Kitüntetéseket adtak át a Szociális Munka Napján

Csepel.hu

A szociális szférában dolgozó szakemberek áldozatos munkájuk elismeréseként polgármesteri és intézményvezetői kitüntetéseket vehettek át november 14-én a Szociális Munka Napján.

Az ÁMK Tornacsarnokában megrendezett ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, Nagyné Kovács Tímea a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának intézményvezetője, Pintér József Gáborné családügyi tanácsnok, Czibulyáné Szonday Szilvia és Szuhai Erika önkormányzati képviselő, valamint Metz Tímea ágazatvezető.

Nagyné Kovács Tímea a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának intézményvezetője ünnepi köszöntőjében kiemelte: „A szociális munka nehéz, de szép hivatás, mely számos lemondással jár. Méltán lehetünk büszkék a szociális ágazatban dolgozó szakemberekre, hiszen napi szinten nehéz élethelyzetekkel találkoznak, reménytelen sorsokkal szembesülnek, de minden helyzetben megpróbálnak segíteni, megoldást találni. Köszönet jár hivatástudatukért, magas szakmai színvonalon végzett munkájukért- hangsúlyozta az intézményvezető.”

Borbély Lénárd polgármester ünnepi beszédében kiemelte a szociális szféra a legjobban működő terület, „siker ágazat” a kerületben. E tevékeny közösség munkája megbecsülést érdemel, melyet a kormány is igyekszik kifejezni. A szociális ágazatban az átlag kereset idén 212 ezer forint volt, jövőre viszont 233 ezer forintra emelkedik ez az összeg.

Ahogy Borbély Lénárd fogalmazott: „A szociális szférában dolgozók fontos és nélkülözhetetlen feladatokat látnak el, munkájuk középpontjában a gyerekek, a családok, az idősek és a fogyatékosok állnak, éppen azok a társadalmi rétegek, amelyek az önkormányzat számára is kiemelt figyelmet érdemelnek.” A polgármester emlékeztetett rá: „2019-ig minden bölcsőde és óvoda megújul a kerületben, a családok és a nyugdíjasok számos önkormányzati szervezésű programon vehetnek részt, de a fogyatékos-barát munkahely elismerés is azt mutatja, mennyire fontos a fogyatékos emberek élete, foglalkoztatási lehetősége a kerületnek.” Végezetül Borbély Lénárd reményét fejezte ki, hogy a szociális dolgozók segítő munkájának köszönhetően kevesebb család szorul majd segítségre a jövőben.

Az ünnepi beszédek után polgármesteri és intézményvezetői elismeréseket adtak át.

 

Polgármesteri kitüntetésben részesült: Bergendi Józsefné, Deák Ferencné, Pintye Lászlóné, Dudás-Gerő Rita

Intézményvezetői elismerést vehetett át: Ódor Imréné, Kiss Jánosné, Holczer Edina, Bojtos Adrienn, Túróczi Miklós, Andor Györgyné, Kepics Zsuzsanna, Toldi Miklós, Sallai Ildikó

A kitüntetések átadása után Takács Nikolas lépett színpadra, majd a műsort követően vendégül látták szociális szférában dolgozó szakembereket.

Pintye Lászlóné Kati, „1990 óta dolgozom a kerületben, jelenleg a Kertvárosi Bölcsőde szakácsa vagyok. Nagyon szeretem a munkámat és örülök, hogy az évek során sikerült képeznem magamat, diétás képesítést és élelmezésvezetői végzettséget is szerezhettem. A munkám mellett nagy örömmel veszek részt rendezvények szervezésében és lebonyolításában is. Meglepett az elismerés és óriási boldogsággal tölt el.”

Dudás-Gerő Rita: „Nem számítottam a kitüntetésre, de nagyon örülök neki. 17 éve a gyermekvédelem területén dolgozom. Két éve vagyok családsegítő Csepelen, emellett új dolgozók mentorálásában is részt veszek.”

Sallai Ildikó Családsegítő vagyok 2015 májusa óta dolgozom a Család és Gyermekvédelmi Szolgálatnál. Tavaly már kaptam egy kitűntetést, így most nagyon meglepett, hogy újabb elismerésben részesültem. A munkánkhoz elengedhetetlen az elhivatottság, a hivatástudat. Általában apró sikerek szegélyezik az utunkat, de arra vagyok a legbüszkébb, amikor a segítségünknek köszönhetően kevésbé érzik reményvesztettnek magukat az emberek.”

Bojtos Adrienn „Jó érzéssel tölt el az elismerés, igazán nem számítottam rá. Idén szereztem óvodapedagógus diplomát, jelenleg a Játszóházban vezetek foglalkozásokat óvodások és kisiskolások számára. A Mesekuckó programokon főként magyar népmesékkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, de ennek keretében diafilmvetítést és kézművesfoglalkozásokat is tartunk.”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !