Népdaléneklésben versenyeztek a csepeli tanulók

Csepel.hu

Szabadon választott népdalokat adtak elő általános iskolás tanulók a kerületi népdaléneklő-versenyen január 11-én. A Lajtha László Általános Iskolában rendezett hagyományos megmérettetésen a felső tagozatosokat szólóének, kisegyüttes és énekegyüttes kategóriában értékelték. A kiemelt arany helyezést elérők Csepelt képviselik az országos szintű Fővárosi Népdaléneklési Versenyen. A Dél-Pesti Tankerületi Központ képviseletében Tóth János tankerületi igazgató vett részt az eseményen.

A versenyzőket az iskola képviseletében Tóth Imréné intézményvezető köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta: a versennyel elsősorban a zene szeretetére, a népdaléneklés elterjesztésére és a néphagyományok ápolására hívják fel a figyelmet.

A zsűri elnöke Sánta Jolán operaénekes kérdésünkre elmondta: gyermek- és versenyző-centrikus vagyok, inkább engedékeny. Az előadásmódnál azt figyelem, hogy a gyermeknek milyen viszonya van a népdallal, amit énekel, és érzelmileg milyen szinten érinti meg őt.

A versenyen kiemelt arany helyezést értek el az 5.-6. osztályos korcsoportban a Lajtha László (szóló), a Katona József (kisegyüttes) és a Mátyás (énekegyüttes) iskola tanulói. A 7.-8. osztályosoknál a Mátyás (szóló), a Katona József (kisegyüttes) és a Lajtha László (énekegyüttes) iskola diákjai jutottak tovább a fővárosi népdalversenyre.

Az alsó tagozatosok versenyét január 25-én rendezik.

A felsősök versenyeredményeiről a docxmellékletben olvashatnak.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !