12 órás röplabdázás a cukorbetegekért

Csepel.hu

A diabétesz világnapja alkalmából szervezett 12 órás figyelemfelhívó röplabda-játékot a Sportos Cukorbetegekért Egyesület a MentaPRO Alapítvánnyal közösen az önkormányzat támogatásával. Az Arany János Általános Iskolában november 11-én, szombaton reggeltől estig barátságos mérkőzést játszottak a diákok egymással, köztük a cukorbetegséggel élők is.

Közel száz évvel ezelőtt, amikor még nem volt inzulin, minden cukorbeteg meghalt. Ma a diabétesszel élők családtagjai ünnepelnek, mert 1921, az inzulin felfedezésének éve óta a normál vércukorszint beállításával sportolni is lehet – mondta el a megnyitón Dávid Zsuzsanna, az egyesület főszervezője.

Az önkormányzat képviseletében Ábel Attila alpolgármester Borbély Lénárd polgármester üdvözletét tolmácsolta. Örömét fejezte ki arról, hogy Csepel egyik általános iskolája adhat otthont ennek a rendezvénynek. Ma már a cukorbetegek is teljes értékű életet élhetnek, a mozgás sokat segíthet a sikerélményekben – hangsúlyozta.

Számos sportoló szép eredményeket ért el cukorbetegként, Ferjancsik Domonkos kardvívásban világ- és Európa-bajnok lett.

A rendezvényen az érdeklődők informatív előadásokat hallgathattak, cukorbetegséggel kapcsolatos játékokban vehettek részt, akinek kedve tartotta a kézműves foglalkozásba is bekapcsolódhatott. Ez alkalommal kék karikás lámpásokat készítettek.

A Csepel.hu kérdésére az egyesület főszervezője elmondta: bizonyos problémák adódnak az óvodákban és az iskolákban is, nem mindenhol állnak pozitívan a cukorbetegekhez. Ezért fontosnak tartják e témában az oktatást, különösen az érzékenyítést. Dávid Zsuzsanna – akinek fia cukorbetegen több éve jégkorongozik – vallja, hogy a testmozgás bármely területén sikereket lehet elérni. A mostani figyelemfelhívó röplabdázás bizonyítja, hogy a diabéteszesek is élhetnek teljes életet.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Egy hozzászólás “12 órás röplabdázás a cukorbetegekért” bejegyzésre

  1. Strici szerint:

    Gratulalok az onkormanyzatnak a tamogatasahoz.
    A csepeli extraligas roplabda csapat a fidesz idejen szunt meg.
    Nemeth szilard borbely lenard. Abel attila. Morovik attila egyenkent 110kg+.
    Ha ok tamogatjak a roplabdat es a mozgast az mar nem semmi.

Itt lehet hozzászólni !