Németh Szilárd: Az LMP piaci kofalármát akar csinálni az ülésekből

ATV

Demeter Márta nem vehetett részt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki zárt ülésén – adta hírül a Hír Tv –, mert a bizottság fideszes többsége indoklás nélkül kizárta.

Németh Szilárd az ATV Start című műsorában arról beszélt, Demeter Márta azért lett kizárva az ülésről, mert a zárt ülésen nem vehet részt. „Vannak szabályok, amit Demeter Mártának, az LMP-nek és Szél Bernadettnek is be kell tartania. A bizottság nyílt ülésein részt vehet, a zárt üléseken viszont nem” – mondta a Fidesz alelnöke. Hozzátette: nem igaz, hogy nem kérdezhetett az LMP képviselője, egy órán keresztül csak azt tette. Úgy véli, Demeter Mártáék piaci kofalármát akarnak csinálni a nemzetbiztonsági bizottság üléseiből.

Az LMP országgyűlési képviselője az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Zaid Naffa ügyében tett volna fel kérdéseket. Jordánia tiszteletbeli konzulja állampolgárságot szeretett volna igényelni, de megbukott a terrorelhárítás átvilágításán.

A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arra a kérdésre, hogy Zaid Naffa esetében mi jelentett nemzetbiztonsági kockázatot, ami miatt megbukott a terrorelhárítás átvilágításán, úgy válaszolt: nem tudja elmondani, mert ő sem tudja. 

Hozzátette: ha valaki bead egy állampolgársági kérvényt, akkor különböző szakhatóságokat kérdeznek meg erről, és nem csak személyi kockázat jöhet szóba, hanem ország- vagy helyzetkockázat is.

Arra a felvetésre, hogy mivel Zaid Naffa testvére, Oszama Naffa a keleti nyitás zászlóshajójának tekintett Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. arab országokért felelős kereskedelmi igazgatója, majd Magyarország nagykövete lett az Egyesült Arab Emirátusokban, mégsem biztos, hogy Zaid Naffa hátterével volt probléma (hiszen a vele azonos háttérből jövő testvérénél ilyen probléma nem állt fenn), tehát lehet, hogy a személyével volt probléma, Németh Szilárd azt mondta, ő bízik Szijjártó Péter munkájában és döntéseiben.

A Fidesz alelnöke szerint nincsenek olyan emberek Orbán Viktor körül, akik ne magyar érdekeket szolgálnák. 

Akkor vannak körülötte ilyen emberek, amikor a parlamentben a miniszterelnöktől az MSZP, az LMP vagy a Jobbik kérdez – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon, a Fidesz alelnöke úgy reagált: ez nem igaz, hiszen egyetlen miniszterelnök sem esett át ilyen átvilágításon, Gyurcsány Ferenc sem miniszterelnökként, hanem sportminiszterként lett átvilágítva. Arra az ismételt felvetésre, hogy ezek szerint Orbánon kívül valamilyen minőségben valamennyi miniszterelnököt átvilágították, Németh Szilárd azt hangsúlyozta, hogy a magyar miniszterelnök nem üzletember, nem úgy, mint Gyurcsány Ferenc.

Forrás: ATV

Itt lehet hozzászólni !