Brüsszel magasabb fokozatba kapcsolná a Soros-terv végrehajtását

Brüsszel magasabb fokozatba szeretné kapcsolni a Soros-terv végrehajtását – jelentette ki Németh Szilárd csütörtöki sajtótájékoztatóján. A nemzeti konzultáció egy nagyon fontos eszköz lehet a magyar kormány kezében – fűzte hozzá.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese azt mondta, soha nem volt még annyira szükség a nemzeti konzultációra, mint most, ezért arra kér mindenkit, akinek fontos az ország biztonsága és kultúránk megőrzése, hogy vegyen részt a konzultációban.

Brüsszelben tegnap egyértelművé tették, hogy az általuk egyszerinek és átmenetinek minősített kvótát nem gondolják egyszerinek, sem átmenetinek és a 120 ezres felső határ is a múlté – emelte ki a kormánypárti politikus, megjegyezve: 26-án az intézkedés hatályát vesztette, „de kit érdekel! – mondják a Brüsszeliek”, szerintük tovább kell folytatni, míg a 120 ezres kvótát ki nem merítik.

Németh Szilárd ennek kapcsán rámutatott, hogy Brüsszelben nagyon nagy sikernek tartják, hogy az eredetileg meghatározott 120 ezer migráns szétosztásának eddig alig negyede valósult meg.

Ezzel szemben vannak országok, amelyek egyetlen migránst sem fogadtak be – Magyarország és Lengyelország -, illetve Ausztria például a kvótában meghatározott migránsok 1 százalékát fogadta be a mai napig – közölte.

A hazánk és Szlovákia keresetét elutasító európai bírósági döntésre alapozva újabb 50 ezer migráns szétosztását irányozta elő az Európai Bizottság – hívta fel a figyelmet a fideszes képviselő.

„A Soros által ideküldött NGO-k folyamatosan ostromolják a brüsszeli palotákat, ahol általában a döntések megszületnek, de itt van az ENSZ Menekültügyi Hatósága, amely azt mondja: nagy baj van a világban, Európa nem elég szolidáris, Európának még több embert kell befogadni” – fogalmazott.

Németh Szilárd szerint mindez a Soros-tervvel „nagyon összecseng”, ugyanis a fentiek a Soros-terv kibővítését és felgyorsítását jelentik. Mindezt hazudozással, fenyegetőzéssel és zsarolással akarják a tagállamokra kényszeríteni – jegyezte meg.

Aki nem akarja végrehajtani a Soros-tervet, még meg is büntetik – utalt Németh Szilárd azokra a tervekre és nyilatkozatokra, melyek szerint a kvóta által meghatározott át nem vett migránsok után fejenként 78 millió forintos büntetéssel sújtanák a tagállamokat. Egyúttal jelezte, hogy Európának a befogadottak ellátást, integrációját hitelből kellene állnia a javaslatok szerint. „Ki fogja ezt intézni? Hát az IMF és a Világbank!” – húzta alá.

A kölcsönökön túl megszorításokat is javasolnak a tagországoknak – „Európa fogja vissza magát!” -, ami Németh Szilárd szerint azt jelenti, hogy a menekültek ellátására a később csatlakozó országok felzárkóztatására szánt összegeket is csapolják meg, „főleg a renitensekét”. A frakcióvezető-helyettes ennek kapcsán leszögezte: az uniós pénz nem könyöradomány.

Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a decemberi EU-s csúcsra már egy olyan javaslatot készítenek elő, amellyel eltörölnék a kvóta felső határát. A veszély nem múlt el, a törvénytelenség legalizálásán dolgoznak, az illegális migrációt akarják törvényessé tenni – húzta alá, megjegyezve, hogy mindez szöges ellentétben áll az európai joggal, sérti a schengeni szerződést és sérti a nemzetállamok szuverenitását.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !