Újabb börtönöket zárna be Draskovics

Vajon a zsúfoltság ellenszere a korai szabadonbocsátás lesz?

Magyar Nemzet, MTI, Hírszerző

Egy hasonló történet: a  szigetszentmiklósi Koszi-klán azért került ki az előzetesből, mert a pénzhiány miatt nem volt elég rendőrségi szakértő

Takarékoskodásra hivatkozva bezárhatják a nyíregyházi és a székesfehérvári börtönt – írja a Magyar Nemzet.

A Gyorskocsi utcai fogda bezárása és a solti börtön részleges kiürítése után újabb büntetés-végrehajtási intézetek sorsa pecsételődhet meg: takarékoskodásra hivatkozva bezárhatják a nyíregyházi és a székesfehérvári börtönt, így a hazai bv-intézetek telítettsége 140 százalékra emelkedhet – ismerteti a Magyar Nemzet keddi száma.

Gyurcsány és Avarkeszi

A tárca csepeli államtitkára: Avarkeszi Dezső (jobbra)

A lap szerint mindez abból a birtokukba került válaszlevélből derül ki, amelyet Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter írt a napokban Karsai Péter (MDF) országgyűlési képviselőnek.

A levélben tárcavezető azt állítja: a büntetés-végrehajtási (bv) szervezet költségvetési hiányának csökkentésére már eddig is jelentős takarékossági-szigorítási intézkedéseket hoztak, így időlegesen bezárták a “kevéssé költséghatékony” Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai, valamint részlegesen kiürítették az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumát. Ezenfelül tervbe vették a székesfehérvári és a nyíregyházi börtön bezárását, valamint a nagyfai bv-intézetnek a szegedi fegyházba való beolvasztását.

A döntés-előkészítéshez hatástanulmány és költségszámítás is készült, írta Draskovics Tibor, aki a levélben beismerte: “a férőhelyek ideiglenes megszüntetésének hatására az átlagos telítettség országosan 122 százalékról 140 százalékra emelkedik majd, de az büntetés-végrehajtási szakmai szinten még kezelhető”.

Forrás: Hírszerző

12 hozzászólás “Újabb börtönöket zárna be Draskovics” bejegyzésre

  1. hugi szerint:

    Én úgy hallottam, hogy a Koszi klán vonulgat fel Csepelen is. Mert megtehetik!

  2. Attila szerint:

    “Újabb börtönöket zárna be Draskovics”

    Intézkedik, hogy ne maradjon hely neki és a többi hulladéknak.

  3. admin szerint:

    Attila, az utolsó mondatodat töröltük.

  4. Jani szerint:

    Ez a Szabó Dani féle társaság vagy a konkurencia?

  5. Lexon szerint:

    Teljesen OFF:

    1. Tudja valaki, milyen baleset volt hétvégén a Szabadkikötô úton? A Szabadkikötô bejáratával majdnem szemben féknyomok vezetnek fel a járdára, azon keresztül, majd neki egy vastag fának. Törmelékek, fakéreg, meg ilyenek vannak a környéken.
    2. A Védgát út elején, a kocsma mellet van egy bicili/gyalogút. Az elmúlt néhány napban (hétben) sikerült a bicikliút kellôs közepébe elhelyezni egy tûzcsapot. Vajon melyik illetékes baromarcú adott engedélyt rá?
    3. A Szabadkikötô út melleti keleti járdán hatalmasra nôttek a parlagfû és különféle gazok. A járda felét elfoglalják, ezért egyre közelebb kell közlekedni a száguldó kamionokhoz. Mikor fogja végre a Fôkefe tenni a dolgát? Vagy jelentsem fel a terület kezelôjét a csepeli jegyzônél?!
    4. Vigyázzon mindenki, a múltkori Lamborghini-s kisköcsög újra száguldozik, az elmúlt napokban kétszer is találkoztam vele a Szabadkikötô úton közlekedett bôven 100 felett…

    Bocs az off-ért, de már régóta kikívánkoztak ezek belôlem.

  6. Jani szerint:

    Lexon: ez lehet nem is annyira off!!!!!

    Ezek a luxusautókkal szembe sávban száguldozók és a fenti hírben valamit az általam kommentben említett emberkék sokszor egy kasztból származnak.

    Jó tanács: SOHA ne dudáljatok rájuk, mert puszta szórakozásból belekötnek bárkibe és porrá verik!!!!

  7. Lexon szerint:

    Jani: itt most kicsit félrementél… a lambós srác nem ahhoz a “kaszthoz” tartozik, egyszerûen egy primitív, köcsög, fas… és még sorolhatnám, de admin úgyis kigyomlálná a lényeget… 😀

  8. miska72 szerint:

    Azt nagyobb örömmel olvasnám, hogy: Új börtönbe zárják be Draskovicsot. 😉

  9. miska72 szerint:

    Meg remélem az alsó képen lévő embereknek is lenne helyük.

  10. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik az oszágot!
    Gazemberek képviselik a kerületet!

  11. Jeniszej szerint:

    miska72:
    Igazad van.

  12. miska72 szerint:

    Ma a Lnchíd rádióban nem csak én akartam lakartalárakni Drazsét a Délelötti kalaúzban. 🙂

Itt lehet hozzászólni !