Csepeliek vehettek át rangos elismeréseket a Főváros Napján

Csepel.hu

A Főváros Napja alkalmából Tarlós István főpolgármester elismeréseket adott át az Újvárosháza dísztermében rendezett ünnepélyes díjátadón. A Fővárosi Közgyűlés három csepeli személy illetve egy csepeli szervezet munkáját is jutalmazta.

November 17-én, a Főváros Napja alkalmából a Fővárosi Önkormányzat a hagyományokhoz híven elismerő díjakat adományoz azon személyeknek és közösségeknek, akik a főváros életében meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel dicsőséget szereztek Magyarországnak.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere köszöntőjében elmondta, Budapest – Pest, Buda és Óbuda – 144 évvel ezelőtti egyesítése a magyar nemzet egyik legfontosabb sikertörténete. Ismertette az egységes Budapest létrejöttének történetét, majd a jelenkorra rátérve kijelentette, Budapest a legélhetőbb városok listáján előkelő helyet foglal el. – Budapest biztonságosabb, mint több nyugati nagyváros, a kormány és a városvezetés elszántságának köszönhetően nincsenek terroristák, radikalizálható csoportok – mondta a főpolgármester, aki felsorolta az elmúlt hét év legfontosabb eredményeit is: a 4-es metro befejezése, a Széll Kálmán tér felújítása, a budai fonódó villamos kialakítása, az állatkert és a Margitsziget fejlesztése, a kerületi városrehabilitációs programok. Köszönetet mondott a kerületi polgármestereknek együttműködésükért. – A főváros napjának ünnepe csak akkor lehet teljes, ha megünnepeljük legjelesebb polgárainkat, azokat, akik munkásságukkal, szorgalmukkal, tehetségükkel, morális mércéjükkel, Budapestet és a főváros közösségét szolgálták. Önök nagymértékben hozzájárulnak a nemzet fővárosának felemelkedéséhez – zárta ünnepi beszédét Tarlós István.

Az ünnepségen több kerületünkben élő és dolgozó, Csepel hírnevét öregbítő személy kapott elismerést. Pro Urbe Budapest díjat vehetett át Dr. Hatala József, rendőr altábornagy, volt országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, miniszteri biztos a bűnmegelőzés és a közbiztonság területén végzett magas színvonalú szakmai munkája és elhivatottsága elismeréseként.
Zalabai Gábor-díjban (a budapestiek esélyegyenlőségéért elismerés) részesült a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének elősegítése érdekében kifejtett közösségépítő tevékenységéért. A díjat Szabóné Szőke Hajnalka elnök és Rizmayer Antalné alelnök vette át.
Dr. Barna Sándor emlékérmet (a Főváros Közbiztonságáért díj) kapott Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredes, tűzoltósági tanácsos, a XXI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka a fővárosi lakosság védelmének 26 évnyi áldozatos szolgálatáért, példaértékű hivatástudatáért, következetes vezetői munkájáért.
Papp László Budapest Sportdíjat vehetett át Király István mesteredző – szakedző, VI. danos kick-box nagymester, a WAKO Európai Kick-box Szövetségének első számú alelnöke, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke, a magyar kick-box sportban elért kiemelkedő eredményeiért, valamint közösségformáló tevékenységéért.
Az ünnepségen jelen volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki személyesen is gratulált kerületünk díjazottainak.

L.G.

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !