A jövő kajak-kenus reménységei

Csepel.hu

Ünnepélyes keretek között adták át a Kolonics György Alapítvány „Jövő Reménységei” elnevezésű ösztöndíjakat a Duna Garden Hotelben. Az emlékezéssel egybekötött díjátadón öt utánpótláskorú kajakos és kenus versenyzőt részesítettek anyagi támogatásban.

Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány elnöke elmondta, Kolonics Györgynek olyan közösségteremtő ereje volt, amelynek köszönhetően sporttársai a maximumot tudták magukból kihozni. Megjegyezte, Csepel büszke a kétszeres olimpiai bajnokra és híven ápolja emlékét. Sárfalvi Péter, utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár Kolonics Györggyel való közös emlékeit elevenítette fel. Hozzátette, Kolonics György nemcsak fantasztikus sportember volt, hanem nagyon jó barát is.

– Akiről nem feledkezünk meg, az mindig köztünk marad – mondta Borbély Lénárd polgármester, majd hozzátette, a városvezetés is ennek jegyében dolgozik, amikor a fiatalok elé követendő példaképeket állítanak. Említést tett arról, hogy tavaly sétányt és szobrot avattak Kolonics György tiszteletére. Idén lesz Kolonics György halálának tízedik évfordulója, amelyről az alapítvány méltóképpen szeretne megemlékezni. Ezzel kapcsolatban a polgármester felajánlotta az önkormányzat segítségét. „A kerület számára meghatározó, hogy életben tartsa Kolonics György emlékét, és a felnövekvő generációkkal is megismertesse pályafutását, sportolói és emberi nagyságát.” – írta Németh Szilárd köszöntő levelében, amelyet Borbély Lénárd olvasott fel. Németh Szilárd elismerően szólt az alapítvány munkájáról, amelyet az utánpótlás-nevelés, valamint Kolonics György emlékének ápolása terén végez.

Az alapítvány az ösztöndíjjal a jövő reménységeit kívánja segíteni. Öt sportoló fél évig havi 40 ezer forint támogatásban részesül. Az ösztöndíjat az alapítvány kizárólag magánadományokból valósítja meg. A díjakat Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke adta át.  A kuratórium döntésének értelmében a pályázat 2018-as díjazottjai: Nagy Viktória (kajak), Opavszky Réka (kenu) Kiss Ádám (kajak) és Zombori Dominik (kenu). Horváth Benedek (kenu) különdíjat vehetett át.

 

Lass Gábor

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Egy hozzászólás “A jövő kajak-kenus reménységei” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Egy kiváló ember emlékének fenntartásához fontos a szobor, az emléktábla, de még többet jelent az élő emlékezet, így a „Jövő Reménységei” elnevezésű ösztöndíj.
    Megjegyzem, az ösztöndíj fél éves idejét kevésnek tartom, 1 éves időtartam hatásosabb lenne.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !