Csepeliek adományával utazott Kárpátaljára a Zorall

Csepel.hu

Csepel kulturális küldöttjeként Kárpátaljára utazott a Zorall rockegyüttes. A zenekar tagjai a Csepel Plázától indultak el két busszal december elsején reggel, hogy három kárpátaljai település polgármesterének átadják a csepeli önkormányzat adományát, valamint egy-egy koncertet tartsanak Beregszászon, Makkosjánosin és Ungváron.

A zenekar december 4-én tér vissza a jótékonysági körútról.

Lévai Hangyássy „Hangya” László, az együttes tagja érdeklődésünkre elmondta, hogy a csepeli önkormányzat jóvoltából futballmezeket visznek a Beregszászon, Makkosjánosin és Vereckén focizó gyerekeknek. Beregszászon felmérik, hogy az iskolai tornatermek milyen felszerelésekben szenvednek hiányt, és egy későbbi útjuk során ezeket a kéréseket is teljesíteni kívánják. A mostani úton magánszemélyek adományait is Kárpátaljára szállítják: könyveket, lexikonokat adnak át a helyi könyvtáraknak.

A Zorall együttes mintegy nyolcvan rajongójával együtt utazott Kárpátaljára. Korábban más határon túli magyar településeket is felkerestek. A Zorall egy 2002-ben alakult rock zenekar, amely régi magyar slágerek és rock klasszikusok összegyúrásával, valamit popslágerek rockosításával készít új számokat.

 

Cs. A.

Fotó: Mernyó Ferenc

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !