Agymosás az Indexnél: így működik a “fake news” újságírás

Csepel.info

Több ellenzéki párt lapjánál, így a Jobbikhoz tartozó Indexnél is téma lett a csepeli központi rendelőintézetben felszerelt televíziók ügye. A többi laptól eltérően az Index megkereste az önkormányzatot, választ kérve a vádjaikra. Ám hiába küldte el az önkormányzat a választ, a lényeget kihagyták a cikkből.

A történtekről Ábel Attila alpolgármester számolt be a Facebook oldalán:

Az Indextől most Bohus Péter mutatta meg, milyen a fake news újságírás. A lényeg, hogy a jobbikos pártmédia semmiképpen ne számoljon be a lényegről. Bohus megkapta a válaszunkat, amelyben hangsúlyoztuk milyen fejlesztések zajlanak az egészségügyben, és hogy a fejlesztésekkel kapcsolatban kérdezte meg az önkormányzat a várakozókat, mit szeretnének. Nos, természetesen a fejlesztéseket teljesen kihagyta a cikkből, pedig nem volt hosszú a válaszunk.”

írta a csepeli alpolgármester.

Az önkormányzat válaszából kiderül, hogy a csepeli háziorvosi rendelők felújítási programja mellett önkormányzati forrásból is rendszeresen kaptak új eszközöket a csepeli mentősök, és ebben az évben újította fel a kerület a csepeli tüdőgondozót is. A tüdőgondozóban egyébként ötven évig nem történt 2017 előtt semmilyen komolyabb fejlesztés. Az önkormányzat a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatban egy nyáron készített felmérés alapján szereltetett fel 32 darab televíziókészüléket. Amikor az épület klímával való ellátásáról döntöttek – ez kb. 67 millió forintos beruházás lesz, és nyár elejére készül el – kérdőíves felmérést készítettek. A szakorvosoknál várakozók kérésére szerelték fel aztán a televíziókat.

“A hivatal a legegyszerűbb megoldást választva egy alapcsomagra fizetett elő, a várótermekben lévő folyamatos zaj miatt pedig az adott csatorna műsorai magyar feliratozásának bekapcsolását tartotta célszerűnek. Bármilyen más csatornán van feliratos adás, arra át lehet és át is szoktak időnként kapcsolni.”

– derül ki az önkormányzat válaszából.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !