Csepeli mérnökhallgatók kaptak ösztöndíjat

Csepel.hu

Idén négy csepeli mérnökhallgató részesült ösztöndíjban a kerületi önkormányzat és a Csepeli Mérnökhallgató Közhasznú Alapítvány támogatásával. A pályázat alapján Bencze Márton és Dankó Péter első alkalommal, Gergely László Zsolt másodszor és Pongrácz Ádám harmadjára kapott ötvenezer forintos hozzájárulást.

A pénzadományokat Ábel Attila alpolgármester adta át a polgármesteri hivatalban október 31-én.

Az átadáson Ábel Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Borbély Lénárd polgármester üdvözletét tolmácsolta. Beszédében elmondta: az önkormányzat örömmel támogatja az egyetemi hallgatók életpálya választását annál is inkább, mivel ma Magyarországon óriási szükség van magasan kvalifikált munkaerőre. A műszaki végzettség a fiataloknak hosszútávra tervezhető és jól fizető életminőséggel párosul – tette hozzá.

Az alapítvány kuratóriumának képviseletében Ambrovics Dénes megköszönte az önkormányzat anyagi segítségét, majd hangsúlyozta, hogy a most ösztöndíjban részesülő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak egyaránt fontos az erkölcsi és anyagi elismerés.

A csepeli mérnökhallgatók ösztöndíjazása több évtizedes múltra tekint vissza. A közhasznú alapítványt 1996-ban Struckmüller Ottó, volt nyugdíjas mérnök saját vagyonából alapította a célból, hogy a csepeli illetőségű mérnökhallgatók tanulmányait segítse.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !