Németh Szilárd: Az MSZP kétes hírű vallási egyesület mellé áll be

Magyar Hírlap

Megnyugtatónak tartja az iraki Erbílben szolgálatot teljesítő magyar katonák biztonsági helyzetére kínált válaszokat Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A kormánypárti politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a parlament honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottságának üléséről adott számot. Kifejtette, hogy Kovács József, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója mindkét testületnek tájékoztatást adott az iraki helyzetről.

Németh Szilárd elképesztőnek nevezte, hogy a Szcientológiai Egyház levélben fordult Molnár Zsolthoz, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnökéhez, a közbenjárását kérve a vallási szervezettel kapcsolatos hatósági eljárásban. Némethet meglepte, hogy ellenzéki politikusok korábban kiálltak a szervezet mellett és maga Molnár Zsolt is arra utalt, szerinte a szcientológusoknál jobb helyen vannak a nyomozási adatok, mint a hatóságoknál.

Ismertette, hogy a levél szerint a szcientológusok egyebek mellett arra kérik Molnár Zsoltot, hogy vizsgálja meg a velük kapcsolatos eljárást és “intse objektivitásra az eljárásban részt vevőket”. Ezeket hogyan gondolhatták? – vetette fel a fideszes politikus, megjegyezve: a bizottság nem veheti át nyomozóhatóság szerepét, az eljárások pedig a törvények szerint folynak, nem úgy, mint az ’50-es, ’60-as években, amikor politikai testületek beszóltak a rendőrségre, bíróságra.

Németh Szilárd felvetette a fenyegetés gyanúját is amiatt, hogy a levélben az is szerepel: az adófizetők pénze fogja bánni az ügyet, nem beszélve kártérítési perek ezreiről.

A dokumentum önmagáért beszél, az MSZP ahelyett, hogy a magyar érdekeket szolgálná, egy kétes hírű vallási egyesület mellé áll be – értékelt, szóvá téve azt is, hogy Molnár Zsolt nem utasította vissza a megfogalmazott kéréseket.

Beszámolt arról is, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülésén határvédelmi kérdésekben adtak felhatalmazást bizonyos – meg nem nevezett – műveletek végrehajtására. Magyarország és Európa határainak védelmét az egyik legfontosabb kérdésnek minősítette, kitérve arra is, hogy a Soros-terv egyik pontja pont a határvédelmi képességet támadja.

Németh Szilárd kifejtette azt is, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén beszámolót kaptak Kőrös Gusztáv MSZP-hez és DK-hoz köthető bajai választási videóhamisítási ügyéről, amelyben elindult a nyomozás; a Magyar Nemzeti Arcvonalról és szélsőjobboldali szervezetek működéséről pedig Pintér Sándor belügyminiszter ad tájékoztatást november 21-én.

Az Arton Capital ügyéről szólva egy lufinak, kitalációnak nevezte, ami a sajtóban megjelent.

A fideszes politikus annak is hangot adott, hogy az ellenzék mindenből botrányt akar csinálni a nemzetbiztonsági bizottságban. Megalázzák azokat a szolgálatokat és vezetőiket, akik a törvények szerint felelnek az ország biztonságáért, s kioktatják őket szakmai kérdésekben – sorolta kifogásait, jelezve: a parlament legfontosabb bizottságában ennek nem lehetne teret engedni.

Forrás: Magyar Hírlap

2 hozzászólás “Németh Szilárd: Az MSZP kétes hírű vallási egyesület mellé áll be” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Javaslom,hogy mától az Info neve legyen NÉMETH SZILÁRD Fórum.
    Miután nem választották meg anno… az emberek Csepel országgyűlési képviselőjévé,vajon miért is látjuk,olvassuk Őt napról-napra??????Mindenhol….
    Az,hogy csepeli lakos,ez felhatalmazza,hogy mindenhez értsen???

  2. kilgore trout szerint:

    Mi a helyzet a Hitgyülivel eeetásak? Maguk tették vallássá a fetrengő mammon-hívők hitét. A maszop 19, a fityesz egy híján húsz.

Itt lehet hozzászólni !