajelzések szerint idén is sikerült megfelelnünk a kerületi Diákolimpia elvárásainak.

Csepel Öttusa Média

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !