Nincs balesetveszély a Jedlik Gimnáziumban

Eduline.hu, Csepel.info

“A Klebelsberg Központ sajnálattal vette tudomásul, hogy egyesek csúsztatásokkal a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban történt tanulói balesetből is pártpolitikai ügyet kívánnak kreálni” – reagáltak közleményben a csepeli esetre.

A balesetben és a két sérültben az egymás ellen is küzdő balliberális politikusok láttak esélyt a gyors haszonszerzésre. Először Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli képviselő-jelöltje adott ki közleményt, majd gyorsan csatlakozott hozzá Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa is. Természetesen mindketten Németh Szilárd fideszes képviselő totális bűnösségét látták bizonyítottnak a baleset mögött. Németh is megszólalt, jobbulást kívánt a sérülteknek.

Az esetre most már a Klebelsberg Központ is közleményben reagált:

“A megjelent hírekkel ellentétben nem leszakadt az ablak tegnapi nap folyamán, hanem az egyik óraközi szünetben szellőztetés céljából nyitott ablak alatt ülő diák a székről felállva, fejét és vállát az ablakba ütötte, amely ettől a csuklópántokból kicsúszott és az asztalra, majd a mellette ülő társára dőlt. A rémhírekkel ellentétben a nyílászárók állapota nincs összefüggésben a baleset körülményeivel. A fenntartó a hasonló, figyelmetlenségből származó balesetek elkerülése érdekében még a tegnapi nap folyamán megtette a szükséges intézkedéseket, és az ablakokra a kicsúszást megakadályozó profilt szereltetett. Az intézményben a balesetvédelmi oktatást megismételték a diákok és a dolgozók részére. Az érintett tanulók közül az egyik agyrázkódást szenvedett, a másik pedig a kézfején sérült meg a szilánkoktól. Mindkettőjüket mentő szállította kórházba, a kezén sérült tanulót megműtötték. A diákok jól vannak, holnap hazamehetnek a kórházból. A Klebelsberg Központ ismételten kéri a sajtó és a politikai pártok képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a gyermekek mindenekfelett álló érdekeit, és ne keltsenek indokolatlan pánikot, valamint ne használják fel a diákokat pártpolitikai célokra.”

Csepel.info, Eduline

A témához kapcsolódó hírek:

Összetört egy ablak, megsérült két diák a Jedlikben – és ez már politika

Pedofilokra is rábízná gyermekeinket Csepel és Soroksár képviselője

 

Egy hozzászólás “Nincs balesetveszély a Jedlik Gimnáziumban” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !