Közlekedésbiztonságra oktattak a Bóbita óvodában

Csepel.hu

A Csepeli Gyereksziget program keretein belül elindult az első közlekedésbiztonsági oktatás a kerületi óvodásoknak. A program célja, hogy minden nagycsoportos gyermek játékosan sajátítsa el a biztonságos közlekedés alapjait.

A kerületi rendőrkapitányság közreműködésével a Bóbita óvoda növendékei megismerkedtek a fontosabb közlekedési jelzésekkel, a kerékpáros közlekedés alapszabályaival, illetve a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen tartozékokkal.

A program második fordulójában a kicsik ellátogatnak a Csalitos óvoda KRESZ parkjába, ahol a megszerzett tudást átültetik a gyakorlatba, felváltva gyakorolják a gyalogos és biciklis közlekedést. A háromlépcsős programsorozatot egy családi délutánnal zárják az óvodában, ahol a játékok mellett egy mókás kvíz keretei között átismétlik a tanultakat.

A program a kerület mind a 25 óvodáját érinti, és jövő májusig tart. Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére létrejött projekt részeként az ovisok többméretű gyerekbiciklit, futóbiciklit, sőt még rollereket is kapnak az önkormányzattól.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !