Összetört egy ablak, megsérült két diák a Jedlikben – és ez már politika

Csepel.info

Megsérült két diák, amikor baleset történt a csepeli Jedlik Gimnáziumban – értesült a Csepel.info.

Lapunk úgy tudja, hogy óraközi szünetben az egyik ablak félig nyitva volt. A gyerekek játszottak, az ablak alatt ülő kilencedikes diák pedig felugorva – teljesen akaratlanul – bevágta a fejét és vállát az ablakkeretbe. A nagy lendülettől a diák olyan szerencsétlenül rántotta fel az ablakkeretet, hogy kiemelte a zsanérból. Az ablak eldőlt, az asztalon összetört, és az üvegszilánkok egy másik diák kezét csúnyán megvágták. Mindkét gyerek ápolásra szorult a baleset után. Az első agyrázkódás miatt, a másik az üvegszilánk okozta vágás miatt.

Ha baleset, akkor az politika

A balesetből azonnal politikai ügy lett, miután Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli képviselő-jelöltje közleményt adott ki róla. A politikus nyilatkozata alapján, ha mindenhol minden azonnal ki lenne cserélve vagy fel lenne újítva, akkor sehol semmilyen hasonló eset sem történhetne. Már amennyiben persze az új ablakkereteket nem lehetne kiemelni a zsanérból – vagy nem üvegből készülnének az ablakok.

Dukán szerint – ő jobbról a második – nincsenek véletlen balesetek, minden a politikusok miatt van

Dukán András Ferenc szerint a baleset miatt ezért kizárólag Németh Szilárd lehet a felelős. Mert bár nem Németh a csepeli-soroksári képviselő, hanem Szabó Szabolcs, de mégse lehet hibás egy liberális:

“A Momentum oktatáspolitikusaként nem mehetek el amellett, hogy Németh Szilárd, mintegy másfél évvel ezelőtt, nyilvános sajtótájékoztatón tett ígéretet az iskola felújítására. Ideje, hogy szembenézzen a magyar oktatás tragikus állapotával” 

– írta a Momentum politikusa.

Az elmúlt években a gimnázium tornatermét már felújították önkormányzati pénzből, és többek között 303 millió forintos támogatást kaptak a természettudományi labor fejlesztésére. Nyílászárócsere kétségkívül nem volt – bár azt is tervezik. A fejlesztések pedig valóban Németh Szilárdhoz kötődnek, aki korábban az iskola diákja volt, polgármesterként és képviselőként pedig sokat lobbizott a gimnázium felújításáért. Mivel Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár képviselője Gyulán járt iskolába és jelenleg is ott lakik, képviselővé választása óta pedig nem csinált semmit a Jedlikkel kapcsolatban, nyilván nem is hibáztatható a semmiért.

Az iskola szerint véletlen és nem politikai baleset volt

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium vezetője szerda délelőtt megerősítette a hvg.hu-nak, hogy megsérült két diákjuk kedden az egyik óraközi szünetben. Bese Benő tájékoztatása szerint „a szellőztetés céljából nyitott ablak alatt ülő diák a székről felállva, fejét és vállát az ablakba ütötte, amely ettől a csuklópántokból kicsúszott és az asztalra, majd a mellette ülő társára dőlt”.

Az egyik diák agyrázkódást szenvedett, társának kézfején az ablaküveg vágásos sérüléseket okozott. Mindkettőjüket mentő szállította kórházba, a kezén sérült tanulót megműtötték. A diákok jól vannak, csütörtökön hazamehetnek a kórházból – tette hozzá.

Az intézmény álláspontja szerint „véletlen baleset történt”, amely „a rémhírekkel ellentétben” nincs összefüggésben a nyílászárók állapotával.

Németh Szilárd jobbulást kívánt

Németh Szilárd Facebook oldalán reagált a baleset hírére.

“A Momentum most egy csepeli iskolai balesetből, az érintett diákok belekeverésével próbált aljas botrányt kelteni és politikai hasznot húzni – ugyanolyan eszközökkel, mint annak idején a Budapesti Olimpiával tette: HAZUDTAK, HAZUDTAK, HAZUDTAK!

Jobbulást és teljes felépülést kívánok a két balesetet szenvedett diáknak!”

Németh nem csak jobbulást kívánt, de azt is kiemelte, hogy balesetről, nem politikai eseményről van szó.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Pedofilokra is rábízná gyermekeinket Csepel és Soroksár képviselője

Nincs balesetveszély a Jedlik Gimnáziumban

 

6 hozzászólás “Összetört egy ablak, megsérült két diák a Jedlikben – és ez már politika” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    A diákoknak jobbulást!

    A politikusok hozzáállása undorító!

  2. Kérdező szerint:

    “A balesetből azonnal politikai ügy lett, miután Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli képviselő-jelöltje közleményt adott ki róla.”

    Nahát, biztos volt kitől tanulnia a Dukán András Ferencnek, hiszen pár nappal ezelőtt jelent meg ez a csepel.infon: “A szomszéd épületben működő rendelőintézetben hasonló problémák vannak. Ott ugyan kifizette a csepeliek pénzéből az MSZP-s vezetés a klímát, de az épületgépészet szintén alultervezett.”…. forrás: http://csepel.info/?p=62239

    Tehát ott tartunk, hogy melyik volt előbb: a tyúk, vagy a tojás.
    A végkövetkeztetés azonban az, hogy az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.

    Az a politikus aki ír/beszél az hazudik.

  3. Lovas szerint:

    Jobbulást a diákoknak!

    Dukán úr, nem azzal kell feltűnést kelteni, hogy leköpi az iskolát.

  4. Balos szerint:

    Jobbulást kívánok az érintetteknek! A Momentumosnak is! Nagy baj az agybaj!

  5. Strici szerint:

    A diakoknak mielobbi felepulest kivanok.
    Nemeth szilard elfelejtette a sablon szoveget: az orszaggyules neveben kivan jobbulast.

  6. Bóbita szerint:

    Ezeknek a szánalmas figuráknak csak ennyire futja. Akárhogy igyekeznek, semmit nem sikerül összehozniuk. Túl azon, hogy undorító, magukat minősítik!

Itt lehet hozzászólni !