Visszaszorultak a szélsőséges szervezetek

Ma Magyarországon a szélsőséges szervezetek nem jelentenek komoly nemzetbiztonsági kockázatot az állam eminens működése miatt – jelentette ki Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

Pintér Sándor belügyminiszter zárt ülésen tájékoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjait. A testület fideszes alelnöke az ülés után közölte, ma Magyarországon a demokratikus és alkotmányos rendet a kormány szigorúan felügyeli, s minden magyar állampolgárt megvédenek minden – akár balról, akár jobbról érkező – szélsőséges támadástól. Hozzátette: mindemellett Magyarországon mindenki szabadon gyakorolhatja szabadságjogait.

A vezető fideszes politikus megjegyezte az is, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, melynek mostanában egyre több – a múltban tett – megnyilvánulását halljuk az egyik parlamenti párt képviselői részéről.

Németh Szilárd közölte, számára egyértelmű volt a beszámoló és az ellenzéki képviselők kérdéseire adott válaszok alapján, hogy ma Magyarországon a szélsőséges szervezetek nem jelentenek komoly nemzetbiztonsági kockázatot az állam eminens működése miatt. A szélsőséges szervezetek szinte teljesen visszaszorultak az elmúlt években – tette hozzá.

Aláhúzta, hazánkban nem alakulnak ki olyan körülmények, mint Nyugat-Európában, mert a biztonságot garantálják az állam, és annak szervezetei. Kiemelte, a nemzeti konzultáción elhangzottakat megfogadva a kormány és a Fidesz-KDNP-s többség a parlamentben olyan döntéseket hozott, melyek segítségével meg tudjuk védeni a külső határokat. Nem grasszálnak csoportosan hazánkban illegális bevándorlók és a menekülttáborokat is sikerült felszámolni – húzta alá.

A gyöngyöspatai eset kapcsán emlékeztetett, világossá vált az is, hogy az erőszak monopóliumával csak az állam rendelkezik, az nem „privatizálható”. Nem lehet szabadon masírozni katonai egyenruhában, félelmet keltve – tette hozzá.

Németh Szilárd arról is beszélt, hiába erőlködik a teljes magyar ellenzék, nem jön be nekik az, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban próbálják a hírlapi kacsákat és pletykaszalonokban terjengő híreket felnagyítani, vagy a hazugsággyárak termékeit megvitatni.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !