Mesterségek napja a Hermanban

Csepel.hu

A Herman Ottó Általános Iskolában különböző fogalakozásokkal ismerkedhettek meg a diákok a november 17-én megtartott Mesterségek napján.

Ahogy Tikosné Turi Erzsébet intézményvezető-helyettes elmondta, ettől a tanévtől – egy EMMI rendelet alapján – az iskolák rendelkezésére álló tanítás nélküli munkanapok közül egy, kizárólag pályaorientációs célra használható fel. „Ennek az a célja, segítse a diákokat abban, milyen lehetőségeik vannak a továbbtanulásban. Igyekeztünk mindenféle szakma képviselői megkérni, hogy tartsanak ismertetőt, bemutatót a saját területükkel kapcsolatban.”

A gyerekek a rendőrség, a honvédség, a mentők munkájával ismerkedhettek meg, de színész, autószerelő, fodrász, kozmetikus, informatikus, újságíró is tartott rendhagyó órát a diákoknak.  A különböző foglalkozások képviselői beszéltek a munkájukról, hivatásuk szépségeiről és nehézségeiről, s természetesen a tanulók kérdéseire is válaszoltak.

A projektnapot megelőzően a diákok tablókat, hirdetőtáblákat készítettek a tizenötféle szakmával kapcsolatosan, melyeket az iskola folyosóin lehetett megnézni.

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Mesterségek napja a Hermanban” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Azért örülnék, ha a jövő nemzedékét megismertetnék többek között az építész, a gépszerelő, a burkoló, a műszerész, a tetőfedő, az asztalos kőfaragó szakmákkal is. Lehet, hogy már nincs aki bemutassa nekik?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !