BKV: milliókat vittek el a fénymásolók

50 millióért tanultak jómodort

Mno.hu, Hírszerző

Dévényi Tibi bácsinak is fontos szerep jutott

Nem áll meg a BKV-lavina. A társaság vezérigazgatósága évekkel ezelőtt csaknem 20 millió forintért bízott meg egy céget a vállalat fénymásoló-állományának teljes körű felmérésével.

Az Optimismo Kft. ráadásul később köddé vált, fantomizálódott. Szintén magyarázatra szorul az a szerződés, amelyet Antal Attila, a közlekedési társaság korábbi vezére látott el a kézjegyével még 2007-ben. A BKV ugyanis 35 millió forintért rendelt meg tanulmányt, amelyben arra várt útmutatást, hogy miképpen kell a kormánynál hatékonyan lobbizni.

Bruttó 19,2 millió forintot költött el 2007-ben a BKV a saját fénymásoló-állományának teljes körű felmérésére; a vizsgálatot a társaság vezérigazgatósága rendelte meg. Az erről szóló tanulmányt egy olyan cég, az Optimismo Kft. készítette el, amelyet a bíróság az idén tavasszal törölt a nyilvántartásból: „A Cégbíróság a rendelkezésére álló adatok alapján megállapítja, hogy az Optimismo Kft. székhelyén, telephelyén, fióktelepén nem található, és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen, illetve a társaság képviseletére jogosult lakóhelye ismeretlennek minősül, mivel a lakóhelye külföldön van, és nincs a Cégjegyzékbe bejegyzett kézbesítési megbízottja” – jelent meg a Cégközlönyben tavaly nyáron.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy az Optimismo Kft. pontosan mit csinált. Tény ugyanakkor, hogy nem szokás milliókért fénymásolókat számlálgatni és vizsgálgatni. A mindennapos gyakorlat szerint, ha tönkremegy egy fénymásoló, azt meg szokták javíttatni – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, amelyből további részleteket is megtudhat.

Forrás: Mno.hu

50 millióért tanultak jómodort a BKV dolgozói

A BKV óránként 20 ezer forintot fizetett a Kornusz Kft.-nek.

Illedelmes viselkedésre tanította a BKV-t 50 millió forintért egy tanácsadó cég. A Blikk birtokába került válságkommunikációs tanulmány néhol illemtankönyvre emlékeztet.

Olvasható benne például, hogy a BKV illetékesei hallgassák végig az újságírók kérdéseit, és csak azután válaszoljanak, de akkor is legyenek kedvesek, előzékenyek, és nézzenek a riporter szemébe, szólítsák őt a nevén. “Az igazságot mondd, a teljes igazságot” – figyelmeztet egy másik javaslat.

A BKV óránként 20 ezer forintot fizetett ezért a Kornusz Kft.-nek, amely azt is javasolta a közlekedési vállalatnak, hogy sztrájk esetén azonnal tájékoztassák a közvéleményt, és “a válságstáb legyen folyamatosan kapcsolatban az érintett szervezetekkel”.

A cég grafikonokat rajzolt a BKV bérgazdálkodási helyzetéről, és közleményeket írtak sajtótájékoztatókra. A BKV megrendelésére még pókerpartit és szivarkóstolást is szerveztek Korda Györggyel, Mikulásünnepséget, valamint nosztalgiaestet Dévényi Tibi bácsival és B. Tóth Lászlóval.

Rudi Péter, a Kornusz Kft. ügyvezetője elismerte, hogy dolgoztak a BKV-nak. “Készítettünk általános tartalmú anyagokat, de válságkezeléssel is foglalkoztunk. A BKV-sztrájk idején tető alá hoztuk a bérmegállapodást a szakszervezetekkel” – méltatta a saját munkájukat. Rudi szerint válsághelyzetben nem mindig tud jó döntéseket hozni egy cég, ilyenkor van szükség külső tanácsadókra.

“Az orvos sem műti meg a saját gyerekét, mert elfogult” – magyarázta az ügyvezető, hangsúlyozva, hogy csak a tényleges munkák után kaptak pénzt a BKV-tól. “Volt olyan hónap, amikor csak a 200 ezer forintos rendelkezésre állási díjat számláztuk le, de a bértárgyalások idején éjszakákba nyúlóan dolgoztunk, ilyenkor a számlák is nagyobb összegről szóltak”.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója közölte: Kocsis István vezérigazgató 2 héten belül tájékoztatja a felügyelőbizottságot a tanácsadói szerződésekről.

Forrás:Hírszerző

13 hozzászólás “BKV: milliókat vittek el a fénymásolók” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Antal Attila vezetése alatt a főtanácsadó az AAC nevű cég volt, amelyik a használt buszok beszerzésében is közreműködött darabját 68 millióért. Ennek a cégnek a neve lehet, hogy Antal Attila Consulting kifejtve?
    A fénymásolót számláló kft kézbesítési megbízottja saját maga az aláíró volt? Remélem a Fidesz hatalomra kerülve lesz olyan tökös, hogy ezeket mind bevarrja a börtönbe. Az időközben elavult ügyeknél pedig élni kell az államosítási lehetőséggel, kárpótlási összeg 1 Ft, amit hatályos szabályok szerint lefelé kell kerekíteni. Az összes pénzcsapot el kell zárni, mert ezeknek az az éltető eleme, anélkül nincs hatalmuk. Ha valaki nagyon ugrál, az ellen a népet kell segítségül hívni, az mindent megtehet. Mindent megtehet! Nem a nép van a jogért, hanem fordítva. A népszuverenitás azt jelenti, hogy minden jog a népet illeti. Az hogy, általa választottakra bízza ügyeinek intézését, nem jelenti azt, hogy azok a nép ellen kormányozhatnak. Az alkotmány csak a hatalmat köti, a nép azt bármikor megváltoztathatja.

  2. én szerint:

    Én ingyen adok egy tanácsot: Húzzanak el a 3,14-be, de gyorsan!!!

    Miért nincs még büntető eljárás senki ellen???

  3. Jeniszej szerint:

    Igen a Dmokrácia ereje a nép!

  4. Gordon szerint:

    Az előbb valami miatt az idézeten belüli első idézet vége és a második belső idézet között lévő szöveget kivette, ezért elhagytam a szövegen belüli idézetet jelző jelet. Remélem most ok lesz. Admin: törölhetnéd a rosszat. Köszi.

    “A törvény korzervatív szemlélete (…) különleges figyelmet fordít a “törvény uralmaként” ismert alkotmányos szerkezetre. A törvény uralma a sikeres alkotmány jele – hiszen azt mutatja, hogy a hatalom minden megnyilvánulása jogi kifejezésekkel leírható, illetve kritizálható. Ezáltal az állampolgár azonnal különbséget tud tenni az állam tekintélye, és valamely ellenszegülő vagy lázadó testület hatalma között. A konzervatív állam lényeges jellemzője az, hogy a “törvény uralma” jellemzi, nem azért, mert a törvény az államénál nagyobb tekintéllyel bír, hanem mert az állam hatalmának és a törvény tekintélyének végtére is egy és ugyanannak kell lennie.”

    Forrás: Roger Scruton – A konzervativizmus jelentése

  5. admin szerint:

    miska, töröltük két hozzászólásodat. Próbálj megnyugodni.

  6. lolka szerint:

    A BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI VÁLLALAT úgyanaz, mint az ország, csak kicsiben a siránkozás, hogy nincs pénz, hogy rosszak a járművek, hogy felkell újitani ezt-azt, de nincs pénz, hát nem igaz. A kiderülő lenyulások mutatják, valóban az kellene most már egy- két csirkefogót (és még puha voltam) a vádlottak padjára kell ültetni, de nem ám évekig elhuzodó pereskedés, harminc nap, itélet teljes vagyon elkobzás minimum. Mindenhol megvannak a helyi vezetők aláirásukkal mindenért felelnek, nincs tologatás átháritás. De az a helyzet hollonak a holló…

  7. médi szerint:

    Ha ez sem lesz elég a népnek, ami eddig kiderült okos diplomásainkról, hogy kimenjen az utcára és valódi változást követeljen, akkor végünk. Ezt a hallatlan cinizmust, szabad rablást meddig tűrjük még? Nem az állam a rossz gazda, hanem a csősz rohadt tolvaj!

  8. Jeniszej szerint:

    A Demokráciában minden politikusnak tudomásul kell vennie, hogy a többség dönt! Ha ez a többség elszegényedik, akkor kormányzáshoz nem értő tolvajbandának mennie kell!
    Ami azt jelenti, hogy a társadalomban nagyok a szakadékok a jövedelmek között szükségszerűen felvetődik a javak újra elosztásának kérdése.
    Új Demokratikus Magyarország által átgondolt, megalkotott alkotmányra van szükség!
    Az emberek alapjoga nem működhet egy diktatórikus rendszer ideje alatt kitalált alkotmány szerint.

  9. miska72 szerint:

    kit kell ezért ……………..? 😉 🙂 🙂 🙂

  10. titok szerint:

    20 éve akik a politikai érát képviselik, mind felellős.Csak így ,együtt működve lehetett ezt a 20 év gyalázatot megtenni velünk.No,persze a mi hülyeségünk is kellett hozzá.

  11. Gordon szerint:

    Jelenlegi alkotmányunknak csak a számozása ugyanaz, mint a korábbinak. Egyéb köze nem sok van hozzá. Ezt már számtalanszor leírtam. De egyesek képtelenek felfoni (biztos nagy ismrői az alkotmánynak). Hi-hi. 🙂

  12. Gordon szerint:

    titok! A nép meghozta a döntését korábban. A nép gondolom majd vállalja is érte a felelősséget… mert úgy a korrekt nemdebár.

    (Na megint bedobtam egy új fogalmat: “korrekt”).

  13. Öreg halász szerint:

    Titok, tudod ha mindenki felelős, akkor nem felelős senki. Ezt tudják a “szegény tolvaj politikusok” is, akik most mindenkire rákenik a sz@rt, mert így egyenlőségjelet rakhatnak köztük és az ellenzék között.

    Ne felejtsük: 1998-2002 között volt négy viszonylag jó évünk. A Bokros csomag utáni kiköltekezés és Horn Gyuláék kampányköltségvetése miatt 1998-2000 között a gazdaság jobban fejlődött, mint az életszínvonal, de összességében négy nyugodt, fejlődő év volt, amire nem volt példa sem előtte, sem utána. Mint mindig, akkor is voltak korrupciós ügyek, volt köztük több milliós is. De ma csak a BKV-s tanácsadásokra 1200 milliót költöttek, és még szó sincs arról a kb. 150 milliárdról, amit a haszontalan beruházásokra költött el csak a Gyurcsány kormány, szó sem volt az EU-s milliárdok lenyúlásáról és másról. A korrupció ezerszeresére nőtt. Még hogy nincs különbség!

Itt lehet hozzászólni !