Halálra gázolt egy embert a HÉV

Csepel.hu

A szemtanúk szerint ma délután, négy óra előtt pár perccel a Pest felé haladó Csepeli HÉV halálra gázolt egy 65 éves férfit a Szent Imre téren. A rendőrségtől és a szemtanúktól kapott tájékoztatás szerint a gyorsvasút a megálló felé tartott, a HÉV vezetője hangjelzéssel próbálta figyelmeztetni a tilos jelzés ellenére közlekedő gyalogost, aki azonban – eddig ismeretlen okok miatt – nem reagált, a tragédia ez után következett be.

A Szent Imre tér környékéről a rendőrség a helyszínelés időszakára elterelte a forgalmat. A halálos baleset okait, körülményeit vizsgálják.

57 hozzászólás “Halálra gázolt egy embert a HÉV” bejegyzésre

  1. top szerint:

    Hazugság. Nincs a Szent Imre téri megállóban jelzőlámpa, így tilos jelzés sem lehet. Ha volt ott valaha is akkor már rég ellopták. A vörös Csepel pedig nem tudja/akarja pótolni azt. Pedig életeket menthet(ne) meg.

  2. lem3z szerint:

    @top: nézzél jobban körbe te szerencsétlen, van jelzőlámpa… tudod az villog pirosan felváltva, ha jön a hév. naponta nézek bele az ajtóból, elég határozottan ott van.

    ha pedig fizetett hangulatkeltő vagy, nem jött össze… dilettáns idióta.

  3. SnowFighter szerint:

    Ahogy lem3z mondja, ott van az a jelzőlámpa elég rég óta és rendesen üzemel is. Minden hétköznap a Szent Imre téren szállok fel a HÉV-re.

    Ha hülye vagy top, azt még nem kell világgá is kürtölni.

  4. top szerint:

    OK. Én közlekedési lámpára gondoltam tudod ami piros-sárga-zöld, nem vasúti lámpára.

  5. lem3z szerint:

    top, ha elmondod minek még az, akkor visszavonom a lehordást. az autósoknak felesleges, a Rákóczi főútvonal, a sínre csak az megy fel minden előzetes körültekintés nélkül, aki elaludt a volánnál. eddig nem volt ott baleset, ez is csak véletlenül alakult így sajnos. a gyalogosoknak meg sehol se tesznek ki külön jelzőlámpát, XXI. századot élünk, körbe kell nézni.

  6. top szerint:

    Hát elhiszem, hogy neked mint hobbi autósnak? az lenne a legjobb, ha egész Bp. területén egyetlen lámpa se lenne. De nekünk gyalogosoknak nemritkán van halálfélelmünk a zebrán fékezés nélkül áthaladó autókkal szemben. Hévnél a padka olyan szűk, hogy néha az ember leesik róla a fel-leszállók tömegében. Hév két oldalán egyetlen jelzőlámpa sincsen. Közel a rendőrség épülete, de az is lószart sem jelent, megjegyzem ott sincs lámpa. Zebra persze olcsóbb, mint egy lámpa, de az kb. annyit ér, mint halottnak a csók.

    Ha meg egy aranyifjú nemzet focistája elüt egy idős kerékpározót luxusautójával, akkor sem történik semmi, azt mondják majd, hogy a bácsi részeg volt, és kap egy év felfüggesztett börtönt és egy év múlva újra gyilkolhat az autójával. Ismerős a sztori?

  7. lem3z szerint:

    ismerős. a hév melletti padka jogos, mint ahogy a zebrát figyelmen kívül hagyó sötét parasztok is…

  8. loastman szerint:

    Érdekes, hogy csak Magyarországon okoz gondot az autósoknak a zebra… Nem kellene elgondolkozni az autósoknak valamin? Megjegyzem, én is vezetek napi rendszerességgel, és van, amikor mögülem ledudálnak, ha átengedem a gyalogost. Sajnos már nem olyan nagy az ország, hogy 10-20 mp-re megállva, behozhatatlan időveszteséget okozna ez a dolog…

  9. SnowFighter szerint:

    Lehet nem mindenki értette itt meg a hírt. A HÉV gázolt és nem egy autó. Tehát fölösleges a közlekedési lámpáról beszélni, hisz az akkor jelezne zöldet a gyalogosnak, amikor az autósoknak tilosat. De attól még a HÉV jön!! (A gyalogos lámpákat sehol nem hangolják össze a vasúti közlekedéssel is, hiszen ott van a fénysorompó, ha valaki annak a tilos jelzését nem veszi észre, akkor a gyalogoslámpáét se fogja.)

  10. hlajos szerint:

    ha a zebrán megy át, akkor ott biztosan van fénysorompó mellette. elméletileg nem kötelező, de 65 év után szerintem mindenki tudja, hogy mit jelet, ha felül villog a két vörös lámpa. meg ugye, ha átmegyünk egy vasúti kereszteződések, akkor okos dolog körbenézni, hogy biztosan nem jön-e vonat, ott pedig aztán nem lehet nem észrevenni. a hév-ek meg köztudottan nem a tökéletes fékezésükről híresek.

  11. lolka szerint:

    top:
    És főleg az volt a legnagyobb baj, hogy a Duna felől egy kicsit be volt borulva az ég és nem sütőtt olyan erösen a nap…meg a szél is egy kicsit erősödött…
    Az az ember lehet, nagyothallott, vagy valami más betegségben szenvedett, stb. kitudja. Nem kell azért feldforgatni mindent. Az a legszomorubb, hogy nem eléggé figyelünk egymásra, sem a gyalogosok, sem a közuton közlekedők. Különben a rendörség felőli átjárónál is van vasúti jelzőlámpa. Ott is közút keresztezi a sineket. (csináljál egy helyszini bejárást) A szabájokat be kell tartani, és odafigyelni egymásra…

  12. Jeniszej szerint:

    Föld alá a HÉV-vel. Soók baleset volt miatta!
    Az Ady E. útnál a nagy busz baleset miatt meg is szüntették az átjárót.
    A város szívében egy elavult vasút? – gyenge fékkel!
    Minek?
    Lehet, hogy a gyalogos azt hitte, hogy a zebrán feltétlen a gyalogosnak van elsőbbsége.- Hát tévedett!

  13. Jeniszej szerint:

    Sok milkoból milyen jó fékeket lehetne barkácsolni a HÉV-re.
    A sók milkos tanácsadók majd megmondják a frankot. (!)

  14. hlajos szerint:

    Jeniszej:
    Lehetne a HÉV-eket is korszerűsíteni, mint a Ganz csuklós villamosokat (KCSV7, amik pl. a déli 2-esen vannak), tehát asszinkron motorok, szaggató, visszatáplálás, digitális vezérlés stb, de akkor nem maradna pénz végkielégítésekre. Pedig úgy 100%, hogy jobban gyorsulnának, jobban fékeznének, sőt, még egy klíma is elférne a tetejükön. A jellegzetes relékattogás megszűnne, de valamit valamiért. 🙂

    Amúgy hülye kérdés… de nem tudja valaki véletlenül, hogy hányas pályaszámú vonat gázolt?

  15. Csepel-sziget szerint:

    Már nem azért, de aki hülye/ennyire figyelmetlen, azon a kordon sem segítene. Nonszensz, hogy 65 évesen valaki ne vegye észre a csattogva, recsegve, ropogva közeledő HÉV szerelvényt. Az ilyen mit csinálna Bécsben, ahol suttogva jön a vonat?
    Igazság szerint csak és kizárólag a HÉV vezetőjét sajnálom, mert óriási trauma ez neki, még így is, hogy nem ő volt a hibás.
    A HÉV korszerűsítés kapcsán annyit, hogy nem gondolom, hogy bárki is komolyan írhatta, hogy talán ha jobb fékek lennének a HÉV-en… Ne vicceljetek már, ha féktávolságon belül elélép valaki, akkor ott nincs az a szerelvény, amelyik megáll. Másrészt a vezető joggal feltételezhette, hogy hangjelzés elégnek bizonyul a baleset elhárításához. Nem mellesleg a Combino is ütött már el idióta gyalogost.
    Azt kéne észrevenni, hogy mikor csuklóból hibáztatják sokan a HÉV szerelvényt, a sofőrt, a fénysorompót, az autóst, a buszsofőrt, az időjárást és minden mást, csak az ostoba, nemtörődöm gyalogost nem, akkor legtöbb esetben egyértelmű szituációkban maga a gyalogos a hibás. Ez például egy félreérthetetlen szituáció, így túlzott sajnálatot nem tudok tanusítani… Bocsánatot kérek érte!

  16. Mesi szerint:

    Nem tudjátok,nem lehet, hogy esetleg a szent imrén elég gyakran előforduló nem túl józan állapotú embert ütötte el? Mert azért azt, ha jön a hév, észre lehet venni, bármelyik irányból(nem tudom, melyik átjáróban történt)….Ha a lámpára nem is nézek fel, hallom..

  17. hlajos szerint:

    Csepel-sziget:
    nem vagyok tisztában a baleset pontos paramétereivel, mivel még nem igazán volt róla több írva a sajtóban, mint ami itt olvasható, de nem kizárt, hogy jobb fékekkel féktávon kívül lett volna a bácsi. bár itt még befigyel az is, hogy a hévvezető értelem szerint nem fékez azonnal, ha meglát egy gyalogost a sínen, mivel azok többségében amint észreveszik, hogy jön a vonat, vagy hátralépnek, vagy rákapcsolnak, hogy átérjenek. de ha a gyalogos nem akar menni, akkor már hiába, azon fék tényleg nem segít.

  18. miska72 szerint:

    Erre mondják, aki hülye, haljon meg.

  19. egy utas szerint:

    Szerintem a baleset elkerülhetetlen volt. Még akkor sem élte volna túl az idős bácsi, ha jobb fékek lettek volna a HÉVen, hiszen egy több tonnás járművet lehetetlen ekkora sebességen pár méter alatt megállítani! A vezető fékezett, amennyire csak tudott, folyamatos hangjelzéssel is próbálta figyelmeztetni az áldozatot, de az nem reagált. Szörnyű lehetett a bácsinak ezt átélni, de ő volt a figyelmetlen. Még akkor is, ha esetleg nem hallotta, hogy közeledik a szerelvény, hiszen csak szét kellett volna néznie! A baleseten semmiféle lámpa nem segített volna. A vasúti lámpa piroson villogott, de még ha fehéren is világít, akkor is szétnéz az ember, mert sosem lehet tudni! Számomra egyértelmű, hogy a bácsi volt figyelmetlen.
    A vezetőt sajnálom igazán, aki az egészet végignézte. Borzalmas lehetett látni, hogy nem tud tenni semmit, a bácsi nem figyel, a HÉVet pedig nem tudja megállítani időben. És az a pillanat, amikor elütötte a bácsit a HÉV, majd maga alá gyűrte. Amikor megállt a HÉV a bácsi az első vagon második ajtaja alatt volt. Majdnem ott szálltam le a HÉVről. Borzalmas látvány volt, nem kívánom senkinek, hogy egy ilyet átéljen, még utasként sem, hát még HÉV vezetőként. A sofőr minden tőle telhetőt megtett, elég nagy trauma lehet számára az egész.

  20. egy utas szerint:

    Mesi:

    a baleset a Szent Imre téri megálló előtti átkelőhelyen történt

  21. egy utas szerint:

    Mesi:

    ja és nem a részeges csövest ütötte el, aki mindig a Szt. Imrén van, ő a baleset után kb 3 perccel már a HÉV felé tántorgott elég hangosan énekelve… Bár csak egy pillanatra láttam a bácsi testét a HÉV alatt, hirtelen nekem úgy tűnt, mintha nem egy ápolt külsejű férfi lett volna, de lehet, hogy tévedek, hiszen csak pár másodpercre láttam.

  22. top szerint:

    A végén kiderül, hogy a bácsi is ittas volt. Csak a gázoló ússza meg, más nem számít.

  23. Jeniszej szerint:

    Miért közlekedik a HÉV zárt pályán? – Azért mert vonat? – Mert nagy a tehetetlensége?
    Gyors vasút? – Csak nincs hol, felgyorsuljon?
    Akkor meg minek?

  24. egy utas szerint:

    Igenis ússza meg a gázoló, mert ártatlan! Nem tehet arról, hogy az idős bácsi épp akkor akart átkelni, amikor jött a HÉV! Ő megpróbálta figyelmeztetni, és fékezett is! A bácsika meg sajnos nem vette észre! De ez nem jelenti azt, hogy a vezető volt a hibás, sőt, ő mindent megpróbált megtenni a baleset elkerülése érdekében! Gondolj bele, neki milyen érzés lehet!
    És hogy minek a HÉV? Talán mert ha nem lenne, akkor elég érdekesen jutnának be az emberek Csepelről a városba!

  25. Jeniszej szerint:

    Már régen le kellett volna cserélni az egész elővárosi vasutat – modern föld alatt is közlekedni tudó metró szerelvényekre.
    Azok jól gyorsulnak és féktávjuk is jóval rövidebb, mint a jelenlegi elavult szerelvényeknek!
    A mai kocsiparknak már régen a martinkemencében volna a helye.- az biztos!
    Míg működött a gyár volt értelme a hosszú szerelvényeknek. Ma már oka fogyottá vált.

  26. Jeniszej szerint:

    A kijelölt gyalogos átkelő helyet olyan sebességgel kell megközelíteni a járműnek – ha kell, meg tudjon állni – ez a közúti gépjárművekre vonatkozik!
    Ha pirosra vált a lámpa – nem szabad a vasúti sínekre lépni!
    De mi van, ha valaki sánta, idős és nagyon nehezen közlekedik?

  27. bhu szerint:

    @Csepel-sziget: van miért bocsánatot kérni.
    @miska72: én szégyelném magam a helyedben.

    Egy ember leélt 65 évet, aztán hozott egy rossz döntést, szörnyethalt, és utána akiknek semmi közük az egészhez, ítéletet hoznak felette?

  28. Csepel-sziget szerint:

    bhu! A rossz döntésének hála egy ártatlan embert (a HÉV vezetője) tett tönkre lelkileg. Csak mert hozott egy rossz döntést…

  29. top szerint:

    De az is lehet, hogy tanulóvezető volt. A nyáron nemegyszer láttam amikor üresen ment a HÉV a tanulóval és oktatójával. Úgy tudom 8 általánossal is lehet vezetni HÉVet. 3 hónap tanulás után…..

  30. Jeniszej szerint:

    Egy kis tudomány a HÉV – re vonatkozóan:
    „A HÉV-szerelvény vasúti jármű, melynek a közlekedésére egyedi szabályozás vonatkozik. Ebből adódóan közlekedése során nagyban eltér a közúti villamosoktól. Nagyobb sebességtartományokban közlekedik, féktávolsága a közúti villamos féktávolságának többszöröse. Elég ezt csak azzal alátámasztani, hogy míg a T5C5 villamos 50 km/h-ról vészfékezve 38 méteren, addig a HÉV-szerelvény ugyanilyen körülmények között 105 méteren belül áll meg. Ez az egy adat is jelzi, hogy a HÉV a közlekedésben különösen veszélyes üzem.”.

  31. Jeniszej szerint:

    egy utas:
    Azt irod, idézem:”lehetetlen ekkora sebességen pár méter alatt megállítani!”
    Mekkora az akkora?

  32. Vátesz szerint:

    Lehet, hogy a bácsinak nemcsak a türelme fogyott el, hanem a nyugdíja is. Ma Magyarországon nemcsak a közpénzt lehet ellopni, hanem az emberek életkedvét is.

  33. Jeniszej szerint:

    Lehet, hogy a HÉV vasúti sínek között nincs is zebra?
    Akkor, pedig ott tilos az átjárás! HA fehér, ha piros a lámpa az nem kijelölt gyalogos átkelő hely!
    Ki tudja, van ott zebra a sínek között?

  34. Jeniszej szerint:

    Megnéztem a Google műhold képen nincs a két járdasziget között felfestett gyalogátkelőhely a sínek között!
    Ez szabálytalan?

  35. Lexon szerint:

    Jeniszej: remélem, nem közlekedsz gyalogosan és nincsen jogosítványod sem. Nézz már utána a Kresz-ben, mielôtt hülyeségeket beszélsz.

  36. Jeniszej szerint:

    Lexon:
    Zavaros a kérdésed segítsek?

    Rosszul olvasol, vagy otthon hagytad a szemüveged?
    Nagyon szívesen tanulók attól, aki nem állít hülyeséget!
    Mi a válaszod, ha a lámpa nem működik és ott, ahol a gázolás történt egyszerűen nincs felfestett zebra.
    Remélem a saját szemednek, hiszel.
    Hogy találom meg az idevonatkozó részt a KRESZ-ben.
    Remélem a segitsédet nem tagadod meg.

  37. Lexon szerint:

    Szívesen segítek, adok egy kis fogódzkodót: nemcsak ott mehetsz át, ahol kijelölt gyalogátkelôhely (gyk. zebra) van. Szépen is néznénk ki, falun nem mehetnél át a másik oldalra… 😀

  38. Jeniszej szerint:

    Lexon:
    Más választ nem is várhattam volna. – így nincs is csodálkozni valóm!

  39. Lexon szerint:

    Csodálkozni való nincs, de tanulni való van még… 🙂

  40. Jeniszej szerint:

    Nem tudtam, hogy vidéki vagy és Csepelen nem vagy ismerős. Azért te utána nézhetnél hogy -is van ez a sínek között vidéken, – hogy példádnál maradjak.

  41. egy utas szerint:

    Nem tudom pontosan mennyivel mehetett a HÉV, de olyan tempoban haladt, amilyenben mindig szokott a Karácsony Sándor utca és a Szent Imre tér között. Úgy emlékszem, a sofőr már a Rákoczi sulinál fékezett, tehát kb. talán 20-25 méter után állt meg.
    Az is biztos, hogy nem tanuló vezető volt, mert ezt a sofőrt már többször láttam a HÉVen, és mivel naponta utazom HÉVvel, elég jól felismerem a vezetőket!

  42. Jeniszej szerint:

    Tudja valaki mi az a biztonsági korlát ilyen átkelő helyeken, ha nem mükődik a jelzőlámpa?

    A gyalogos vasúti átjárónál és a kiépített átkelőhelynél terelőkorlát létesítendő, vagy az átjárót biztosítani kell. A terelőkorlát kialakítása olyan legyen, hogy a gyalogos mindkét irányban a vasúti forgalommal szemben kényszerüljön közlekedni. Az előzőek értelemszerűen nem vonatkoznak a burkolt közúti vasutat keresztező kijelölt gyalogátkelő helyekre.
    (18/1998. (VII. 3.) KHVM rendelet)

  43. Mesi szerint:

    Szerintem ez olyasmi lehet, mint ami a Boráros téren van a kettes villamos előtt, ami előtt rendszeres torlódás szokott lenni, nem?

  44. Jeniszej szerint:

    Mesi:
    Szerinted, felhívja a figyelmed a közeledő villamosra?
    Gátolja a figyelmetlen rohanó embereket, hogy futva ugorjanak a villamos elé?
    Megéri a korlát az árát, ha egy figyelmetlen ember, gyerek életét menti meg. – Az igen azt hiszem nem kétséges!

  45. Jeniszej szerint:

    Ez azért is érdekes, hogy ott van a kettes villamos előtt, mert az nem vasút. De a lényeg, hogy ott van és ez JÓ!

  46. Gordon szerint:

    Szerintem is jobb hogy ott van, mintha nem lenne, de a magyar ember “leleményes”, ezért sokan a Duna Ház előtt kerülnek, vagy a korlátos átkelőtől feljebb ugrálnak át a kőkorláton.

  47. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Szerinted egy idős vagy beteg ember, aki lehet figyelmetlen, csak úgy ugrándozik? Azt hiszem – nem!

  48. Gordon szerint:

    Nem az idős vagy beteg emberről beszélek, hanem a Boráros téri valóságról, amivel nap mint nap szembesülök. A Duna Ház előtt nem kell ugrándozni, mert ott semmi sincs, sőt a síneken bukdácsolnak át az emberek. A kőkorlát, mint ahogy azt írtam feljebb, a korlátokkal ellátott átjáró felett van (kb. a Jászai felől jövő kettes villamos megállójának magasságában). Az öregek nyílván nem ott, hanem a Duna Háznál “próbálkoz(hat)nak”.

    Tehát három helyszín van:
    – kőkorlátos rész,
    – attól délebbre a korlátokkal ellátott rész, és
    – a Duna Ház előtti rész.

    Én erről beszéltem, de mellékelhetek térképmásolatot is, ha még mindig nem érted. Légyszives ne értetlenkedj! 🙂

  49. Csepeli lakos szerint:

    Kedves Csepel – sziget!

    Megkérlek, hogy ha bárkiről “személytelenül ” ítéletel fogalmazol meg, akkor azt probáld meg kellő alapossággal megtenni , megírni !

    ” Már nem azért, de aki hülye/ennyire figyelmetlen, azon a kordon sem segítene. Nonszensz, hogy 65 évesen valaki ne vegye észre a csattogva, recsegve, ropogva közeledő HÉV szerelvényt. Az ilyen mit csinálna Bécsben, ahol suttogva jön a vonat?
    Igazság szerint csak és kizárólag a HÉV vezetőjét sajnálom, mert óriási trauma ez neki, még így is, hogy nem ő volt a hibás. ”

    Pár észrevétel a teljesség hiánya nélkül:

    – Örülök neki, hogy már jártál Bécsben, ha csak olvastál róla akkor is! Én bármikor bemutatom neked a várost, igérem nem tévedsz el !
    – Az ” ilyen ” ahogy te fogalmazol, lehet hogy többször látott már bécsi villamost mint te azt gondolhatnád !
    -Egy ember halála mindig megrenditő és fájdalmas legyen az családtag vagy közeli ismerős és még sorolhatnám….
    – Miért gondolod, hogy aki esetlegesen halálos balesetett szenved az már “hülye
    -Miért gondolod azt , hogy az elhunyt idős bácsi szörnyű haláláról neked véleményt szükséges megfogalmazni
    -Megkérlek, hogy az idős bácsit te ne sajnáld , van a bácsinak családja akik a értelmettlen baleset kapcsán gyászolják majd.
    -Szerinted, ha valaki nem öngyilkossági szándékkal de figyelmetlenségből halálos balesetet szenved akkor biztos , hogy idióta !
    -Egyáltalán te milyen véleménnyel vagy az emberekről ?
    -Remélem és bizom benne, hogy 65- évesen majd mindent tökéletesen megoldasz majd az életben, az egészségeddel nem lesz probléma, a hallásod a denevérrel vetekszik a látásod a saséval a gyorsaságod majd a gepárdal. Remélem

    Fontos megemlítenem, hogy a hév vezetőjét rendkívűl sajnálom és nem kívánom senkinek, azt hogy ilyen vagy egyéb más baleset okozója vagy elszenvedője legyen.Én nem tartom a hév vezetőjét hibásnak!

    Ha úgy érzed ezek után, hogy személyesen NEKED a haláslos balesettel kapcsolatosan még mindig lekezelő, degradáló véleményt szükséges leírnod akkor nyomatékosan megkérlek ne tedd!

    Ha úgy érzed, hogy ezen fenti válaszok sértik az önbecsülésedet, a szakmai meglátásaidat, akkor gondold azt végig hogy,egy halott embert kezelsz félhülyének a körülmények teljes ismerete nélkül.

  50. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Nagyon szépen köszönöm a mindenre kiterjedő tájékoztatásodat. Elnézésedet kérem, hogy még mindig nem értem, hogy miről beszélsz.
    A korlátok az ott közlekedő gyalogosoknak mégis csak felhívja a figyelmét a veszélyre. Az a tény, hogy máshol keressenek egér utat – bizonyítja az akadály lejogosultságát.
    De látom a korlát lényegét te még mindig nem érted!

  51. Gordon szerint:

    Szivesen, de elkerülhetetlennek látszik, hogy idekopizzam egy már 09:33-kor is szerepelt kijelentésemet, miszerint: “Szerintem is jobb hogy ott van, mintha nem lenne”.

    Jó lenne ha olvasnál is, nem csak zsigerből kötözködnél és értetlenkednél.

  52. Gordon szerint:

    Jeniszej!

    Azt is írod: “Az a tény, hogy máshol keressenek egér utat – bizonyítja az akadály lejogosultságát.”

    Ez nem így van. Legfeljebb azt bizonyítja, hogy a korlátos rész áteresztőképessége túl kicsi. A létjogusultságát az bizonyítja, hogy ha adott időintervallumon belül kevesebb baleset történt az átjárónál, mint a korlátok felállítása előtt. Szerintem kevesebb történt, de nem néztem erre vonatkozó statisztikákat.

  53. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Feladom!
    Még mindig nem látod a lényeget, pedig kimondtad. – sajnálom.
    Ez a lényeg! – az ember tömeg vad hömpölygésének megfékezése, szép sorba rendezése.
    „a bárányok hasonlóan hömpölyögnek a kos után.”- a puli feladata a terelés –itt a korlát.
    Biztos láttál már ilyet!

  54. Mesi szerint:

    Én személy szerint egyet értek a korláttal a Borároson.Az emberek viselkedését is jó lenne viszont rendberakni, arra a korlát nem elég. Volt már példa rá, hogy én, bár megálltam, mert láttam, hogy jön a villamos, a mögöttem álló olyan hihetetlenül akart sietni, hogy képes lett volna engem is a villamos elé lökni…

  55. Jeniszej szerint:

    Igen a tömeg hátulról a mélybe taszít! – igaz ezt már az őseink is felfedezték, mikor a vad-csordát a szakadék felé terelték.

  56. egy utas szerint:

    Engem legutóbb sikerült 2 kedves fiatalembernek a villamos elé lökni! Én megálltam, mert láttam, hogy jön a villamos, ők még átszaladtak, de előbb közrefogtak és lelöktek a villamos elé. Éppenhogy vissza tudtam lépni a padkára, ők meg közben jót nevettek a túloldalon! Persze mondanom sem kell, hogy a kisebbséghez tartoznak…
    Én úgy gondolom, akkor érne vmit a korlát, ha a másik oldalon is lenne!

  57. lelkes vautas szerint:

    Kedves Janiszej azt nem jól tudod, hogy 8 általános elég a hév járművezető tanfolyamhoz. A tanfolyam nem 3 hónapos. Mielőtt leírsz valamit járj utána. A vasúti átjárón való áthaladás szabályai minden közlekedőre érvényes, legyen az gyalogos autós meg fogsz lepődni de a megkülönböztető jelzést használó autóra is érvényes. az az egyetlen amit ők sem bírálhatnak felül. A jogszabályok nemtudása jelen esetben a “kressz” nem mentesít a felelősség alól.

Itt lehet hozzászólni !