Látni és látszani – A BÖLCS DÖNTÉS!

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedés-biztonsági kampánya 2012 óta hívja fel a figyelmet egy társadalmilag fontos témára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben. Idén megújult formában, a társadalmi felelősségvállalás szerepét központba helyezve hirdették meg a két hónapon át tartó országos akciót. A megújított akció „kampányarca” is megváltozott: mostantól egy bagoly hirdeti, hogy a kampányban való részvétel egy BÖLCS DÖNTÉS!

Évek óta téma az Európai Unióban, hogy töredékére kell csökkenteni a közlekedési balesetben elhunytak számát. Magyarországon 2015 óta kis mértékben emelkedett a sérüléssel járó közúti balesetek száma, az azonban jó hír, hogy a növekedés a könnyű sérüléssel végződő eseteknek tulajdonítható, a halálos és súlyos balesetek száma kis mértékben mérséklődött.

A szervezők és az akcióban részt vevők a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásával, a szakmai és a társadalmi összefogás erejében bízva hirdették meg idén is a Látni és látszani országos baleset-megelőző kampányt. Ennek keretében 2017. október 16. és december 8. között az akcióhoz csatlakozott szervizekben a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt, a regisztrált optikai szaküzletek pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.
Az akcióra való felhívás idén tehát fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra, a közlekedésbiztonság ugyanis társadalmi ügy, egyben társadalmi felelősség. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri – és tesz is érte. A „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos közlekedésbiztonsági akció legyen a közös ügyünk!

2 hozzászólás “Látni és látszani – A BÖLCS DÖNTÉS!” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Szerintem meg meg kell tanulni végre vezetni is. És a vezetést nem úgy értem hogy Lexus Rh 450 vagy Mercedes M5…hanem elmegy tanfolyamra és megtanul vezetni…
    Nem nem nem látom még mindig nem érti a magyar.

    Megtanulni vezetni jó Németországban például. Ahol nem 36 kötelező ÓRÁT kell levezetni hanem 3000 km levezetett teljesítmény után talán javasolják a vizsgát.

    Magyarországi bevett buta rendszer hogy elmegy kresz vizsgát tenni a vezetni akaró aztán beül valami agyonnyúzott torkavéres kocsiba tanpályán 2x megmutatják hogy kell emelkedőn álló autóval elindulni parkolásnál azt javasolják orral előre elég ha megy…aztán kivisz 15percre autópályáról bevezető szakaszra megmutatja na fiam ez az autópálya itt amögött a fa mögül látod…és kipipálva a 36óra.

    Kérik szép virágnyelven hogy a vizsgára hozzon napilapot a vizsgabiztosnak tegyen bele egy borítékot és akkor meglesz a vizsga.

    Na ez a magyar vezetési rendszer…
    Es akkor nem beszélve mennyi alkoholt is iszik a magyar? Sokat. Rengeteget. Vedel szinte…ezért vannak balesetek.
    Úgyhogy a probléma fenntről gyökerezik….ott kell a gondot keresni

  2. Nagyapó szerint:

    Németországban a kötelező minimális óraszámokat az életkorból kalkulálják ki a következő képlet alapján: 12 óra+annyi, ahány éves az illető. Így 18 évesen 30, 30 évesen 42, és 50 évesen 62 órát kell Németországban vezetni.
    Németországban évente 150,000 autóst kapnak el ittas vezetés közben.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !