Átverte a csepelieket a Jobbik politikusa?

Csepel.hu

Ahogy arról a Hírmondó is beszámolt, idén májusban döntött Borbély Lénárd polgármester a csepeli tüdőszűrő és tüdőgondozó rendbetételéről. Ugyanezzel az indokkal júliusban mégis petíciót indított a békéscsabai Bereczki Miklós, a Jobbik országgyűlési képviselőjelölt-jelöltje.

A politikus most egy bírósági nyilatkozatban ismerte el, hogy a csepeliek aláírásait nem adta le senkinek. Így ha valaki elhitte, hogy segít az egészségügyi intézményen az erre a célra megadott személyes adataival, joggal érezheti azt, hogy megvezették.

Bereczki Miklós először egy 2016-os időközi önkormányzati választáson bukkant fel a fővárosi politikában, Soroksáron úgy, mint a Jobbik önkormányzati képviselő-jelöltje. A hivatalosan akkor Békéscsabán lakó fiatalember csak harmadik helyezést ért el, és ezzel elbukott. 23 százalékos eredményét a Jobbik ennek ellenére hatalmas áttörésként értékelte. Bereczki akkor kijelentette: legközelebb nyerni fog. Bár a választásokat nem írták még ki, így senki nem szerezhette meg a jelöltséghez szükséges támogató aláírásokat, a jobbikos politikus nyáron már egyenesen a csepeliek országgyűlési képviselő-jelöltjeként mutatkozott be.

A békéscsabai fiatalember júliusban kezdte aláírásgyűjtését a Jobbik nevében a csepeli tüdőszűrő és tüdőgondozó rendbetételére. A petíció abszurditását az adta, hogy májusban már döntött a polgármester az intézmény helyzetének rendezéséről, mely tényről a helyi lakosok több fórumon is értesülhettek. Tehát Bereczki olyasmiért indított és folytatott petíciót, amiről saját bevallása szerint is tudta, hogy már nyilvánosan kommunikált politikai, majd július 14-én képviselő- testületi döntés is született. „A 2017 májusi döntésről, illetve az annak kapcsán történt sajtómegjelenésekről természetesen én is tudomást szereztem. (…) Természetesen nem adtunk, és én sem adtam le sem a csepeli önkormányzatnak, sem senki másnak az 1/F/4. alatti petíción gyűjtött egy aláírást sem, és nem is fogunk, hiszen magam is őszintén remélem, a 2017. július 14-i képviselő-testületi ülés értelmében ez már ténylegesen okafogyott.” – nyilatkozta Bereczki a petíciójáról egy hivatalos bírósági okiratban október 24-én. Aznap, amikor egyébként már elkészült, és már át is adták a felújított tüdőgondozót.

A nyilatkozatban nem csak a beismerés érdekes, hogy a politikus olyan ügyért indított aláírásgyűjtést (petíciót), amiről a polgármester már elhatározta, hogy megvalósul. A petíció ugyanis egy olyan kérés vagy tiltakozás érdekében kezdett aláírásgyűjtést jelent, amelyet az érintett illetékes szervezethez adnak le nyomásgyakorlás céljából. Itt pedig éppen a lényeg, az aláírások leadása és a nyomásgyakorlás hiányzott. A nyár végéig – lakcíme szerint – Békéscsabán élő politikus közben hivatalosan átjelentkezett Soroksárra, amivel budapesti lakos lett.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Átverte a csepelieket a Jobbik politikusa?” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Javaslat Bereczkinek aláírásgyűjtésre: Duna part rendbetétele, Rákóczi tér átalakítása, Tóth Ilona E.Ü. intézmény klimatizálása. További témákhoz figyelje a test. üléseket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Nagyanyó szerint:

    Borbély Lénárd nem merte nem felújítani a Tüdőgondozót/Tüdőszűrőt! Így járnak a babonás emberek!

  3. admin szerint:

    Kedves Nagyanyó, a felújított tüdőgondozót október 20-án átadták, és a felújítás már a polgármesteri programban is benne volt. Májusban volt a döntés róla, Bereczki pedig ennek tudatában, júliusban indított “petíciót”. Amit a saját bevallása alapján csak adatbázis-építésre használt. Ezek a tények röviden.

  4. Pákozdi József szerint:

    Admin! Hazudol. Nincs új röntgen gép, és új berendezések a rendelő intézetben! Cáfold meg ha nincs igazam!

  5. Nagyanyó szerint:

    Tessék már elmagyarázni, hogy Borbély Lénárd miért várt a megválasztásától három évet a Tüdőgondozó felújításával? S mitől szánta mégis rá magát? Csak nem babonás?

Itt lehet hozzászólni !