Műfüves focipálya a Kölcsey iskolában

Csepel.hu

Műfüves focipályát adtak át a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában október 7-én. Borbély Lénárd polgármester az ünnepi ceremónián közölte, hogy szeretnék, ha minél több sportoló, egészséges gyerek lenne. A 20 méter széles és 40 méter hosszú műfüves pálya megépítése 27 millió forintba került.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 19 millió forinttal támogatta a beruházást, a csepeli önkormányzat pedig 8 millióval járult hozzá az építkezéshez. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth János tankerületi igazgató, Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke és Málek István, az iskola intézményvezetője.

Borbély Lénárd emlékeztetett rá: a csepeli önkormányzat 2015-ben hirdette meg a Gyermeksziget Programot azzal a céllal, hogy minél több egészséges gyerek legyen a kerületben. A program a jövő generációjáról, gyermekeinkről és unokáinkról szól, hogy jobb körülmények között, egészséges környezetben, sportolva nőjenek fel. 2019-ig befejezik az összes bölcsőde és óvoda felújítását, utána pedig az iskolákat teszik rendbe. A mostani műfüves pálya átadása már az ötödik a kerületben, ebből négy található iskolákban, egy pedig a Kis-Duna partján létesült. Hamarosan újabb műfüves pályát is átadnak.

Gellei Imre arról szólt, hogy tisztelet illeti azokat, akik kitalálták, támogatták és kivitelezték a műfüves pálya létrehozását. Ez minden gyereknek és felnőttnek jó közösségi élményt nyújt. A régi híres magyar futballisták is arra buzdítottak mindenkit, hogy hagyják játszani a gyerekeket. Legyen ez így most is!

Málek István azt mondta, hogy a Kölcsey iskolában már hagyományosan megrendezik a családi napot. Az külön öröm, hogy a gyerekek és az iskola nevelőinek régi álma teljesült most a műfüves pálya átadásával. A pálya környékét a Csepeli Városgazda Zrt. és az iskola dolgozói teszik rendbe. Korábban volt olyan diákjuk, aki még betonpályán játszott, ma pedig NBI-es focista.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő üzenetében gratulált a sikeres beruházáshoz.

Az átadási ceremónia után az iskola diákjai bemutató focimérkőzést játszottak.

Cs. A.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Műfüves focipálya a Kölcsey iskolában” bejegyzésre

  1. Strici szerint:

    Ez a csepeli vezetes egy csoda. Valosagos istenek.
    2015-ben meghirdetik hogy az ovikat bolcsiket 2009-ig felujitjak.
    Es meglatjatok majd megteszik a lehetetlent.

  2. ugrómókus szerint:

    Tudom nem ide való hír,de sajnos egy újabb csepeli legenda távozott az élők sorából.Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Tóth II.József világbajnoki ezüstérmes labdarúgó,az Aranycsapat tagja,CSEPEL örökös bajnoka,CSEPEL díszpolgára. Nyugodj békében Bózsi.

Itt lehet hozzászólni !